reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No i tu pytanie do mam jak często korzystacie z tych dodatków typu folie przeciw deszczowe czy to jest sens się ogóle zaopatrywać? Ja mam termin na wakację więc moskitiera może się przydać.
Moskitiera latem jest niezastąpiona-kupuj w ciemno:)
Torba do wózka...tak.kupiłam ale raczej po to żeby mieć ją do auta niż po to by zawiesić na wózku,dziecko ma dużo gadżetów więc warto mieć wszystko w jednym miejscu ładnie zapakowane a nie np w reklamowce;)
Folia p.deszczowa-przydatna jeśli złapie cię deszcz w parku albo idziesz piechotą do lekarza a pada,ja użyłam dwa razy raz w deszcz raz na spacerze strasznie wiało i folia przysłoniła dziecko ale moja folia jest rozpinana na zamek i mogę sobie regulować ilość powietrza:)
Na pewno nie warto kupować folii do fotelika samochodowego ale parasolka do wózka latem jest niezastąpiona. Chroni od słońca a nie blokuje powietrza

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny żadna mi nie odpisała czy ma któraś takie bóle kłujące w okolicy pachwin. Wczoraj miałam taki ból jak przy wypadnięciu dysku :(
Czułam ruchy juz tak całkiem wyraźnie a teraz tylko raz dziennie . Ale w sumie to dopiero 17 tyg .
Husan , Niegatka jak tam u was sytuacja ?

Ja mam czasem takie bóle i przyzwyczajać się bo będą się powtarzać.
Jeżeli chodzi o ruchy to u mnie czuje małego przewaznie rano i wieczorem jak już leżę.
Wczoraj prawie wcale nie czułam a dziś wyjątkowo nawet teraz czuje jak fika po brzuszku.

Dziewczyny żadna mi nie odpisała czy ma któraś takie bóle kłujące w okolicy pachwin. Wczoraj miałam taki ból jak przy wypadnięciu dysku :(
Czułam ruchy juz tak całkiem wyraźnie a teraz tylko raz dziennie . Ale w sumie to dopiero 17 tyg .
Husan , Niegatka jak tam u was sytuacja ?

Pachwiny beda Cie bolec i to czesto. Nic przyjemnego, ale norma wiec nie martw.
W 17tyg to ze czujesz ruchy rzadko tez wydaje mi sie normalne, bo to bardzo wczesnie jeszcze. Ja zsczelam wogole cokolwiek czuc w 18, a regularne i czeste to chyba gdzies w 21-22.
A sytuacja bez zmian - zadna aktywnosc mojej uparciuszki nie rusza :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nieagatka, 26-ty już jutro :)

Natula, a co u Ciebie?

Husann, jak wygląda sytuacja?

Katharina, byłaś na tych warsztatach Mama Wie? Ja idę jutro, udało mi się zapisać męża, chociaż za niego musiałam zapłacić 14 zł.

Wyglada bardzo książkowo . Trzymam kciuki . Czy ustalili dlaczego ostsnio straciłaś ciąże ? Moze trzeba wejść z jakimś leczeniem.

Książkowo moze i tak, poprzednim razem tez przyrost był na początku ponad 100%, tyle ze zaczynalam od beta HCG 7... Płód obumarł w 14tc, na prenatalnych przeziernosc była za duża, zdążyli mi zrobić biopsje kosmowki, po kilku dniach od razu usg serca, ale tam okazało sie , ze juz nie ma tętna... Zaraz dostałam tez wyniki biopsji wykluczające 3 trisomie, na resztę nie wyhodował sie podobno materiał...wiec nie wiem. Łożysko wygladalo ok. Nasze kariotypy ok, wiec moze to był 'przypadek'.... oby teraz było inaczej...

Nieagatka, 26-ty już jutro :)

Natula, a co u Ciebie?

Husann, jak wygląda sytuacja?

Katharina, byłaś na tych warsztatach Mama Wie? Ja idę jutro, udało mi się zapisać męża, chociaż za niego musiałam zapłacić 14 zł.
A i u mnie bez zmian :baffled: We wtorek ktg i wizyta, pewnie dostane skierowanie do szpitala na środę. Ze względu na cukrzycę pewnie będą wywoływać, ale wolałabym żeby samo się ruszyło, mam jeszcze kilka dni ;) dziś planuje umyć okna:D A i łóżeczko chcę już przygotować więc może zechce wyjść :p:D

A i u mnie bez zmian :baffled: We wtorek ktg i wizyta, pewnie dostane skierowanie do szpitala na środę. Ze względu na cukrzycę pewnie będą wywoływać, ale wolałabym żeby samo się ruszyło, mam jeszcze kilka dni ;) dziś planuje umyć okna:D A i łóżeczko chcę już przygotować więc może zechce wyjść :p:D

Nie pociesze Cie - ja mam za soba okna, gruntowne sprzatanie lazienek, odkurzanie jak nigdy w zyciu kazdego zakamarka, spacer dlugi i pod gorke, no i seks choc wiecej w sumie smiechu niz seksu :) i NIC [emoji12]
Ja ledwo laze, a Lilka ma to gdzies :) Ale fakt - rusza sie duzo mniej, co mnie stresuje...

reklama
Seks podobno pomaga - chociaż nie wiem, w jakich ilościach ;) U mnie od 8 miesięcy posucha, nad czym ubolewa mój mąż :)

Mi poki co nie pomogl :) pomijajac juz fakt, ze to naprawde smiechawa na tym etapie, bo znalezienie sobie wygodnej pozycji graniczy z cudem. Cos na ksztalt tetrisa hehehe [emoji16][emoji12][emoji16]

Do góry