reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

W wypisie mam wpisane pomiędzy przednią ścianą macicy a kosmówką krwiak o wymiarach 40mmx15mm a ciaza 22mm wiec u Mnie wielki ten krwiak . Lekarka dużo mi pomogła trafiłam odrazu do ordynatora w szpitala bo po niego dzwoniła . Jutro mam iść do niej na kontrole na 10 :00 . Lekarz powiedział ze nic zrobić nie mogę jak tylko czekać . Gdybym zaczęła bardziej krwawić mam przyjechać . Jak badał mnie to powiedział ze to już teraz taka brązowa krew wiec ma nadzieje ze będzie dobrze . Teraz tez troszkę plamie już tak nie leci mocno i jest to brązowa krew. Wiem ze na nic już wpływu nie mam ze to już natura teraz rozegra wszystko...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Odpoczywaj i leż a jak leżysz na plecach i chcesz wstać to najpierw, przy nogach zgiętych w kolanach, obróć się na bok i z tej pozycji wstawaj żeby nie napinać mięśni brzucha.

reklama
W wypisie mam wpisane pomiędzy przednią ścianą macicy a kosmówką krwiak o wymiarach 40mmx15mm a ciaza 22mm wiec u Mnie wielki ten krwiak . Lekarka dużo mi pomogła trafiłam odrazu do ordynatora w szpitala bo po niego dzwoniła . Jutro mam iść do niej na kontrole na 10 :00 . Lekarz powiedział ze nic zrobić nie mogę jak tylko czekać . Gdybym zaczęła bardziej krwawić mam przyjechać . Jak badał mnie to powiedział ze to już teraz taka brązowa krew wiec ma nadzieje ze będzie dobrze . Teraz tez troszkę plamie już tak nie leci mocno i jest to brązowa krew. Wiem ze na nic już wpływu nie mam ze to już natura teraz rozegra wszystko...

3mam za Was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Musiałabym urodzić ponad 2 Tyg.po terminie .

Właśnie pojechał i pierwszy raz płakałam jak jechał. I już nie chodzi o to że nie będzie go przy porodzie a o te pierwsze 2 tyg po urodzeniu o ten kontakt z maluchem i bliskość .
Wiem że jemu też jest ciężko że z nami nie będzie.
Jest jeszcze opcja żeby zjechał na własny koszt zobaczymy może tak zrobimy , jak spedycja da ok
Zachciało się firmy transportowej :realmad:
Biedactwo [emoji52]
No przesadziłam może z tym odbiorem że szpitala , ale może tak być , Że urodzisz później, także nie muszą to być dwa tyg bez taty. Tule.

Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę maluszka, a z drugiej strony jestem przerażona. :-) :) nie wiem czy jeszcze coś dopakować czy iść już spać, normalnie mętlik w głowie!!
Wasz dzień. Idź lepiej spać, i tak pewnie będzie trudno zasnąć.
Powodzenia i zamelduj się jak dojdziesz do siebie [emoji110]

@Ropuszka666 to ciąża wcale nie jest już taka młoda całkiem. Stara krew to dobry znak. W Twoim przypadku to chyba tylko leżenie i toaleta, ale też niezbyt często. Jakie leki bierzesz? Ja dupka, luteine i prolutex znowu przez to krwawienie. Czemu nie idziesz do swojego gin prowadzącego? Fajnie, że dobrze trafiłaś, ale myślę, że w szpitalu Ci takich leków nie wskażą ani nie zwiększa dawki i nie do końca rozumiem po co dziś ta kontrola powinnaś leżeć a nie tłuc się autem moim skromnym zdaniem skoro i tak stwierdzili, że nic nie mogą teraz zrobić....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

@Ropuszka666 to ciąża wcale nie jest już taka młoda całkiem. Stara krew to dobry znak. W Twoim przypadku to chyba tylko leżenie i toaleta, ale też niezbyt często. Jakie leki bierzesz? Ja dupka, luteine i prolutex znowu przez to krwawienie. Czemu nie idziesz do swojego gin prowadzącego? Fajnie, że dobrze trafiłaś, ale myślę, że w szpitalu Ci takich leków nie wskażą ani nie zwiększa dawki i nie do końca rozumiem po co dziś ta kontrola powinnaś leżeć a nie tłuc się autem moim skromnym zdaniem skoro i tak stwierdzili, że nic nie mogą teraz zrobić....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Jadę właśnie do mojej lekarz prowadzącej bo jest dziś na oddziale i chce mnie zbadać sama zobaczyć .obstawiona jestem na maksa lekami (Luteina duphaston fraxiparina Acard Encorton Euthyrox ) od transferu wiec tu z lekami już nie ma co mi dać bo i dawki duże biorę . Ten lekarz wczorajszy np powiedział ze on by nie leżał cały czas po czym ona zadzwoniła wieczorem do Mnie i powiedziała ze mam się kłaść i go nie słuchać . Zaczynam za dwa dni 10 tydzień maluszek już się ruszał na USG i rozwija się książkowo tylko ten cholerny krwiak. W życiu bym nie pomyślała ze na Mnie trafi .

Jadę właśnie do mojej lekarz prowadzącej bo jest dziś na oddziale i chce mnie zbadać sama zobaczyć .obstawiona jestem na maksa lekami (Luteina duphaston fraxiparina Acard Encorton Euthyrox ) od transferu wiec tu z lekami już nie ma co mi dać bo i dawki duże biorę . Ten lekarz wczorajszy np powiedział ze on by nie leżał cały czas po czym ona zadzwoniła wieczorem do Mnie i powiedziała ze mam się kłaść i go nie słuchać . Zaczynam za dwa dni 10 tydzień maluszek już się ruszał na USG i rozwija się książkowo tylko ten cholerny krwiak. W życiu bym nie pomyślała ze na Mnie trafi .

Przy krwawieniach i krwiakach fantastyczny jezt prolutex może zapytaj o niego.U mnie w klinice dają to zawsze w takiej sytuacji

Współczuję, a może Franio urodzi się po terminie tak dwa tyg :-) :)

Cierpliwie czekam :) dziś już lepiej u mnie z nastawieniem do całej sytuacji dołek przeszedł i wiem że muszę być dzielna dla Frania :tak:
O 17: 40 KTG
Daj znać jak już będziesz po i czekamy na zdjęcie :yes: trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama

taaa to jest nowoczesne amerykańskie podejście. ja trafiłam w klinice na lekarza, który robił specjalizacje w nowym jorku i tez mi tak gadal, a moja gin (tez z kliniki i jej ufam) zawsze mówi, żeby leżeć. Acard Ci chyba musi zmniejszyć? I pytaj o ten prolutex. Badz dobrej mysli rzadko kiedy przygoda z krwiakami sie zle kończy

Do góry