ewelin86
Fanka BB :)
Mojej koleżanki syn ma 10 miesięcy i waży 9 kg. Natomiast innej koleżanki syn jeszcze nie ma skończonych 2 miesięcy a waży 4900- tu tylko pierś. a drugiej w tym samym wieku ponad 5kg pierś i mm. Wiec nie ma znaczenia jak dziecko je. Ono w swoim tempie je i tyje. Każde dziecko jest inne.Córka mojego kuzyna jest karmiona mm w tej chwili ma 9 miesięcy i waży 10 kg i jak byli w szpitalu to dostali ochrzan niesamowity że dziecko przekarmione
Dla porównania córka mojego szwagra ma 2 lata i waży 11 kg
Coś w tym chyba jednak jest
Wiadomo trzeba mieć swój własny rozum i obserwować dziecko by mu nie zaszkodzić ani w jedną ani w drugą stronę
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Na początku jak pisałaś cie ile Wasze dzieci ważą byłam w szoku, bo taka różnica między moim a Waszymi była.
Jak byłam 17 lutego zważyć małego to miał 5480g i pytamy czy jest ok. To polozna powiedziała, że mógłby troszkę więcej ważyć, bo jest na granicy w tych cenrylach. Ale ja daje tylko tyle ile chce zjeść. Jak słyszę, że niektóre dzieci w wieku Gabrysia jedzą pierś i do tego jescze 120-150ml mm to jestem w szoku. Wtedy pomyślałam, że będę dawac 120ml mm + pierś. Ale m mi wybił to z glowy. Stwierdził, że jak będzie dalej głodny to wtedy. No i może z 3 razy zjadł 120ml.
Lekarze mówią, że przekarmione i każą zmienić zwyczaje. Ale co zrobisz jak dziecko będzie zanosi się głośnym płaczem? Nie dasz bo lekarz tak mówił. Myślę, że oni mając własne dzieci tak nie robili.
TeQuila musisz obserwować i tak jak Straw pisze zapisuj ile i jak często je. Ty znasz lepiej Alanka niż lekarze. Ale u Ciebie tez inna sytuacja i dlatego się teraz zastanawiasz.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom