reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny wracam . Krwiak gigant ale dr mówi ze najważniejsze ze nie widać wycieku. Maluszek ma się świetnie bardzo ruchliwy . Ja mam nakaz leżenia tylko siku jedzenie prysznic . Leki bez zmian .Plamie taka stara brązowa krwią i to tez powiedziała ze na plus . Przytuliła Mnie i powiedziała ze będzie dobrze tylko muszę o siebie dbać. W środę mam przyjechać na kolejna wizyty żebym zobaczyła dzieciaczka i się uspokoiła ze jest ok .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, ja ciągle borykam się z bólami glowy. Mam za sobą nieprzespana noc, nie mogłam podnieść głowy z poduszki i rano wzięłam paracetamol, taki z kofeina... teraz dopiero przeczytałam ulotkę i napisane, Że można zazyc jeśli lekarz uzna że bardziej pomoże niż zaszkodzj... na ulotkach innych takich leków z kofeina w necie , przeczytalam., żeby nie zażywać w ciąży... ten co mam.ma 65mg kofeiny... Boshe , myślicie że jedna taka tabletka moglam.zaszkodzic...??? Jesteście takie w ciąży ??
To moja 3 przeciwbólowa w ciąży, nie licząc nospy na brzuch. Poprzednie dwa paracetamole były zwykle ... [emoji26][emoji53]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

taaa to jest nowoczesne amerykańskie podejście. ja trafiłam w klinice na lekarza, który robił specjalizacje w nowym jorku i tez mi tak gadal, a moja gin (tez z kliniki i jej ufam) zawsze mówi, żeby leżeć. Acard Ci chyba musi zmniejszyć? I pytaj o ten prolutex. Badz dobrej mysli rzadko kiedy przygoda z krwiakami sie zle kończy
Ja jak krwawilam w 8dpt kazał chodzić zakaz leżenia . Chodziłam ..... lało się za mnie po kostkach;) trwało 1 dzień potem już spokój .

Dziewczyny, ja ciągle borykam się z bólami glowy. Mam za sobą nieprzespana noc, nie mogłam podnieść głowy z poduszki i rano wzięłam paracetamol, taki z kofeina... teraz dopiero przeczytałam ulotkę i napisane, Że można zazyc jeśli lekarz uzna że bardziej pomoże niż zaszkodzj... na ulotkach innych takich leków z kofeina w necie , przeczytalam., żeby nie zażywać w ciąży... ten co mam.ma 65mg kofeiny... Boshe , myślicie że jedna taka tabletka moglam.zaszkodzic...??? Jesteście takie w ciąży ??
To moja 3 przeciwbólowa w ciąży, nie licząc nospy na brzuch. Poprzednie dwa paracetamole były zwykle ... [emoji26][emoji53]

Taka ilosc to zdaje sie polowa tego co zawiera filizanka kawy, a lekarze zgodnie twierdza, ze jedna kawa dziennie w ciazy nie szkodzi, wiec sadze, ze nie masz sie co martwic.
Na przyszlosc zaopatrz sie w paracetamol i bierz to w razie potrzeby.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

taaa to jest nowoczesne amerykańskie podejście. ja trafiłam w klinice na lekarza, który robił specjalizacje w nowym jorku i tez mi tak gadal, a moja gin (tez z kliniki i jej ufam) zawsze mówi, żeby leżeć. Acard Ci chyba musi zmniejszyć? I pytaj o ten prolutex. Badz dobrej mysli rzadko kiedy przygoda z krwiakami sie zle kończy
Moja gin , z pierwszej ciąży, też mówiła żeby funkcjonować normalnie. Jakiś tak w połowie ciąży myślałam ze wody mi się sacza, panika była oczywiście nie z tej ziemi. Później mniej mnie zbadali i wszystko Ok było , albo wydzielina jakaś inna albo ... o bony... popuszczalam, tak mi chyba dziecko na pecherzu leżało... Na szczęście to były zajścia incydentalne ;) I po porodzie, z pełnym rozwarciem, lecz zakończonym cc, moje narządy radzą sobie dobrze i zwieracze na szczęście trzymają . Ciekawe jak będzie tym razem.... Ale ogólnie gin mówiła , że jak ma coś się stać to się stanie bez wzg czy będzie się stało czy leżało...

