reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jak twoje dolegliwości, mijaja troche bo u mnie mdlosci przeszly i chyba odzyskuje energię [emoji3] juz w pracy nie zasypiam na stojaco.

Niestety mam jeszcze mdłośći codziennie, często dosyć męczące :confused2: Liczyłam dni to do 12. tygodnia, teraz zaczęłam liczyć do 13tego. Liczę że zaraz będzie lepiej :-p Czasem mi wydaje się, że zwariuję zanim miną o_O Także zazdroszczę :tak:

reklama
Dziewczyny ja się nie znam na wedlinach, ale np. Szynka Babuni - taką można? Na opakowaniu jest napisane wedzona, parzona...

Mozna kazda wedline, ktora byla poddana wysokiej lub niskiej temp. Jesli byla parzona to jest git.
Nie wolno tylko surowego miesa i ryb. No i produktow z niepasteryzowanego (surowego) mleka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taaaaka ochotę na ludzką coli od początku ciąży ale bałam się napić że to może szkodzić (bardziej bałam się że jelita mogą źle zareagować)... Ale jak tylko poczuje zapach coli to takiej chcicy na nią nabieram... I bym tak się napiła z pół szklaneczki...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ale mozesz sie napic przeciez [emoji16]
Mi moja gin powiedziala, ze o ile to bedzie raz na jakis czas a nie codziennie to moge. Nie jest to zdrowe, bo ma mase cukru, ale krzywdy dziecku nie zrobi. Ja coli nie pilam, bo nie lubie, ale za fante z II trym bylam w stanie zabic i kilka razy sobie pozwolilam [emoji16]

No najlepiej. Ja chodzie do mojej od ivf i dodatkowo do lekarza który pracuje w szpitalu (w ramach pakietu luxmed z pracy). Ale w tym szpitalu w którym on pracuje nie zamierzam rodzić...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ja podpisalam umowe z polozna u mnie w szpitalu. Ona bedzie prowadzic porod. Bylam wczoraj ogladac szpital w Piasecznie. Podobal mi sie. Zrobilam zdjecia. W sali porodowej jest nawet wanna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam zamówioną tą główkę szumisia. Ale to dopiero w październiku będę to mieć więc najwyżej wtedy wstawię jakąś swoją opinie hehh :-) A wszystkie szumisie szumią tak samo?

Tak. I zamawiajcie te z sensorem dzwieku, same sie wlaczaja jak dzieciatko zaczyna plakac i czasami udaje sie, ze znowu zasypia [emoji4]

Ja z tą wedlina przeżywam, bo nie miałam toxo... no ale jak przez prawie 30 lat się nie zaraziłam, to raczej powinno być dobrze i teraz :)

A który masz tydzień ciąży? :happy:

Też na początku strasznie się nakręcałam wędlinami, czy oby dokładnie umyłam warzywa itd. Szał normalnie :-) :) A jak zaczęłam źle sie czuć mało czym się przejmuję, co nie znaczy że jem co popadnie i nie myję, ale już z zimną głową i bez nakręcania się. Najbardziej moją głowę zajmuje teraz jak przetrwać mdłości :D

Ja podpisalam umowe z polozna u mnie w szpitalu. Ona bedzie prowadzic porod. Bylam wczoraj ogladac szpital w Piasecznie. Podobal mi sie. Zrobilam zdjecia. W sali porodowej jest nawet wanna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a w jaki sposób wybiera się szpital w którym będziesz rodzić?

reklama
Dziewczyny pamiętajcie ze nie można się dać zwariować . Ja pije kawe rozpuszczalna słabsza ale pije i nic się takiego nie dzieje . Uwierzcie jak zaczniecie czuć ruchy i przyjdzie dzień ze nie będzie maluch kopał to najlepsza jest kawa i to lekarz ci powie . Wszystko można oprócz surowych i niepasteryzowanych rzeczy . Oczywiście trzeba tez myć owoce warzywa ale to chyba większość robiła zawsze . Codo soku z malin to tak naprawdę w III trymestrze bo może powodować przedwczesne skurcze ale jak złapie was przeziebienie tak jak mnie teraz w 21 tc to lekarz zaleci się tym leczyć. Wiem jak każda chucha i dmucha na siebie ale pamiętajcie ze to co jemy ma tez wpływ na to co będzie smakowało naszemu dziecku i ci będzie tez tolerowało . To jest tak samo Kochane jak z dieta przy karmieniu . Jedne o wodzie i chlebie a inne jedzą wszystko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
SWIETA PRAWDA

Do góry