reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Tequilla my wczoraj wyszlismy ze szpitala po podobnej przygodzie z czwartku. Nas zostawili

Tequilla dziwne, że Was puścili. My przerobiliśmy dokładnie to samo w czwartek w nocy. Różnica taka,że mój syn nagle zrobił się siny. Nie wydał żadnego dźwięku ani ruchu. Strawiony pokarm ( 2h po jedzeniu) poszedł mu nosem i zaciągnął go do dróg oddechowych. Nie mogliśmy go odbić i skończyło się na reanimacji.
Ale do rzeczy. Jeśli coś takiego się wydarzyło powinnaś zostać z małym w szpitalu. Z zaksztuszenia może rozwinąć się zapalenie płuc, które nie musi dawać objawów zaraz po. My spędziliśmy trzy dni.
Kolejna rzecz. zastanów się nad ph. To jest bardzo ciężkie badanie dla dorosłych, a dla dziecka to już w ogóle. W profilaktyce czy też rozpoznaniu refluksu są mniej ''drastyczne'' metody.
Nie da się tego wyeliminować całkowicie i czasami trzeba przeczekać. Chyba, że jest to nieodwracalne uszkodzenie odźwiernika.
Z tego co piszesz nie wygląda na poważny stan a fizjologiczny. Mój mały chlustał dosłownie nosem.
Musicie obserwować małego 24h. Nie jest to proste, ale to najbezpieczniejsze dla niego teraz.
powodzenia !
Zachłyśniecie rzeczywiście jest niebezpieczne ale u nas go nie było,nic nie wyleciało mu nosem czy z buzi
Co do ph metrii ... założenie sondy rzeczywiście jest nieprzyjemne ale czy jak piszesz drastyczne. Chyba za dużo powiedziane. Jeśli ma pomóc rozpoznać chorobę to się na to godze
Tym bardziej że byliśmy i będziemy w najlepszej klinice dziecięcej na Śląsku
Komuś trzeba ufać a ja nie mając wykształcenia medycznego muszę zaufać lekarzom że zrobią wszystko by pomóc mojemu synowi a nie mu zaszkodzić
Dobrze że i u Was wszystko dobrze się skończyło:)
Jaką diagnozę postawili u Was? Jakie badania zlecili?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trochę z innej beczki:) czy wy pierzecie ciuszki po jednym wyjściu/dniu ?

Może uznacie mnie za wariatke [emoji14] ale ja po jednym dniu biore do prania [emoji14] a to dlatego że mam tyle tego i sprawdzam czy jeszcze jest dobre czy jyz mam odłożyć :D [emoji14]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trochę z innej beczki:) czy wy pierzecie ciuszki po jednym wyjściu/dniu ?

Zależy w jakim są stanie. Spodenki nosi po dwa dni. A góra prawie zawsze jest w mleku.
U nas jeszcze bardzo często kupy zbieram z pleców. Taki odrzut ma, że wszystkie ciuchy muszę przebierać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Może uznacie mnie za wariatke [emoji14] ale ja po jednym dniu biore do prania [emoji14] a to dlatego że mam tyle tego i sprawdzam czy jeszcze jest dobre czy jyz mam odłożyć :D [emoji14]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
No to witaj w klubie wariatek;)
Ja też piore wszystko codziennie, nawet piżama ląduje w praniu po nocce

Zależy w jakim są stanie. Spodenki nosi po dwa dni. A góra prawie zawsze jest w mleku.
U nas jeszcze bardzo często kupy zbieram z pleców. Taki odrzut ma, że wszystkie ciuchy muszę przebierać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zmieniłam pampersy na rozmiar większe właśnie z racji kupy na plecach dochodzącej pod pachy;)

reklama
Do góry