reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć, dziewczyny!

Chciałam pokazać Wam mojego słodkiego malucha, który już jest prawdziwym małym człowiekiem :happy: USG robione w 11 tyg i 1 dniu ciąży. Tak się rozruszał w trakcie, chyba czuł że go podglądamy :rofl2: Robił fikołki, machał rączkami i nóżkami. Zakochałam sie na zabój :rofl:

Link do: Dropbox - 11+1.jpg

Widzę, że dużo piszecie o szczepionkach. Na nie lekarz prowadzący kieruje czy samemu trzeba temat ogarnąć? Jestem w tym zielona :confused:
Słodki Maluszek[emoji7] [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pisze zeby z lekarzem skonsultowac w ciazy ale moj lekarz ich nie bedzie znal.. czy jest w nich cos co moze zaszkodzic?

Na wszystkich lekach albo pisze wprost że nie wolno stosować w ciąży albo żeby skonsultować z lekarzem. Nic z tych składników nie zaszkodzi maluszkowi na pewno. Możemy policzyć na palcach u jednej ręki leki które mogą stosować kobiety w ciąży. Nawet na tych kapsułkach provag pisze żeby konsultować z lekarzem. Ja za Ciebie nie zadecyduję ale ja bym wolała wziąć niż się męczyć, nawet moja pani doktor powiedziała że mogę brać jeśli czuje że coś tam na dole się dzieje nie tak...
Kobiety w ciąży używaja właśnie tych kapsułek hexa tiab wiadomo mało kto je zna bo są dość drogie i większość kobiet kupuje coś typu iladian direct.
Kachana decyzja należy do Ciebie ale według mnie naprawdę nie zaszkodzi... :)

Mam ten przepis jest genialny! Robilam w tamtym roku z jezynami. 3 razy z rzedu bo nam tak smakowalo a jezynki z lasu mielismy [emoji16]
Obstawiam ze z malinami jest rownie pyszne i pewno jagody i truskawki tez by spasowaly[emoji4]
Na pewno jeszcze upiekę [emoji4]
Byłam wczoraj na pachcie u teściowej i zrywałam malinki i jeżyny , zrobiłam ze świeżych malin, A reszcze pomroziłam i myślę że mrożone owoce też będą ok na następny raz [emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Na wszystkich lekach albo pisze wprost że nie wolno stosować w ciąży albo żeby skonsultować z lekarzem. Nic z tych składników nie zaszkodzi maluszkowi na pewno. Możemy policzyć na palcach u jednej ręki leki które mogą stosować kobiety w ciąży. Nawet na tych kapsułkach provag pisze żeby konsultować z lekarzem. Ja za Ciebie nie zadecyduję ale ja bym wolała wziąć niż się męczyć, nawet moja pani doktor powiedziała że mogę brać jeśli czuje że coś tam na dole się dzieje nie tak...
Kobiety w ciąży używaja właśnie tych kapsułek hexa tiab wiadomo mało kto je zna bo są dość drogie i większość kobiet kupuje coś typu iladian direct.
Kachana decyzja należy do Ciebie ale według mnie naprawdę nie zaszkodzi... :)
Nawet nie wiesz jak Ci dziekuje. Teraz mnie nic nie swedzi bo na noc i rano smarowalam clotrimazolum. Jezeli cokolwiek jeszcze poczuje to je wezme na noc. A mam ich iles tam brac pod rzad czy np przez 3 noce starczy? A jak nie bedzie swedzialo zi to moze i tak profilaktycznie wezme?

Dziewczyny, a co z moim pytaniem o szczepionkach? :p
Ja tez sie zastanawiam caly czas czy isc na ta na grype. Na krztusca ide na pewno ale z ta grypa to ostatnio ktos mnie straszyl ze ktos tam trafil do szpitala bo stracil czucie w nogach po szczepionce na grype... wydaje mi sie ze i tak pewno pojde ale jeszcze rozkminiam[emoji6]

Nawet nie wiesz jak Ci dziekuje. Teraz mnie nic nie swedzi bo na noc i rano smarowalam clotrimazolum. Jezeli cokolwiek jeszcze poczuje to je wezme na noc. A mam ich iles tam brac pod rzad czy np przez 3 noce starczy? A jak nie bedzie swedzialo zi to moze i tak profilaktycznie wezme?

Ogółem zaleca się barć przez 10dni jak się już zacznie bo potem może wrócić ze zdwojoną siłą bo nie doleczysz do końca więc ja chyba wzięłabym całe opakowanie, albo chociaż przez 7dni bym brała.
Nie masz za co dziękować ja cały początek ciąży począwszy od kilku dni przed transferem byłam na nystatynie dopochwowej bo niestety ciągle jakaś infekcja mi się po lutinusie przyplątała...Problem z infekcjami skończył się jak tylko pani doktor zmieniła mi lutinus na zwykłą luteinę. Teraz znowu miałam zapalenie pęcherza dość mocne niestety bez antybiotyku się nie obeszło ale już zapobiegawczo dostałam też nystatynę dopochwowo bo wiadomo jak to przy antybiotykach jest, oprócz tego codziennie brałam jeszcze ten provag. Warto jest pić jogurty albo kefiry też maja dużo tych dobrych bakterii.

reklama
A powiedz mi warto zeby m mi ta nystatyne przywiozl? To sa jakies globulki?

Bo przed transferem leczylam e.coli bo wyszly w wymazie a nawet nie wiedzialam ze mam infekcje bo wszystko w srodku siedzialo i bralam macminor 500 i pomoglo i to tez chyba nystatyne mialo w skladzie

Odpukac nie swedzi ale wezme przez 10 dni co by sie nie powtorzylo.
Myslisz ze branie tych globulek nie przeszkodzi bo mam prenatalne za tydzien?
Czy poczrkac do prenatalnych jak nie bedzie swedzialo i po nich zrobic kuracje?

Do góry