reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Weźcie mnie oświećcie co to dla Was jest piżama [emoji12] Zawsze rano przebieracie takie maluchy w inne ciuszki? Bo u mnie non stop tylko body i pajace lecą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie pidzama, to spiochy, albo zwykle biale body + polspiochy. W dzien zakladam spodenki + ladniejsze body albo bluzeczki.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W jakiej temperaturze pierzecie ubranka maluchów? Faktycznie to musi być 90 stopni? Tak położna mówiła mojej koleżance, a zapomniałam zapytać mojej.
Ja w 40 stopniach i prasuje zeby wysoka tmp pozabijala to co ma zabic.
Mysle, ze nie trzeba w 90 stopniach, bo przeciez potem zelazko idzie w ruch. Po 90 stopniach to by z tych ubranek zostaly szmaty.

Moja wyła jak szalona więc wiedziałam ze nadal jest głodna: ) w tym wieku w jakim teraz sa nasze maluchy podobno jest charakterystczny uśmiech przez sen jak dziecko sie naje. Nie wiem gdzie to przeczytalam ale jak mala zasnie przy piersi i sie usmiecha to sobie myślę ze jest najedzona ;)

A jak wasze maluchy zachowują się przy karmieniu? Bo moja już od bardzo dawna zachowuje się jak neandertalczyk, dzikie dziecko. Rzuca się, wierzga czasami tak dopada cycka jakby go z miesiąc nie widziala.
Moj tak samo reaguje na butle[emoji6]

A ja myslalam, ze jak Tymek sie smieje przez sen, to dlatego ze mu sie cos sni, np droga mleczna[emoji12]

Nie zawsze musi wydostać się na zewnątrz. Czasami pokarm zatrzymuje się na wysokości ujścia.
Oczywiście, że tak ! Ja przekazuję Ci tylko co u nas mówili. Mamy stwierdzony refluks. O minęło nas na szczęście zapalenie.
Musimy pilnować małego 24h. Dosłownie wiszę nad nim. Poza tym zagęszczamy pokarm. I odpukac od niedzieli nawet kropla nie poszła z niego.
U nas neonatolog stwierdziła, że zaczyna się od prostych metod.
Wiesz mi wystarczy, że mały był intubowany i do tej pory to pamięta. Każde takie działanie wbrew pozorom zostaje w pamięci maluchów. Jak najwięcej chce mu oszczędzić. Poki co kroki lekarki są dobre dlatego nie pcha my się w inwazyjne badania.
Myślę że intubacja jest dużo bardziej inwazyjna niż sonda ph która ma zaledwie 2 mm a to badanie jest najbardziej wiarygodnym ze wszystkich
A maluszek szybko zapomina o złych przeżyciach
W szpitalu będę cały czas obok
Cieszę się że u Was jest dobrze
Macie monitor oddechu?jeśli nie warto zainwestować bo obserwacja malucha 24 h/dobę jest dobrym rozwiązaniem ale kiedyś trzeba też spać:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy wy też macie jakieś dziwne akcje w nocy? Ja notorycznie szukam dziecka w koldrze po przebudzeniu. To jest okropne uczucie bo wydaje mi się przez kilka sekund zr zgnietlismy małą bo grzebię w koldrze a jej nie ma i jestem przerazona ze tak się w nią zamotala.Dopiero wtedy sie odwracam i widzę ze leży w łóżeczku.

Do góry