reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No i tu pytanie do mam jak często korzystacie z tych dodatków typu folie przeciw deszczowe czy to jest sens się ogóle zaopatrywać? Ja mam termin na wakację więc moskitiera może się przydać.
Moskitiera latem jest niezastąpiona-kupuj w ciemno:)
Torba do wózka...tak.kupiłam ale raczej po to żeby mieć ją do auta niż po to by zawiesić na wózku,dziecko ma dużo gadżetów więc warto mieć wszystko w jednym miejscu ładnie zapakowane a nie np w reklamowce;)
Folia p.deszczowa-przydatna jeśli złapie cię deszcz w parku albo idziesz piechotą do lekarza a pada,ja użyłam dwa razy raz w deszcz raz na spacerze strasznie wiało i folia przysłoniła dziecko ale moja folia jest rozpinana na zamek i mogę sobie regulować ilość powietrza:)
Na pewno nie warto kupować folii do fotelika samochodowego ale parasolka do wózka latem jest niezastąpiona. Chroni od słońca a nie blokuje powietrza

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny żadna mi nie odpisała czy ma któraś takie bóle kłujące w okolicy pachwin. Wczoraj miałam taki ból jak przy wypadnięciu dysku :(
Czułam ruchy juz tak całkiem wyraźnie a teraz tylko raz dziennie . Ale w sumie to dopiero 17 tyg .
Husan , Niegatka jak tam u was sytuacja ?

Ja mam czasem takie bóle i przyzwyczajać się bo będą się powtarzać.
Jeżeli chodzi o ruchy to u mnie czuje małego przewaznie rano i wieczorem jak już leżę.
Wczoraj prawie wcale nie czułam a dziś wyjątkowo nawet teraz czuje jak fika po brzuszku.

Dziewczyny żadna mi nie odpisała czy ma któraś takie bóle kłujące w okolicy pachwin. Wczoraj miałam taki ból jak przy wypadnięciu dysku :(
Czułam ruchy juz tak całkiem wyraźnie a teraz tylko raz dziennie . Ale w sumie to dopiero 17 tyg .
Husan , Niegatka jak tam u was sytuacja ?

Pachwiny beda Cie bolec i to czesto. Nic przyjemnego, ale norma wiec nie martw.
W 17tyg to ze czujesz ruchy rzadko tez wydaje mi sie normalne, bo to bardzo wczesnie jeszcze. Ja zsczelam wogole cokolwiek czuc w 18, a regularne i czeste to chyba gdzies w 21-22.
A sytuacja bez zmian - zadna aktywnosc mojej uparciuszki nie rusza :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nieagatka, 26-ty już jutro :)

Natula, a co u Ciebie?

Husann, jak wygląda sytuacja?

Katharina, byłaś na tych warsztatach Mama Wie? Ja idę jutro, udało mi się zapisać męża, chociaż za niego musiałam zapłacić 14 zł.

Wyglada bardzo książkowo . Trzymam kciuki . Czy ustalili dlaczego ostsnio straciłaś ciąże ? Moze trzeba wejść z jakimś leczeniem.

Książkowo moze i tak, poprzednim razem tez przyrost był na początku ponad 100%, tyle ze zaczynalam od beta HCG 7... Płód obumarł w 14tc, na prenatalnych przeziernosc była za duża, zdążyli mi zrobić biopsje kosmowki, po kilku dniach od razu usg serca, ale tam okazało sie , ze juz nie ma tętna... Zaraz dostałam tez wyniki biopsji wykluczające 3 trisomie, na resztę nie wyhodował sie podobno materiał...wiec nie wiem. Łożysko wygladalo ok. Nasze kariotypy ok, wiec moze to był 'przypadek'.... oby teraz było inaczej...

Nieagatka, 26-ty już jutro :)

Natula, a co u Ciebie?

Husann, jak wygląda sytuacja?

Katharina, byłaś na tych warsztatach Mama Wie? Ja idę jutro, udało mi się zapisać męża, chociaż za niego musiałam zapłacić 14 zł.
A i u mnie bez zmian :baffled: We wtorek ktg i wizyta, pewnie dostane skierowanie do szpitala na środę. Ze względu na cukrzycę pewnie będą wywoływać, ale wolałabym żeby samo się ruszyło, mam jeszcze kilka dni ;) dziś planuje umyć okna:D A i łóżeczko chcę już przygotować więc może zechce wyjść :p:D

A i u mnie bez zmian :baffled: We wtorek ktg i wizyta, pewnie dostane skierowanie do szpitala na środę. Ze względu na cukrzycę pewnie będą wywoływać, ale wolałabym żeby samo się ruszyło, mam jeszcze kilka dni ;) dziś planuje umyć okna:D A i łóżeczko chcę już przygotować więc może zechce wyjść :p:D

Nie pociesze Cie - ja mam za soba okna, gruntowne sprzatanie lazienek, odkurzanie jak nigdy w zyciu kazdego zakamarka, spacer dlugi i pod gorke, no i seks choc wiecej w sumie smiechu niz seksu :) i NIC [emoji12]
Ja ledwo laze, a Lilka ma to gdzies :) Ale fakt - rusza sie duzo mniej, co mnie stresuje...

reklama
Seks podobno pomaga - chociaż nie wiem, w jakich ilościach ;) U mnie od 8 miesięcy posucha, nad czym ubolewa mój mąż :)

Mi poki co nie pomogl :) pomijajac juz fakt, ze to naprawde smiechawa na tym etapie, bo znalezienie sobie wygodnej pozycji graniczy z cudem. Cos na ksztalt tetrisa hehehe [emoji16][emoji12][emoji16]

Do góry