A ja kiedyś miałam taką ochotę na coca cole, że aż śniła mi się po nocach Przed ciążą owszem piłam, ale nie za często, więc nie wiem dlaczego tak mnie wzięło na cole. Zabroniłam mężowi przynosić do domu A gdy czasami pytam męża co jadł w pracy odpowiada - nie chcesz wiedzieć
reklama
gooossia17
Fanka BB :)
To owoce morza można jeść?Oj mi tesknilo sie bardzo. Do tego stopnia, ze zrobilismy raz w domu z avocado, mango, ogorkiem i gotowanymi krewetkami i zjadlam tego wtedy tyle, ze 3 osoby by sie najadly [emoji16][emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oj niby lepiej z nimi uważać. Tak czytałam, ale nie wiem jak to naprawdę z tym jest. Jak dobrze ugotowane, to może wszystko ok... Wiem, że nie można surowych jaj, trzeba uważać na majonez (chyba tylko domowy) i lody. Na pewno nie można pić mięty (mówił mi lekarz).To owoce morza można jeść?
gooossia17
A majonez i lody z jakiego powodu?Oj niby lepiej z nimi uważać. Tak czytałam, ale nie wiem jak to naprawdę z tym jest. Jak dobrze ugotowane, to może wszystko ok... Wiem, że nie można surowych jaj, trzeba uważać na majonez (chyba tylko domowy) i lody. Na pewno nie można pić mięty (mówił mi lekarz).
nieagatka
To owoce morza można jeść?
Jasne, ze mozna. Byle nie surowe. Ja sobe bez noch zycia nie wyobrazam [emoji4]
nieagatka
Oj niby lepiej z nimi uważać. Tak czytałam, ale nie wiem jak to naprawdę z tym jest. Jak dobrze ugotowane, to może wszystko ok... Wiem, że nie można surowych jaj, trzeba uważać na majonez (chyba tylko domowy) i lody. Na pewno nie można pić mięty (mówił mi lekarz).
Majonez domowy czy lody domowe - zgoda, bo surowe jajko czy niepasteryzowane mleko. Ale te ze sklepu sa bezpieczne.
A czemu wg Ciebie nalezy uwazac na owoce morza?
nieagatka
A ja kiedyś miałam taką ochotę na coca cole, że aż śniła mi się po nocach Przed ciążą owszem piłam, ale nie za często, więc nie wiem dlaczego tak mnie wzięło na cole. Zabroniłam mężowi przynosić do domu A gdy czasami pytam męża co jadł w pracy odpowiada - nie chcesz wiedzieć
Ja mialam tak z fanta mimo, ze na codzien nie pije. Moja gin powiedziala, ze jak mam wielka ochote to raz na jakis czas moge, byle nie za duzo.
kredka82
Miete poje cala ciaze. W sklepach jest mieta pieprzowa. Nie wolno miety polnejOj niby lepiej z nimi uważać. Tak czytałam, ale nie wiem jak to naprawdę z tym jest. Jak dobrze ugotowane, to może wszystko ok... Wiem, że nie można surowych jaj, trzeba uważać na majonez (chyba tylko domowy) i lody. Na pewno nie można pić mięty (mówił mi lekarz).
No właśnie napisałam, że nie wiem jak jest z tymi owocami morza. Czytałam, że niby nie można, ale nie wiem dlaczego. Nie pytałam o to lekarza.Majonez domowy czy lody domowe - zgoda, bo surowe jajko czy niepasteryzowane mleko. Ale te ze sklepu sa bezpieczne.
A czemu wg Ciebie nalezy uwazac na owoce morza?
reklama
Domowych nie można z powodu salmonelli.A majonez i lody z jakiego powodu?