Taka ilosc to zdaje sie polowa tego co zawiera filizanka kawy, a lekarze zgodnie twierdza, ze jedna kawa dziennie w ciazy nie szkodzi, wiec sadze, ze nie masz sie co martwic.
Na przyszlosc zaopatrz sie w paracetamol i bierz to w razie potrzeby.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To wlssnie paracetamol, tylko ten mocniejszy , taki jak w pl apap extra. Uspokoilam się trochę , pewnie jskbym.zspytala.lekarza to te by powiedział żeby brać , bo ból mialam.nie do zniesienia. To była 3 albo 4 tabletka w ciąży więc mam nadzieję że nie zsszkodzj...

A co do tego co można a co nie można albo nie powinno się uzywac... To czy są kosmetyki , których przestalyscie używać że wzg na ciążę ??
Np odżywka do rzęs revitalash- kiedyś gdzieś mi się w oczy rzuciło , że nie ponno jej się używać w ciazy... pewnie że wzg na brak badań, ale ta akurat miała jakieś silne składniki.
Ja czasem używam Long4lashes...
Maść na trądzik tylko jakaś zwykła z siarka.
I mój ulubiony pilling z kawy... używam omijając brzuch.
Bloker potu - zastanawiam.sie czy mozna, ostatnio u nas upały i poce się jak świnka ... gdzieś słyszałam że są też antyperspiracyjne żele pod prysznic ... Ciekawe czy można..?? Przydalby mi się , nigdy nie miałam problemów z nadpotliwoscia, A teraz mam i bardzo to niekonfortowe...

Witajcie
Mam prosbe czy ma ktoras z was ksiazke '' ciężarówką przez 9 miesięcy '' w pdf, ktora mogla by mi przeslac.
Nie mieszkam w Polsce, a ksiazka ma super opinie i pomyslalam ze zapytam czy ktos nie ma wersji w pdf-ie?
Pozdrawiam watek

Witajcie
Mam prosbe czy ma ktoras z was ksiazke '' ciężarówką przez 9 miesięcy '' w pdf, ktora mogla by mi przeslac.
Nie mieszkam w Polsce, a ksiazka ma super opinie i pomyslalam ze zapytam czy ktos nie ma wersji w pdf-ie?
Pozdrawiam watek
Ja mam ja w domu i taaak mi sie nie chce czytać...a gdzie mieszkasz?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC
28: BeataWarszawa- córeczka Kaja
LIPIEC
02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07:Liza1321-synek Michałek

***WIZYTY***

LIPIEC
10: AniaCh83- II badanie prenetalne
10: Jaskolcia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
15: dreamscometrue - wizyta u gin prowadzącego ciążę
18: AniaCh83- II badanie prenetalne z echo serca płodu
19: Ilona 88- wizyta na NFZ
21: aniasiwa- II badanie prenetalne
21: Ilona 88 - wizyta + USG
26: Ewunka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
28: Ropuszka666 - I badanie prenetalne

SIERPIEŃ
28: Ewunka - II badanie prenetalne

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

01.07.2017 - Kasik 99: Ania
17.07.2017 - Rustynka: Franio
19.07.2017 - mokate66 : Pawełek
30.07.2017 - Jaskolcia: Zosia
22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: Eryk
28.10.2017 - anetka303 :Ola i Piotruś
18.11.2017- aniasiwa: dziewczynka
26.11.2017- Nataliaa93 - dziewczynka ???

02.12.2017- AniaCh83 - chłopiec ???
04.12.2017- Juliett222 : 2 chłopców
13.12.2017 - M@gda : ???

07.01.2018- dreamscometrue : 70 % Zosia
09.01.2018- Ewunka : 70 %:Marcelinka

09.02.2018- ropuszka666 ???

Ostatnia edycja:
Do góry