reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Oj Różyczko poruszyłaś trudny temat. Co do wagi to nie umiem powiedzieć ile ale +10kg już mam. W pasie mam 110cm.

Sony śliczny brzuszek.

Gotadora trzymam kciuki, żeby mąż spokojnie dojechał.

Ja już nie latam ale to chyba bardziej kwestia psychiki i bólu pleców. Boli tak, jakby mi się korzonki odezwały. Nie mam siły wstać. Nie mam siły siedzieć, leżeć czy chodzić. Po prostu ból. Za to dziewczyny szaleją co mnie relaksuje.

Misiu bebecar to było moje marzenie. Niestety w wersji bliźniaczej nie jest już taki fajny.

reklama
Madzialenak , moim zdaniem bardzo wcześnie czujesz ruchy , ja pierwsze czułam gdzieś w 22 tygodniu , za to teraz mały chyba nadrabia i daje mi popalić , zwłaszcza kiedy idę spać:)

Lucy ja nie czuję typowych mocnych ruchów, kilka razy w ciągu dnia czuję takie bulgotki i wiem, że to maluch a nie jelita.

Sony bardzo ładny brzusio, mój już jest zdecydowanie większy, ale wagowo nic mi nie przybyło. Nie stresuj się wagą, po porodzie szybko zgubisz.

Ja tez czuje bulgotki przynajmniej raz dziennie i polozna powiedziala mi dzisiaj, ze to bardzo prawdopodobne, ze to nasza Hania:)

ja bulgotki czułam już od okolo 14 tyg, dlatego moim zdaniem madzialenak to na pewno dzidzia. ja wiem kiedy bulgocze mi w jelitach a kiedy jest to cos zupełnie innego...a dziś poczułam pierwszego kopa!:szok: siedziałam w samochodzie i nagle lup...taki dosyć mocny koksaniec...ale maluch ma pewnie jeszcze krótkie nozki, wiec podejrzewam, ze później będzie jeszcze gorzej:tak:

Hej,
Korzytam, że net mi działa i moge pisac z kompa. Chodziło mi oczywiście, że Jane Pro Slalom ma pompowane koła a nie pomalowane :-) Nie lubie pisac z komóry bo ona wszystko mi przerabia. Fajnie, że już czujecie swoje maleństwa - to cudowne uczucie. W pierwszej ciąży czułam małą dopiero w 20 tc, teraz już od 15 czułam ruchy ale tym razem wiedziałam, że to właśnie to. Na początku to faktycznie przypomina bardziej takie delikatne bulgotanie później to już maleństwo potrafi tak przyładować, że aż dziw bierze, że taki szkrab ma tyle siły:szok:

Misia, dzięki za rade z tym wózkiem, mi sie wlasnie wydawalo ze 3kolowce sa lepsze niz 4, nie mam doswiadczenia wogole :zawstydzona/y:
Sony, ale fajny brzusio, dosyc szybko ci sie pojawil :-) a ja juz sie balam ze to ze mna cos nie tak, ze tak szybko mialam. Moj sie zaokraglil ostatnio, i idzie jakos.. w boki, czy to dziewczynkowe?? :-)
ja czasami poczuje taki delikatny łaskot, wydaje mi sie ze to wtedy jak maluch sie przewraca. Wczoraj na usg byl do góry pupą :szok: a głowka w dole, az sie przestraszylam czy nic m nie bedzie i lekarz nie mogl przestac sie smiac ze mnie :happy:

Ja po wizycie - jutro mam wizytę u chirurga, bo moje bóle to prawdopodobnie kamienie. Raczej do porodu już nie przejdzie. Na 100 % cesarka, bo przy tym bólu bym oszalała przy naturalnym. Myślałam, że odjade dziś w taksówce.
Gotadora - mój tata do naszego lasu chodzi z kompasem :-) Więc przydałby się gps przy wózku :-)

reklama
AHA - ja ruchy czułam w 16 tyg. - ale mam łożysko na tylnej ścianie - a to ma duże znaczenie.
No i Kiwisia - jak w szpitalu napisałam sms na iphonie do A., to wyszło, że się całowałam z lekarzem. Nie pamiętam, co miałam napisać, ale na peewno nie chciałam pisać o całowaniu :-) Wiele razy już mi pozmieniał teksty. Lubię iphona, ale z myśleniem za mnie przesadza.

Do góry