reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Cześć, dziewczyny!

Chciałam pokazać Wam mojego słodkiego malucha, który już jest prawdziwym małym człowiekiem :happy: USG robione w 11 tyg i 1 dniu ciąży. Tak się rozruszał w trakcie, chyba czuł że go podglądamy :rofl2: Robił fikołki, machał rączkami i nóżkami. Zakochałam sie na zabój :rofl:

Link do: Dropbox - 11+1.jpg

Widzę, że dużo piszecie o szczepionkach. Na nie lekarz prowadzący kieruje czy samemu trzeba temat ogarnąć? Jestem w tym zielona :confused:

Ohh śliczności :) Takie widoki tworzą uśmiech na twarzy :)

Hmm, ostatnio nie dostawałam powiadomień z tego wątku, zapomniałam napisać co u nas po wczorajszej wizycie.
Już pewnie niektóre widziały mój wpis i fotkę, ale i tutaj napiszę.

Tętno już w normie! 144 uderzenia na minutę. Kamień z serca. Płeć niepotwierdzona, bo pępowina zasłaniała, ale zaczekamy. Waży 176 g. :) Na następne podglądanie musimy zaczekać znowu 4 tygodnie.
Aha i mam wypisane żelazo na receptę, także walczymy o wzrost :)

A powiedz mi warto zeby m mi ta nystatyne przywiozl? To sa jakies globulki?

Bo przed transferem leczylam e.coli bo wyszly w wymazie a nawet nie wiedzialam ze mam infekcje bo wszystko w srodku siedzialo i bralam macminor 500 i pomoglo i to tez chyba nystatyne mialo w skladzie

Odpukac nie swedzi ale wezme przez 10 dni co by sie nie powtorzylo.
Myslisz ze branie tych globulek nie przeszkodzi bo mam prenatalne za tydzien?
Czy poczrkac do prenatalnych jak nie bedzie swedzialo i po nich zrobic kuracje?

Nystatyna jest na receptę więc ot tak w aptece jej nie dostaniesz. Bo to jest taki delikatny antybiotyk. On jest w postaci takiej dość sporej tabletki. Na mnie działa, działanie ma wolniejsze ale dla mnie okazała się skuteczna.
Co do tego hexa tiab to może skoro dolegliwości minęły po clotrimazol to narazie bym odpuściła i ich nie brała tylko jeszcze przez dwa trzy dni posmarowała bym się ta maścią tak profilaktycznie.
W każdym bądź razie jeśli jednak byś zdecydowała o aplikowaniu tych tabletek to w badaniu prenatalnym na pewno nie przeszkodzi. I koniecznie jedz te kapsułki z dobrymi bakteriami przynajmniej co drugi dzień.

Nystatyna jest na receptę więc ot tak w aptece jej nie dostaniesz. Bo to jest taki delikatny antybiotyk. On jest w postaci takiej dość sporej tabletki. Na mnie działa, działanie ma wolniejsze ale dla mnie okazała się skuteczna.
Co do tego hexa tiab to może skoro dolegliwości minęły po clotrimazol to narazie bym odpuściła i ich nie brała tylko jeszcze przez dwa trzy dni posmarowała bym się ta maścią tak profilaktycznie.
W każdym bądź razie jeśli jednak byś zdecydowała o aplikowaniu tych tabletek to w badaniu prenatalnym na pewno nie przeszkodzi. I koniecznie jedz te kapsułki z dobrymi bakteriami przynajmniej co drugi dzień.
Tak zrobie. A m i tak wysle do apteki jak bedzie w pl zeby mu dali cokolwiek nie jest na recepte.

Chwilowo nie biore utrogestanu dopochwowo tylko go pije wiec niech tam sie nic nie podraznia.

A te lacibios to mam kilka op to bede brala codziennie

My już po wizycie . Szyjka super 4,5 , mocz się unormował reszta wyników super ale niestety dostałam antybiotyk na moje przeziebienie bo nie odpuszcza a głos mam zachrypnięty jak stara pijaczka [emoji12] miałam tylko badanie dowcipne bo we wtorek mam drugie prenatalne i wtedy mam nadziej ze podzielę się zdjęciem mojej kruszynki [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My już po wizycie . Szyjka super 4,5 , mocz się unormował reszta wyników super ale niestety dostałam antybiotyk na moje przeziebienie bo nie odpuszcza a głos mam zachrypnięty jak stara pijaczka [emoji12] miałam tylko badanie dowcipne bo we wtorek mam drugie prenatalne i wtedy mam nadziej ze podzielę się zdjęciem mojej kruszynki [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
O kochana to się wygrzewać proszę!!!!
Szyjka "kilometrowa" to super!!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

O kochana to się wygrzewać proszę!!!!
Szyjka "kilometrowa" to super!!!!

Lekarka tez chwaliła szyjkę [emoji6] leżę już ponad tydzień i myślałam ze naturalnie się wyleczę ale te wirusy są teraz takie mutanty ze widocznie bez leków ani rusz .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lekarka tez chwaliła szyjkę [emoji6] leżę już ponad tydzień i myślałam ze naturalnie się wyleczę ale te wirusy są teraz takie mutanty ze widocznie bez leków ani rusz .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie też coś gardło zaczyna boleć. Ale pije herbatkę z miodem i cytryną.

Do góry