reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny pamiętajcie ze nie można się dać zwariować . Ja pije kawe rozpuszczalna słabsza ale pije i nic się takiego nie dzieje . Uwierzcie jak zaczniecie czuć ruchy i przyjdzie dzień ze nie będzie maluch kopał to najlepsza jest kawa i to lekarz ci powie . Wszystko można oprócz surowych i niepasteryzowanych rzeczy . Oczywiście trzeba tez myć owoce warzywa ale to chyba większość robiła zawsze . Codo soku z malin to tak naprawdę w III trymestrze bo może powodować przedwczesne skurcze ale jak złapie was przeziebienie tak jak mnie teraz w 21 tc to lekarz zaleci się tym leczyć. Wiem jak każda chucha i dmucha na siebie ale pamiętajcie ze to co jemy ma tez wpływ na to co będzie smakowało naszemu dziecku i ci będzie tez tolerowało . To jest tak samo Kochane jak z dieta przy karmieniu . Jedne o wodzie i chlebie a inne jedzą wszystko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny :) dzięki Wam trochę się uspokoiłam.
Ponawiam moje pytanie/prośbę - jeśli są tutaj jakieś dziewczyny z Warszawy i mogą polecić dobrego lekarza do prowadzenia ciąży będę wdzięczna :)

1506454790-aaaaaa.jpeg

To jest dokładnie ten. M mówi ze mam zostawić bo jak coś mi przeszkadza to nie koniecznie musi dziecku a po za tym on musi mieć sposób na usypianie małej [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super :)
Śliczny misio :)

Dziękuję dziewczyny :) dzięki Wam trochę się uspokoiłam.
Ponawiam moje pytanie/prośbę - jeśli są tutaj jakieś dziewczyny z Warszawy i mogą polecić dobrego lekarza do prowadzenia ciąży będę wdzięczna :)
Wiesz co ja prowadzę ciążę u mojej dr która robiła mi ivf...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Cześć dziewczyny :)
Chciałabym się Was poradzić. Czy są tutaj jakieś ciężaróweczki po in vitro z Warszawy i mogłyby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży?
Mam jeszcze pytanie czy w ciąży można jeść wedline? Myślałam, że nie można jeść surowego mięsa typu tatar, ale o wedlinie nie pomyślałam. W internecie są różne informacje, ale ogólnie jak wpisuje jakiś produkt w wyszukiwarkę to bardzo często jest nie wskazany i już zglupialam :(
Ja jestem z Warszawy, leczyłam się w Invimedzie u dr Kaczyńskiego. Do niego też chodze w ciąży. Przyjmuje w MyClinic na Solidarności.

Wczoraj wyczytałam, że koperek też niby nie wskazany i jadłam ziemniaki bez koperku... Najbardziej przeżywałam tą wedlina...jadłam kanapki i później naczytałam się różnych rzeczy. A warzywa i owoce obieracie dodatkowo czy tylko dokładnie myjecie?
Przesada nie jest wskazana w żadną stronę :) Ja myję owoce, choć jak jestem na mieście i mam ochotę na jabłko to zjem bez mycia, bo gdzie??

Ja z tą wedlina przeżywam, bo nie miałam toxo... no ale jak przez prawie 30 lat się nie zaraziłam, to raczej powinno być dobrze i teraz :)
A ja mam 4 koty i jestem w 29tc i tez nie miałam toxo. Grunt to nie przesadzać. Surowego nie jedz, sushi surowego, wędlin dojrzewających, ale nie rezygnuj z wszystkiego, bo coś jeść trzeba :)

reklama
Do góry