reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
To chyba zalezy od lekarza czy im się chce,bo czasem mam wrazenie że niektorzy sa za karę i z łaska coś robią

Bardziej od tego, ze sa dwa podejscia - jedni lekarze pchaja tam lapy co 2 tyg, bo twierdza, ze tak trzeba, a inni nie ruszaja szyjki wlasnie dlatego, zeby nie zaczela sie skracac. Jesli cos sie dzieje to mozna to na usg przez brzuch zobaczyc i w razie watpliwosci zbadac recznie.
Moja gin byla bardzo dokladna, ale w temacie szyjki od poczatku mowila, ze kazde jej dotykanie jest niepotrzebne i moze wiecej szkody niz dobrego zrobic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Co lekarz to inne zdanie, opinie, badanie itd... ;)

Ja już po wizycie według OM to 30t4d.
Wiec tak przepływy dobre, szyjka długa na ponad 4cm, od ostatniej wizyty która była 2tyg temu dzieciaki urosły o ponad 400g dziś według oszacowanej wagi ważyły już ponad 1800g. Ogółem brak większych zastrzeżeń. Troszkę się strachu dziś najadłam bo dzidzia po prawej stronie miała ciągle wysokie tętno koło 160/min. Pani doktor chciała wypisać mi skierowanie do szpitala ale poszłam do poczekalni posiedzialam trochę, pokiwalam się na boki i dzidzia usnęła i na szczęście tętno spadło do 145/min...także raczej wszystko dobrze :-)
Super wieści [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

ja się martwię bo przez ten kaszel ciągle mi brzuch twardnieje, nospy żadnej nie kazał, szyjka ostatnio miała 37mm, ciekawe ile na kolejnym badaniu będzie.... @tusiaczzek1988 pozytywnie zazdraszczam takich super wieści! u mnie zawsze jakieś negatywy na badaniu wychodzą :(
A mleko z miodem pijesz? Niby dobre na gardło i kaszel , syrop samorobny z czosnkiem i miodem , cytryną też możesz pić, ale pewnie już stosowałaś jak tak długo Cię trzyma [emoji4]na katar to inhalacje z majeranku, a jak cie tak długo trzyma to może trzeba antybiotyk włączyć.

Joko zapytaj o slow mag b6 bo mi w aptece pani mowila ze on jest lekiem (przebadany) a inne to tylko suplementy.

Dziewczyny a od kiedy Wam szyjke badali? Bo mi nigdy lekarz nie badal tylko usg robil?

A na kaszel mi pomagaly pre.na.len tabletki do ssania - troche lagodzily
Kupiłam magne b6

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja szyjkę mam na każdej wizycie badaną [emoji4]

Ja miałam 3 tyg temu Usg dopochwowo i miałam 40mm a wczoraj 31 mm ale w badaniu "recznym" wszystko daleko i twardo... Tylko Malutki podobno bardzo główką napiera na "dół" tj na pęcherz itp. Ale w tym tygodniu to szyjka nie jest za krótka. Usg trzeciego trymestru mam w środę następna to zobaczymy. Jeszcze ta waga mnie martwi czy on nie za mało przybrał bo 4.10 ważył 1230 gram a 13.10 wczoraj 1420 gram

reklama
Ja miałam 3 tyg temu Usg dopochwowo i miałam 40mm a wczoraj 31 mm ale w badaniu "recznym" wszystko daleko i twardo... Tylko Malutki podobno bardzo główką napiera na "dół" tj na pęcherz itp. Ale w tym tygodniu to szyjka nie jest za krótka. Usg trzeciego trymestru mam w środę następna to zobaczymy. Jeszcze ta waga mnie martwi czy on nie za mało przybrał bo 4.10 ważył 1230 gram a 13.10 wczoraj 1420 gram

Jesli Cie to pocieszy to mona tez malo przybierala i wg lekarki dopoki miesci sie w normach - nie ma sie co martwic. Po prostu drobniejsze dziecko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry