reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć dziewczyny :)
Chciałabym się Was poradzić. Czy są tutaj jakieś ciężaróweczki po in vitro z Warszawy i mogłyby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży?
Mam jeszcze pytanie czy w ciąży można jeść wedline? Myślałam, że nie można jeść surowego mięsa typu tatar, ale o wedlinie nie pomyślałam. W internecie są różne informacje, ale ogólnie jak wpisuje jakiś produkt w wyszukiwarkę to bardzo często jest nie wskazany i już zglupialam :(
Ja nie jadlam tylko tataru sushi surowych ryb i sera plesniowego i alkoholu i energetykow

reklama
Dziewczyny może trochę jestem przewrazliwiona, ale u mnie to dopiero początek ciąży i dlatego trochę się martwię o wszystko. Mąż wczoraj powiedział, że jak tak dalej pójdzie będę żyła tylko o chlebie i wodzie...

Jakie przyprawy masz na myśli?
Cytuje:
Jakich popularnych ziół i przypraw należy unikać bądź je ograniczać? Są to:

Tymianek, rozmaryn, szałwia, jałowiec, aloes, dziurawiec, rabarbar, jemioła, chmiel, piołun, krwawnik, wrotycz, muszkatołowiec, żeń-szeń, mięta polna, cząber, anyżek, hibiskus, lukrecja, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, nać pietruszki, liście malin.

Do tego doczytalam ze lubczyk ma dzialanie poronne (ja uzywalam duzo ale teraz dwie galazki do zupy daje i tyle)

Rabarbar tez robilam kompot i ciasto bo nie wiedzialam..

Pietruszke zielona jem (ale mniej mimo ze uwielbiam) bo zdania tu sa podzielone..

Ziol do przyprawiania przestalam uzywac

Cześć dziewczyny :)
Chciałabym się Was poradzić. Czy są tutaj jakieś ciężaróweczki po in vitro z Warszawy i mogłyby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży?
Mam jeszcze pytanie czy w ciąży można jeść wedline? Myślałam, że nie można jeść surowego mięsa typu tatar, ale o wedlinie nie pomyślałam. W internecie są różne informacje, ale ogólnie jak wpisuje jakiś produkt w wyszukiwarkę to bardzo często jest nie wskazany i już zglupialam :(
z Warszawy nie jestem. Wędliny jem jak najbardziej. Wiadomo trzeba zwracać uwagę co jesz....z dobrym składem czemu nie :)

Wczoraj wyczytałam, że koperek też niby nie wskazany i jadłam ziemniaki bez koperku... Najbardziej przeżywałam tą wedlina...jadłam kanapki i później naczytałam się różnych rzeczy. A warzywa i owoce obieracie dodatkowo czy tylko dokładnie myjecie?

Wczoraj wyczytałam, że koperek też niby nie wskazany i jadłam ziemniaki bez koperku... Najbardziej przeżywałam tą wedlina...jadłam kanapki i później naczytałam się różnych rzeczy. A warzywa i owoce obieracie dodatkowo czy tylko dokładnie myjecie?
ja w zależności co...wyparzam skórkę albo obieram albo jedno i drugie;)

reklama
Ja z tą wedlina przeżywam, bo nie miałam toxo... no ale jak przez prawie 30 lat się nie zaraziłam, to raczej powinno być dobrze i teraz :)

Do góry