reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Weźcie mnie oświećcie co to dla Was jest piżama [emoji12] Zawsze rano przebieracie takie maluchy w inne ciuszki? Bo u mnie non stop tylko body i pajace lecą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie pidzama, to spiochy, albo zwykle biale body + polspiochy. W dzien zakladam spodenki + ladniejsze body albo bluzeczki.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W jakiej temperaturze pierzecie ubranka maluchów? Faktycznie to musi być 90 stopni? Tak położna mówiła mojej koleżance, a zapomniałam zapytać mojej.
Ja w 40 stopniach i prasuje zeby wysoka tmp pozabijala to co ma zabic.
Mysle, ze nie trzeba w 90 stopniach, bo przeciez potem zelazko idzie w ruch. Po 90 stopniach to by z tych ubranek zostaly szmaty.

Moja wyła jak szalona więc wiedziałam ze nadal jest głodna: ) w tym wieku w jakim teraz sa nasze maluchy podobno jest charakterystczny uśmiech przez sen jak dziecko sie naje. Nie wiem gdzie to przeczytalam ale jak mala zasnie przy piersi i sie usmiecha to sobie myślę ze jest najedzona ;)

A jak wasze maluchy zachowują się przy karmieniu? Bo moja już od bardzo dawna zachowuje się jak neandertalczyk, dzikie dziecko. Rzuca się, wierzga czasami tak dopada cycka jakby go z miesiąc nie widziala.
Moj tak samo reaguje na butle[emoji6]

A ja myslalam, ze jak Tymek sie smieje przez sen, to dlatego ze mu sie cos sni, np droga mleczna[emoji12]

Nie zawsze musi wydostać się na zewnątrz. Czasami pokarm zatrzymuje się na wysokości ujścia.
Oczywiście, że tak ! Ja przekazuję Ci tylko co u nas mówili. Mamy stwierdzony refluks. O minęło nas na szczęście zapalenie.
Musimy pilnować małego 24h. Dosłownie wiszę nad nim. Poza tym zagęszczamy pokarm. I odpukac od niedzieli nawet kropla nie poszła z niego.
U nas neonatolog stwierdziła, że zaczyna się od prostych metod.
Wiesz mi wystarczy, że mały był intubowany i do tej pory to pamięta. Każde takie działanie wbrew pozorom zostaje w pamięci maluchów. Jak najwięcej chce mu oszczędzić. Poki co kroki lekarki są dobre dlatego nie pcha my się w inwazyjne badania.
Myślę że intubacja jest dużo bardziej inwazyjna niż sonda ph która ma zaledwie 2 mm a to badanie jest najbardziej wiarygodnym ze wszystkich
A maluszek szybko zapomina o złych przeżyciach
W szpitalu będę cały czas obok
Cieszę się że u Was jest dobrze
Macie monitor oddechu?jeśli nie warto zainwestować bo obserwacja malucha 24 h/dobę jest dobrym rozwiązaniem ale kiedyś trzeba też spać:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy wy też macie jakieś dziwne akcje w nocy? Ja notorycznie szukam dziecka w koldrze po przebudzeniu. To jest okropne uczucie bo wydaje mi się przez kilka sekund zr zgnietlismy małą bo grzebię w koldrze a jej nie ma i jestem przerazona ze tak się w nią zamotala.Dopiero wtedy sie odwracam i widzę ze leży w łóżeczku.

Do góry