reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia ojej, jakie bóle? jakie kamienie? brzmi nieciekawie...
My też się myśleliśmy o gps'ie w wózku:-p bo mój m też straszny gadżeciarz, dlatego upatrzyl sobie ten wózek recaro..

reklama
fajnie by było z tym gps, no i jeszcze żeby była taka aplikacja jak "znajdź mój iphone" "znajdź mój macbook" - pokazuje miejsce pobytu urządzenia, ja to bym dla mego Hani do kieszeni wsadziła, to bym się nie denerwowała gdzie jest ... no akurat mi napisał, niedaleko Berlina ... a propo iPhona to jestem bardzo niezadowolona, zawiesza się bardzo często, a najczęściej jak o tym nie wiem i mój mąż do mnie wydzwania, wolałam sony experia, ale niestety - nie przeżyła prania :rofl2:

No to gotadora - zaraz rodzina w komplecie :-) Ja iphona lubię, ale nie mam doświadczenia z innymi smartfonami. U nas applemania w domu. Są wózki apple? :-) Np. z wbudowanym ipadem :-) Gps na iphona jest całkiem dobry.

Jestem:-D szyjka daje radę:-) mała rośnie i ma już 1530g... na poród przedwczesny nic nie wskazuje ale musimy być czujni więc następna wizyta znów za 2 tyg ( co mnie wcale nie martwi bo znów malutką zobaczę):-D

Misia - współczuje Ci tych kamieni, qrcze tyle już przeszłaś a tu kolejne atrakcje. Ja też tym razem mam łożysko na tylnej ścianie, strasznie mocno przez to czuje ruchy, nieraz mała tak wali, że aż ją proszę żeby się uspokoiła, szczególnie jak skacze mi w kanał rodny to nie jest to fajne uczucie. Czytałam, że ponoć poród SN przy łożysku na tylnej ścianie jest bardziej krwawy a skurcze dają tak po krzyżach, że ma ochotę się wyć. No cóż poprzednio nie wyłam to teraz najwyżej pokaże co potrafię;-)
Sony - śliczny brzusio, nie wiem czy chłopakowy czy dziewuszkowy bo ja to jestem zaprzeczeniem teori płci. Mi brzucho za każdym razem szybko było widać, za każdym razem w ciąży wyglądam lepiej (cera, włosy), a brzusio wygląda jakbym połknęła piłkę, nie mam go po bokach. Wszyscy z pracy i rodzinka mówili mi, że wyglądam na chłopaka co za pierwszym razem się nie potwierdziło i teraz według USG też ma być dziewczynka:-)
dorex- super, że szyjka trzyma oby tak dalej.
Co do tel. to ja jestem zadowolona z tej wersji iPhona 5 wcześniejszy faktycznie się zawieszał ten jest super, co prawda mam go dopiero od tygodnia ale już go polubiłam. Mam też służbowego smyrofona Samsunga - to jest prawdziwa masakra, ciągle się wiesza, przestaje np. dzwonić pomimo, że działa normalnie, no i pisanie sms-ow to prawdziwa udręka bo jakos lubi łapac sasiednie znaki.

Dorex - gratuluję wizyty i mocnej szyjki;
Misia - oj... jeszcze kamienie. Da się nad tym jakoś zapanować?

Co do technologii - ja jestem anty-apple'owa :-)
Mam swojego HTC (namówiona jakiś czas przez męża) i bardzo sobie chwalę.

Jutro glukoza (brrr....) + standrad (mocz, morfologia). I na dokładkę ekipa w domu kończąca prace wykończeniowe. Zapowiada się "atrakcyjny" dzień.

Witajcie :)

Wieści po wczorajszej wizycie:
Waga Maluszków 750g i 900g :szok: rosną jak na drożdżach!
Długość szyjki - 52mm :-)
Ogólnie wszystko jest ok - w 28tc mam iść na patologię ciąży na podanie sterydów na wszelki wypadek.
Niestety ale potwierdza się diagnoza ze u jednego z chlopaków trzeba bedzie korygować stópki - bo są trochę źle ustawione :/

Różyczka, Dorex gratuluję udanych wizyt i długich szyjek :-)

Różyczko
zabieg na stópki na pewno pomoże i maluszek nie będzie miał problemów z chodzeniem.

Misia Ty kobieto to się nacierpisz, współczuje bólu.

Kiwisia jak się dzisiaj czujesz?

Ostatnia edycja:
Różyczko twoje maluchy to już duże chłopaki... a szyjkę masz długaśną ja przed ciążą takiej nie miałam:szok:
co do stópek na razie się tym nie martw, jak się dzieciaki urodzą na pewno lekarz powie co robić...:tak:

reklama
Witajcie.
Różyczko dzieciaki rosną jak na drożdżach. Stópki zoperują i wszystko będzie dobrze.
Misia kamieni współczuję, ja miałam za młodu piasek i myślałam, że umrę. Teraz w moczy mi szczawiany wapnia liczne wyszły.

Byłam po pieczywko i oczywiście nie odmówiłam sobie drożdżówki z jabłkiem i cynamonem
attachment.php

U mnie dziś piękne słoneczko, już jest niecałe 6 na plusie. Okno otworzyłam, ptaszki ćwierkają. Luz majorka
laugh.gif
idzie wiosna

Do góry