reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dzieki za odpowiedzi

i ciagnac watek lekow - do kiedy bralyscie clexane/fragmin o ile bralyscie? czytam na necie rozne info - ze do konca 1 trymestru, czesto nawet konca ciazy

reklama
Lolitka fakt że ja zastrzyki(fragmin) brałam dłużej niż luteinę bo lekarz powiedział że są nawet ważniejsze....jakoś tak mi się wydaje że do końca pierwszego trymestru...dzięki Bogu tylko tyle:)

lolitka - ja clexane brałam tylko od dnia transferu do momentu kiedy zrobiłam trzecią betę i lekarz kazał mi odstawić , bardzo sie bałam bo tez czytałam na necie , ze dziewczyny biorą całą ciążę ale myślę , że to zalezy od problemu. Za to luteinę brałam długo bo mój progesteron skakał sobie jak chciał więc lutkę brałam jeszcze w drugim trymestrze ale odstawiałam ją etapami , co 3 dni o jedną mniej a zaczynałam od 12 szt. dziennie .
wera - nic się nie odzywasz....czyżby maleństwo zdecydowało się przyjść na świat :-)

Jejku jak tam czytam to nie wiem o co chodzi,bo ja bralam tylko progesteron do dnia testu i koniec:eek: Nic wiecej....no ale udalo sie,ale widze, ze Skandynawia to naprawde jakas dziwna jest:confused2:

Tez mnie ciekawi jak tam Wera:-) Moze juz tuli dzidzie w ramionach :-)

hejka

dzięki dziewczyny, że pamiętacie o mnie ;-)

jeszcze nie urodziłam, niestety chyba nie jest dobrze. Byłam wczoraj na KTG , mam już regularne skurcze tak na 60%, do tego rozwarcie na 2 cm i przy USG okazało się, że mam stanowczo za mało wód płodowych, z tego powodu mam się dzisiaj stawić znowu do szpitala na 16 na kolejne KTG, bo jeśli coś wyjdzie nie tak, to będą mi wywoływać poród, chociaż wczorajsze KTG wyszło dobrze, to boję się, bo czytałam że mała ilość wód zagraża dziecku. Mam nadzieję, że dzisiaj dowiem się czegoś więcej. A tak poza tym to od kilku dni mam bóle brzucha jak na @, i skurcze w postaci twardnienia brzucha, i wczoraj odszedł mi czop, także już niedługo :-)

A jak Wy się czujecie dziewczyny ??

Dodora
MASZ jakieś objawy ??

Lolitka
ja brałam clexane od dnia punkcji do 9tc, a duphaston do 25tc, z tym że tylko po 1 tabletce dziennie

Eweli
gratuluję dwóch córeczek, piękne imiona wybraliście :-)

Asiiek
Tobie gratuluję dwóch serduszek, mamy kolejną mamę bliźniaków :-D

Odezwę się dzisiaj jak wróce z KTG, pozdrawiam

chciałam jeszcze tylko dodać, że córcia jest malutka i będzie ważyć w granicy od 2800 do 3300, tak pokazało USG, no zobaczymy, jak taka kruszyna z niej to może poród pójdzie szybko ;-)

chciałam jeszcze tylko dodać, że córcia jest malutka i będzie ważyć w granicy od 2800 do 3300, tak pokazało USG, no zobaczymy, jak taka kruszyna z niej to może poród pójdzie szybko ;-)

kochana, jak to fajnie że już będziesz miała swoje maleństwo przy sobie:-). ja muszę się jeszcze co namniej 3 mce podenerwowac...
Życzę szybkiego porodu;-)

wera

ale masz fajowo - juz tez tak chce:) malutka dziecina ale dzielna.... bedzie dobrze. TEN dzien juz nadchodzi duzymi krokami:)

reklama
Do góry