reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Macie jakiś fajny sposób na przyrządzenie krewetek mrożonych bo nigdy nie robiłam?

Rozmroz je polewajac ciepla woda.
Na patelni czy w woku podgrzewasz odrobine oliwy, wrzucasz wycisniety zabek lub dwa czosnku i posiekana natke pietruszki, podsmazasz odrobine, ale tak zeby czosnek sie nie przypalil. Wrzucasz krewetki, solisz i smazysz razem, az krewetki sie zrobia.
Podajesz ze swieza bagietka.
To najbardziej klasyxzny hiszpanski przepis na krewetki [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja krewetki uwielbiam!

A dzisiaj mnie naszlo na domowe hot dogi. Jakie byly dobre... z ogorasem kiszonym i cebulka

Jaaaa! Przypomnialo mi sie jak raz w ciazy o 23h00 naszlo mnie na hot doga tak strasznie, ze az sie poplakalam, bo nie bylo gdzie kupic [emoji12]
Na drugi dzien M kupil wszytsko zeby zrobic hot-dogi, ale ja juz nie mialam ochoty [emoji23][emoji23]

Ja najbardziej lubię w chrupiącej panierce, którą kupuję w sklepie azjatyckim plus sos chilli (coś jak tao tao tylko kupiony w tym sklepie azjatyckim). Mój mąż robił też smażone z bodajże pietruszką, winem i chyba czosnkiem. No ale jak pisałam wcześniej nie jestem specjalistka w tym temacie ;) Pewnie inne dziewczyny mają lepsze przepisy.

Aby. Byla chrupiaca panierka dodac do zwyklej maki troszke kukurydziana;)

Ja ryby to raz w tyg musze tak lubie a moj maz specjalista w ich przyrzadzaniu
Teraz nie jem tylko muszli bo Sue boje

Rozmroz je polewajac ciepla woda.
Na patelni czy w woku podgrzewasz odrobine oliwy, wrzucasz wycisniety zabek lub dwa czosnku i posiekana natke pietruszki, podsmazasz odrobine, ale tak zeby czosnek sie nie przypalil. Wrzucasz krewetki, solisz i smazysz razem, az krewetki sie zrobia.
Podajesz ze swieza bagietka.
To najbardziej klasyxzny hiszpanski przepis na krewetki [emoji4]

Z czosnkiem maslem i pietruszka lubie najbardziej. Jednak co klasyka to klasyka

Ja do tej pory nie mogę uwierzyć. Takie nierzeczywiste to dla mnie. Powiem szczerze, ze chyba tak czekam do 14 tc żebym mogła już dychnac, będzie wiadomo co już będzie i już więcej brzuszka będzie widać choć już trochę odstaje.
Ja wczora tak przyglądałam sie w lustrze na moj wielki brzuch i przez chwilę przeszla myśl czy faktycznie tam siedzi mala istotka a to juz 21tc[emoji3] chyba uwierze jak przytule hehe

Ja wczora tak przyglądałam sie w lustrze na moj wielki brzuch i przez chwilę przeszla myśl czy faktycznie tam siedzi mala istotka a to juz 21tc[emoji3] chyba uwierze jak przytule hehe
I ja chwilami tak mam. Uwierzę jak zobaczę, przytulę, pocałuję, a uryczę się przy tym po same plecy (bo po cc pewnie będę głównie leżeć kilka dni).

reklama
I ja chwilami tak mam. Uwierzę jak zobaczę, przytulę, pocałuję, a uryczę się przy tym po same plecy (bo po cc pewnie będę głównie leżeć kilka dni).

Jesli znajdziesz w sobie tyle samozaparcia i sily Ci pozwola to wstan jak najszybciej i powoli, ale jednak - chodz. Wrocisz do sil szybciej. Ja w szpitalu uzywalam pasa, zeby moc sie mala normalnie zajmowac. Potem w domu juz nie. Mnie prawie nie bolalo, z reszta ze stolu operacyjnego na lozko “przeszlam” prawie bez pomocy. Oby u Ciebie tez bylo tak bezproblemowo.
No i juz za chwileczke, juz za momencik witasz sie z Zywka [emoji4][emoji16]

Do góry