reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja podziwiam matki, które siedzą praktycznie 24h z dzieckiem przy cycu.. Dla mnie to za dużo.. Moje po mm zadowolone a i matka spokojniejsza i choć trochę wyspana ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez podziwiam. Wiadomo chciałabym tylko pierś dawac, ale niestety nawet laktatorem dużo nie ściągam i oduscilam. Bo gdyby rzeczywiście dużo sciagala to ok a tu klops :( no ale ważne że mm je, bo nie wszystkie dzieci chcą jeść mm

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeju wygląda na to że tylko ja odpuszczam sobie kp.. żal mi ale mleka mało, a dzieciaki więcej się awanturują przy cycu niż jedzą :( i jeszcze walą się po głowach przy tym [emoji6] a laktatorem to ściągnę na jedno karmienie dziennie z butli dla dwojga i tyle :(

Nie odpuszczaj. Mleko matki to najlepsze co może dostać dziecko. To nic że jest go mało. Dokarmiaj mm ale pierś dawaj zawsze choć troszkę zjedzą twojego pokarmu:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jest mozliwe! Jak Ci bedzie Alanek jadl z piersi to ci rozkreci. Dziecko to najlepszy laktator.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
No niby tak ale mówią też że nie ma mleka niewartościowego i że piersi produkują tyle mleka ile dziecko potrzebuje a jednak każda z nas dokarmia
Z jednym wyjątkiem z tego co kojarzę
To jak to się ma do teorii? :)

Nie odpuszczaj. Mleko matki to najlepsze co może dostać dziecko. To nic że jest go mało. Dokarmiaj mm ale pierś dawaj zawsze choć troszkę zjedzą twojego pokarmu:)

No tak się staram, albo między karmieniami jak marudzą to też dostawiam. Póki pokarmu choć trochę mam to będą dostawać moje też :) teraz np. po 1,5h tylko na cycu nie krzyczą o więcej ;) Ale ja jeszcze bez śniadania [emoji12] a tu spacer by się przydał.

Podobno karmić może nawet kobieta która adoptowała dziecko jeśli bardzo chce
Wszystko zależy od nastawienia
Więc może skoro to siedzi w głowie to wszystkie będziemy karmić tylko piersią :)

No tak się staram, albo między karmieniami jak marudzą to też dostawiam. Póki pokarmu choć trochę mam to będą dostawać moje też :) teraz np. po 1,5h tylko na cycu nie krzyczą o więcej ;) Ale ja jeszcze bez śniadania [emoji12] a tu spacer by się przydał.

Ja śniadanie zjadłam ale też jeszcze w proszku,zrobiłam pranie i tyle Podziwiam Cię! Ja z dwójką to bym nie dała rady nawet z koszuli wyskoczyć a co dopiero myśleć o spacerze
Tobie ktoś pomaga przy maluchach czy sama jesteś?

No niby tak ale mówią też że nie ma mleka niewartościowego i że piersi produkują tyle mleka ile dziecko potrzebuje a jednak każda z nas dokarmia
Z jednym wyjątkiem z tego co kojarzę
To jak to się ma do teorii? :)

Tequila, nie wiem, nie mam pojecia i nie chce sie wymadrzac piszac na sile jakies teorie[emoji6]
Ja pisze to, co mi mowili w szkole rodzenia. Tez sie zastanawiam, bo mowili tez, ze im wiecej sie sciaga, tym wiecej sie ma. Ja np sciagalam i po 2 godziny, robiac przerwy 3 godzinne. Doszlam wtedy do 700ml i nie moglam juz tego przeskoczyc. Po tym szpitalu doszlam do 500 i tez juz nie moge tego przeskoczyc. Jestem juz zmeczona ta walka o pokarm. Teraz jeszcze mi sie zrypal moj laktator w sobote o 23.00, chyba dlatego, ze mi kiedys upadl na podloge. W niedziele musialam wypozyczac laktator. Ja mam jakiegos pecha, bo im wiecej sie staram i walcze o pokarm to zawsze cos sie przytrafi. Zastanawiam sie co teraz mi sie przytrafi...cyce mi wybuchna[emoji12]

Tequila, nie wiem, nie mam pojecia i nie chce sie wymadrzac piszac na sile jakies teorie[emoji6]
Ja pisze to, co mi mowili w szkole rodzenia. Tez sie zastanawiam, bo mowili tez, ze im wiecej sie sciaga, tym wiecej sie ma. Ja np sciagalam i po 2 godziny, robiac przerwy 3 godzinne. Doszlam wtedy do 700ml i nie moglam juz tego przeskoczyc. Po tym szpitalu doszlam do 500 i tez juz nie moge tego przeskoczyc. Jestem juz zmeczona ta walka o pokarm. Teraz jeszcze mi sie zrypal moj laktator w sobote o 23.00, chyba dlatego, ze mi kiedys upadl na podloge. W niedziele musialam wypozyczac laktator. Ja mam jakiegos pecha, bo im wiecej sie staram i walcze o pokarm to zawsze cos sie przytrafi. Zastanawiam sie co teraz mi sie przytrafi...cyce mi wybuchna[emoji12]

Hahaha może nie będzie tak źle;)
Ja też tego nie rozumiem wszystkiego
Każdy jest mądry w teorii a w praktyce niestety już różnie wychodzi
Ale ja się i tak cieszę z tego co mam
Alan ma prawie trzy miesiące i nadal kp córkę karmiłam tylko chwilkę więc i tak jest postęp:)
A może uda mi się rzeczywiście karmić tylko piersią niedługo. Chciałabym bardzo ale zobaczymy

Ja śniadanie zjadłam ale też jeszcze w proszku,zrobiłam pranie i tyle Podziwiam Cię! Ja z dwójką to bym nie dała rady nawet z koszuli wyskoczyć a co dopiero myśleć o spacerze
Tobie ktoś pomaga przy maluchach czy sama jesteś?

Sama sama :) tzn. + 2 psy jeszcze hehe. Ale już się rozglądamy za nianią do pomocy na kilka godzin chociaż :) P.s już zjadłam, teraz tylko zapakować potomstwo i wózek i jazda ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Podobno karmić może nawet kobieta która adoptowała dziecko jeśli bardzo chce
Wszystko zależy od nastawienia
Więc może skoro to siedzi w głowie to wszystkie będziemy karmić tylko piersią :)

U mnie jest taka doradczyni laktacyjna, wlasnie od niej laktator pozyczalam. Ona pomaga kobietom ktore adoptowaly dziecko i te kobiety karmia. Mi pewnie tez by pomigla, ale ja juz nie chce przystawiac do piersi, bo za duzo zlego z tego bylo.

Do góry