nieagatka
Fanka BB :)
Ja tu ciutke obronie Ropuszke, bo jak sama napisala, ze zdecydowac sie a dowiedziec.to dwie inne sprawy.
Z tym ze w naszym przypadku empatia i odrobina tolerancji przede wszystkim. Bo ja z.postu zrozumialam, ze najgorsze to jak sie okaze czarne, to wtedy lepiej nawet zaadoptowac. Ale jakby jednak okazalo sie biale, to co? Lepiej adoptowac czy nie?
Obrocilam w zart z tym zielonym, choc to kest autemtyczny tekst, ktory sprzedalam mezowi. Ze bede kochac nawet zielone i ze jest nasze.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie ja tez tak odebralam ten post, ze co prawda sa obawy, ze podmienili probowki, ale najgorsze by bylo jakby dziecko bylo czarne. Dlatego zapytalam skad obawy i kolejny post, odpowiedz na moj z ow byl w tym samym tonie.
Wiec Pixie fajnie, zd probujesz zrozumiec obawy Agnes, tyle tylko, ze wyglada na to, ze chodilo glownie o “murzynow”...
Mam w bliskim otoczeniu rasistow, zyje z nimi, ale nie musze sie z ich opiniami zgadzac. A forum jest po to zeby dyskutowac, stad teksty o kolorowych dzieciach.
Bo dla niektorych z nas, potrzeba bycia matka jest tak wielka, ze kolor skory dziecka ma tu naprawde niewielkie znaczenie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom