reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie no, moze korzystac, ale dopiero jak skonczy 3 miechy.
A czemu myslisz, ze taki bedzie najbezpieczniejszy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czy leżaczek jest zdrowy dla naszego dziecka?…

jak się dobrze przyjrzeć dzieci leżą w leżaczkach krzywo: ciężka głowa opada na boki, występuję więc duże prawdopodobieństwo skrzywienia bocznego kręgosłupa;
harmonijne zgięcie w stawach biodrowych i kolanowych niemowlaka w leżaczku jest właściwie niemożliwe (!!);
ciężar ciała dziecka przemieszcza się na odcinek lędźwiowy kręgosłupa;
leżaczki zaburzają harmonijną grę mięśniową mięśni szyi, tułowia, bioder i nóg oraz naturalne przemieszczenie ciężaru ciała dziecka.

Ten który wkleiłem jest fajnie opisany tutaj
Link do: Leżaczek BabyBjorn? Absolutny must have! | Wyrwane z kontekstu by Joanna Pachla

jak się dobrze przyjrzeć dzieci leżą w leżaczkach krzywo: ciężka głowa opada na boki, występuję więc duże prawdopodobieństwo skrzywienia bocznego kręgosłupa;
harmonijne zgięcie w stawach biodrowych i kolanowych niemowlaka w leżaczku jest właściwie niemożliwe (!!);
leżaczki zaburzają harmonijną grę mięśniową mięśni szyi, tułowia, bioder i nóg oraz naturalne przemieszczenie ciężaru ciała dziecka.

Link do: Leżaczek BabyBjorn? Absolutny must have! | Wyrwane z kontekstu by Joanna Pachla

Zgadza sie, dlatego takich jaki pokazujesz nie wolno uzywac przed 3 miesiacem, bo wtedy jeszcze dziecko nie trzyma glowki.
Jesli natomiast kupisz taki, ktory rozklada sie na plasko to mozesz uzywac go od poczatku i sama zadecydowac kiedy podnosisz dziecko do pozycji pollezacej.

Tego nie mozna uzywac do 3 miesiecy. Tiny love np lezy sie na plasko jak w lozeczku...moja mala ma prawie 6 miesiecy i jeszcze nie siedzi i nadal lezy na plasko w nim...

Tego nie mozna uzywac do 3 miesiecy. Tiny love np lezy sie na plasko jak w lozeczku...moja mala ma prawie 6 miesiecy i jeszcze nie siedzi i nadal lezy na plasko w nim...

To ja Lilce go podnioslam na polplasko jak 3miesiace skonczyla, bo sie podnosila, zeby cos widziec[emoji4] I nadal ma go tak ustawionego.

Kobiety 23dpt brązowe niteczki przy podcieraniu i trochę wyleciało również brązowego z globulka na wkładkę.Lekki bol w podbrzuszu mam się martwić?

Ja myśle o tym leżaczku .Wiem ze w sumie dziecko nie powinno w ogóle z niego korzystać ale myśle ze ten będzie najbezpieczniejszy dla niej .
1509114073-697e0a1d50cec2a0-aaaaaa.jpeg

To jest ten bjorn właśnie

---29tc---

To ja Lilce go podnioslam na polplasko jak 3miesiace skonczyla, bo sie podnosila, zeby cos widziec[emoji4] I nadal ma go tak ustawionego.

Dziewczęta gdybyście chciały sie ich pozbyć dajcie znac [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry