reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie no, moze korzystac, ale dopiero jak skonczy 3 miechy.
A czemu myslisz, ze taki bedzie najbezpieczniejszy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czy leżaczek jest zdrowy dla naszego dziecka?…

jak się dobrze przyjrzeć dzieci leżą w leżaczkach krzywo: ciężka głowa opada na boki, występuję więc duże prawdopodobieństwo skrzywienia bocznego kręgosłupa;
harmonijne zgięcie w stawach biodrowych i kolanowych niemowlaka w leżaczku jest właściwie niemożliwe (!!);
ciężar ciała dziecka przemieszcza się na odcinek lędźwiowy kręgosłupa;
leżaczki zaburzają harmonijną grę mięśniową mięśni szyi, tułowia, bioder i nóg oraz naturalne przemieszczenie ciężaru ciała dziecka.

Ten który wkleiłem jest fajnie opisany tutaj
Link do: Leżaczek BabyBjorn? Absolutny must have! | Wyrwane z kontekstu by Joanna Pachla

jak się dobrze przyjrzeć dzieci leżą w leżaczkach krzywo: ciężka głowa opada na boki, występuję więc duże prawdopodobieństwo skrzywienia bocznego kręgosłupa;
harmonijne zgięcie w stawach biodrowych i kolanowych niemowlaka w leżaczku jest właściwie niemożliwe (!!);
leżaczki zaburzają harmonijną grę mięśniową mięśni szyi, tułowia, bioder i nóg oraz naturalne przemieszczenie ciężaru ciała dziecka.

Link do: Leżaczek BabyBjorn? Absolutny must have! | Wyrwane z kontekstu by Joanna Pachla

Zgadza sie, dlatego takich jaki pokazujesz nie wolno uzywac przed 3 miesiacem, bo wtedy jeszcze dziecko nie trzyma glowki.
Jesli natomiast kupisz taki, ktory rozklada sie na plasko to mozesz uzywac go od poczatku i sama zadecydowac kiedy podnosisz dziecko do pozycji pollezacej.

Tego nie mozna uzywac do 3 miesiecy. Tiny love np lezy sie na plasko jak w lozeczku...moja mala ma prawie 6 miesiecy i jeszcze nie siedzi i nadal lezy na plasko w nim...

Tego nie mozna uzywac do 3 miesiecy. Tiny love np lezy sie na plasko jak w lozeczku...moja mala ma prawie 6 miesiecy i jeszcze nie siedzi i nadal lezy na plasko w nim...

To ja Lilce go podnioslam na polplasko jak 3miesiace skonczyla, bo sie podnosila, zeby cos widziec[emoji4] I nadal ma go tak ustawionego.

Kobiety 23dpt brązowe niteczki przy podcieraniu i trochę wyleciało również brązowego z globulka na wkładkę.Lekki bol w podbrzuszu mam się martwić?

Ja myśle o tym leżaczku .Wiem ze w sumie dziecko nie powinno w ogóle z niego korzystać ale myśle ze ten będzie najbezpieczniejszy dla niej .
1509114073-697e0a1d50cec2a0-aaaaaa.jpeg

To jest ten bjorn właśnie

---29tc---

To ja Lilce go podnioslam na polplasko jak 3miesiace skonczyla, bo sie podnosila, zeby cos widziec[emoji4] I nadal ma go tak ustawionego.

Dziewczęta gdybyście chciały sie ich pozbyć dajcie znac [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry