reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jak je robisz?
Nigdy nie zapomne jak w Uk mi dali muszle ze smietana;) moja tesciowa padla w restauracji
ZazwycAj ribi lepi Sie pomidory z czosnkiem podsmazanna olivie dodaje pietryszke i daje cozze a tam tej smowtany bylo tyle ze mi sie podnosilo I zostawilam:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo prosto, roztapiam maslo na patelni, dodaje czosnek posiekany i wkladam krewetki na pare mimut, troszke soli morskiej i odrobina natki pietruszki. Do tego bagietka i salatka z mix salat i przed ciążą lampka wina [emoji39] byla. Kolacja rewelacja dla mnie[emoji39]
Ostatni zrobilam z mrożonych malych przekąskę.
1511688444-f75562fbf1744b59-aaaaaa.jpeg

Moze fachowcem tej kuchni nie jestem[emoji13] ale tak nauczylam się mieszkajac w Belgii ok 5lat.

Bardzo prosto, roztapiam maslo na patelni, dodaje czosnek posiekany i wkladam krewetki na pare mimut, troszke soli morskiej i odrobina natki pietruszki. Do tego bagietka i salatka z mix salat i przed ciążą lampka wina [emoji39] byla. Kolacja rewelacja dla mnie[emoji39]
Ostatni zrobilam z mrożonych malych przekąskę.
1511688444-f75562fbf1744b59-aaaaaa.jpeg

Moze fachowcem tej kuchni nie jestem[emoji13] ale tak nauczylam się mieszkajac w Belgii ok 5lat.

A nie zdrowsze olivka? Maslo u mnie nie przeszloby;)) oczywiscie inny smak tez na masle ;)

To ty tez Polska belgia Uk jezdzicie Po swiecie , maz JuZ dojsc ? Bo Ja tak , jedyny plus to poznawanie kultur i jezykow ;)

Tylko ja nie pytałam o brzuszek :D

Ja JuZ wyprzedzilam mysli hahaha skoro pytalas o czas mijajacy w ciszy aby lecialo szybko lepi niech leci powoli bo nagle Po porodzie patrzysz w lustro i brak okraglosci , daje slowo
Ja w ciazy mpglabymbyc co rok[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja krewetki w wersji z czosnkiem tez na masle wole (i tu uklon w strone irlandii za zajebiste maslo[emoji6] jest dostepne w polsce tez - kerrygold polecam szczegolnie to solone)

Ja JuZ wyprzedzilam mysli hahaha skoro pytalas o czas mijajacy w ciszy aby lecialo szybko lepi niech leci powoli bo nagle Po porodzie patrzysz w lustro i brak okraglosci , daje slowo
Ja w ciazy mpglabymbyc co rok[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja na razie czekam na takie konkretne okrągłosci :D Chociaż już coś zaczyna być u mnie widać, szczególnie jak jeszcze trochę podjem :p Tylko wtedy zastanawiam się czy to dzidziuś czy wzdęcie :p

A nie zdrowsze olivka? Maslo u mnie nie przeszloby;)) oczywiscie inny smak tez na masle ;)

To ty tez Polska belgia Uk jezdzicie Po swiecie , maz JuZ dojsc ? Bo Ja tak , jedyny plus to poznawanie kultur i jezykow ;)

Na maselku robie bo lubie ten sosik czosnkowo maselkowy z bagietka ale oliwy jak najbardziej tez używam tez uwielbiam.
Powiem ci ze jak przenosilismy sie do uk to mialam taki etap by zlapac stabilizacje i juz nie przeprowadzac sie nigdzie i tak juz prawie 5 lat tu. Szczerze za daleko od pl jak dla mnie. Brakuje mi troche Belgii z jednego powodu fajnie tam czas wolny organizowalismy sobie 7godzinne wycieczki rowerowe, bardziej aktywnie i zdrowo żyliśmy, tu nie moge do ich jedzenia sie przekonac.

reklama
Do góry