reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mojej się pytałam który to tydzień jeśli był 16 t i 4 dzień to mi powiedziała że 16...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Mój mi mówił ze jeśli masz np. 16t5d to jest 16t. Choć na mój babski rozum to mam skończonych 16 więc jestem w trakcie 17. Ale on mi tłumaczył że to tak jak z wiekiem - podajesz ten który skończyłas a nie w trakcie którego jesteś. Aplikacje też zawsze pokazują mi tydzień "po mojemu" ale zauważyłam że np. Ta orientacyjna wielkość dziecka która tam podają zawsze zgadza mi się z tygodniem poprzednim.
A drugi tego typu problem którego nie mogę pojąć to czemu przy in vitro kiedy dokładnie wiadomo o terminie zapłodnienia biorą pod uwagę datę z usg, gdzie wystarczy że ktoś o milimetr przesunie kursor i już jest inny wynik.

reklama
Mój mi mówił ze jeśli masz np. 16t5d to jest 16t. Choć na mój babski rozum to mam skończonych 16 więc jestem w trakcie 17. Ale on mi tłumaczył że to tak jak z wiekiem - podajesz ten który skończyłas a nie w trakcie którego jesteś. Aplikacje też zawsze pokazują mi tydzień "po mojemu" ale zauważyłam że np. Ta orientacyjna wielkość dziecka która tam podają zawsze zgadza mi się z tygodniem poprzednim.
A drugi tego typu problem którego nie mogę pojąć to czemu przy in vitro kiedy dokładnie wiadomo o terminie zapłodnienia biorą pod uwagę datę z usg, gdzie wystarczy że ktoś o milimetr przesunie kursor i już jest inny wynik.

U mnie nikt nie bral nic z usg. Wszytsko bylo na podstawie transferu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super!!!!
Ja nie wiem do końca czy to co czuję to ruchy synka. Takie jakby "pukanie" przeważnie po bokach na dole ale nie tylko... Głównie rano i wieczorem.
A teraz pytanie za 100 pkt bo spotkałam się z dwoma sposobami określania tygodnia ciąży. Wg mnie jeśli jestem w 19t1d to jestem w 19 tyg ciąży a w kalkulatorach niektórych jest ze w 20. To jak to wreszcie jest!?

Według praktyki lekarskiej w 19 tc

Super!!!!
Ja nie wiem do końca czy to co czuję to ruchy synka. Takie jakby "pukanie" przeważnie po bokach na dole ale nie tylko... Głównie rano i wieczorem.
A teraz pytanie za 100 pkt bo spotkałam się z dwoma sposobami określania tygodnia ciąży. Wg mnie jeśli jestem w 19t1d to jestem w 19 tyg ciąży a w kalkulatorach niektórych jest ze w 20. To jak to wreszcie jest!?

Po mojemu to 19 tc .
Ja mam dziś 17 + 1 i według mojego lekarza to 17 tc

A mnie tłumaczyli na pogrzebach taka koleżanka :laugh2: ktoś ma urodziny w styczniu 65 ... umrze w sierpniu to nie mówią żył 65 lat i 7 miesięcy :-p
Tak jest z wiekiem ciąży 16 +6 To 16 tygodni ...:D
Mój lekarz tez tak zawsze liczy

A mnie tłumaczyli na pogrzebach taka koleżanka :laugh2: ktoś ma urodziny w styczniu 65 ... umrze w sierpniu to nie mówią żył 65 lat i 7 miesięcy :-p
Tak jest z wiekiem ciąży 16 +6 To 16 tygodni ...:D
Mój lekarz tez tak zawsze liczy
Rozbawiłas mnie [emoji16] ja brzuch akurat mam duży i piersi ale reszta wydaje się bez zmian

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
U mnie nikt nie bral nic z usg. Wszytsko bylo na podstawie transferu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To u mbie z usg brali termin porodu. I ledwo przekonałam dr żeby cc było 19.12 a nie jak chciał 21. No ale oczywiście mały i tak wybrał swój termin [emoji3]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry