reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny pamiętajcie ze nie można się dać zwariować . Ja pije kawe rozpuszczalna słabsza ale pije i nic się takiego nie dzieje . Uwierzcie jak zaczniecie czuć ruchy i przyjdzie dzień ze nie będzie maluch kopał to najlepsza jest kawa i to lekarz ci powie . Wszystko można oprócz surowych i niepasteryzowanych rzeczy . Oczywiście trzeba tez myć owoce warzywa ale to chyba większość robiła zawsze . Codo soku z malin to tak naprawdę w III trymestrze bo może powodować przedwczesne skurcze ale jak złapie was przeziebienie tak jak mnie teraz w 21 tc to lekarz zaleci się tym leczyć. Wiem jak każda chucha i dmucha na siebie ale pamiętajcie ze to co jemy ma tez wpływ na to co będzie smakowało naszemu dziecku i ci będzie tez tolerowało . To jest tak samo Kochane jak z dieta przy karmieniu . Jedne o wodzie i chlebie a inne jedzą wszystko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny :) dzięki Wam trochę się uspokoiłam.
Ponawiam moje pytanie/prośbę - jeśli są tutaj jakieś dziewczyny z Warszawy i mogą polecić dobrego lekarza do prowadzenia ciąży będę wdzięczna :)

1506454790-aaaaaa.jpeg

To jest dokładnie ten. M mówi ze mam zostawić bo jak coś mi przeszkadza to nie koniecznie musi dziecku a po za tym on musi mieć sposób na usypianie małej [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super :)
Śliczny misio :)

Dziękuję dziewczyny :) dzięki Wam trochę się uspokoiłam.
Ponawiam moje pytanie/prośbę - jeśli są tutaj jakieś dziewczyny z Warszawy i mogą polecić dobrego lekarza do prowadzenia ciąży będę wdzięczna :)
Wiesz co ja prowadzę ciążę u mojej dr która robiła mi ivf...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Cześć dziewczyny :)
Chciałabym się Was poradzić. Czy są tutaj jakieś ciężaróweczki po in vitro z Warszawy i mogłyby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży?
Mam jeszcze pytanie czy w ciąży można jeść wedline? Myślałam, że nie można jeść surowego mięsa typu tatar, ale o wedlinie nie pomyślałam. W internecie są różne informacje, ale ogólnie jak wpisuje jakiś produkt w wyszukiwarkę to bardzo często jest nie wskazany i już zglupialam :(
Ja jestem z Warszawy, leczyłam się w Invimedzie u dr Kaczyńskiego. Do niego też chodze w ciąży. Przyjmuje w MyClinic na Solidarności.

Wczoraj wyczytałam, że koperek też niby nie wskazany i jadłam ziemniaki bez koperku... Najbardziej przeżywałam tą wedlina...jadłam kanapki i później naczytałam się różnych rzeczy. A warzywa i owoce obieracie dodatkowo czy tylko dokładnie myjecie?
Przesada nie jest wskazana w żadną stronę :) Ja myję owoce, choć jak jestem na mieście i mam ochotę na jabłko to zjem bez mycia, bo gdzie??

Ja z tą wedlina przeżywam, bo nie miałam toxo... no ale jak przez prawie 30 lat się nie zaraziłam, to raczej powinno być dobrze i teraz :)
A ja mam 4 koty i jestem w 29tc i tez nie miałam toxo. Grunt to nie przesadzać. Surowego nie jedz, sushi surowego, wędlin dojrzewających, ale nie rezygnuj z wszystkiego, bo coś jeść trzeba :)

reklama
Do góry