reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
muszę się Wam pochwalić, że wczoraj mąż zarobił pierwszego porządnego kopniaczka!!!! Ja czułam ruchy już gdzieś od 3 tyg ale tylko takie motylki w brzuchu, a wczoraj mąż się przytulił, zaczął coś z bąblami opowiadać, przyłożył ucho do jednego malucha i tak dostał że nie wiedział co się stało he he. A dzisiaj jak siedziałam w kościele to normalnie widziałam jak się mi bluzka rusza!!! Niesamowite uczucie, coś pięknego na co tyle lat czekaliśmy :-)
Pozdrawiam gorąco i życzę udanej niedzieli, chociaż pogoda niezbyt....;-)

eweli1982 jeju ale super :-) ja tez czekam na tą chwilę ale u mnie jeszcze tyle czasu...
Kobietki ja juz znów wariuje:no: dopiero za tydzien ta moja wizyta a ja jakas taka niespokojna jestem, oprocz tego ze cycochy mnie trochę bolą to nic zero objawów jakichkolwiek ani mdłosci ani wymiotów po prostu zero, czuje sie normalnie i czasami mam wrażenie ze nie jestem w ciąży:no: męczy mnie to troche i strasznie sie boje czy wszystko w porzadku.... wiem ze moze przesadzam i to glupie co pisze ale naprawde tak sie czuję....nie wiem czy to normalne???? moze powinnam pojsc wczesniej do lekarza albo zadzwonic co Wy mylsicie?

eweli1982
Kobietki ja juz znów wariuje:no: dopiero za tydzien ta moja wizyta a ja jakas taka niespokojna jestem, oprocz tego ze cycochy mnie trochę bolą to nic zero objawów jakichkolwiek ani mdłosci ani wymiotów po prostu zero, czuje sie normalnie i czasami mam wrażenie ze nie jestem w ciąży:no: męczy mnie to troche i strasznie sie boje czy wszystko w porzadku.... wiem ze moze przesadzam i to glupie co pisze ale naprawde tak sie czuję....nie wiem czy to normalne???? moze powinnam pojsc wczesniej do lekarza albo zadzwonic co Wy mylsicie?

martula-chcesz na dupsko???? jestes w ciazy i tyle!!!!!!!!!! a brak objawow na twoim etapie jest dobry bo to znaczy ze wszystko toczy sie ok, wiem, wiem, latwo powiedziec, ale poprostu na logike to jakby cos sie dzialo to mialabys plamienia, bole itd a jak sie swietnie czujesz to sie ciesz, ja tez nawet po tygodniu zalegania jak mi bylo niedobrze trafil sie nagle dzien ze bylo mi ok to tez lazilam jak struta i niezadowolona ze mi NIE JEST niedobrze :-D, tak samo jak z tabletami-bralam to czulam sie zle, nie bralam to tez zle, uwiez w swoja ciaze i zacznij planowac pokoik itp, zdaje sie ze nie mozesz sie ruszac to planuj w myslach, ja tez nie moglam chodzic ale pol godzinki dziennie do sklepu po jakis drobiazg to chodzilam zawsze cos! :-) i troche ruchu tez dobrze, masz internet to buszuj po stronach dla dzieci, ja mialam taki system ze wiedzialam ze w sobote uplywa mi kolejny tydzien wiec w niedziele odwiedzalam wszystkie strony z rozwojem bobasa i czytalam co sie rozwinie w danym tygodniu i to dawalo mi sile i spokoj, nie czytalam absolutnie zadnych negatywnych stron bo po co???? poza tym fajnie planowac sobie zestaw na poczatek i godzinami zastanawiac sie co by sie przydalo a co nie, no wiec glowa do gory i masuj brzuszek oraz spiewaj kolysanke-przyda ci sie po porodzie! nie wiem czy tobie i innym pisalam ale ja tez mialam zakaz pochylania sie wiec to co spadlo to lezalo az maz przyszedl z pracy albo podnosilam noga i wtedy przyszedl mi do glowy genialny pomysl-zakupilam zbieraczke do smieci to takie plastikowe szczypce na kiju do kupienia w niemczech w obi lub praktikerze cena na nasze ok 20 zl i REWELACJA!!! mozna podniesc nawet monete i na koncowce ciazy tym bardziej czlowiek nie powinien albo nie moze sie pochylac to tez mi b.pomoglo!!!
to tyle i zycze wszystkim ciezarowom milej niedzieli

Dodora
musiałam odwołać piątkową wizytę i najprawdopodobniej idę dzisiaj, muszę tylko pierw zadzwonić do szpitala czy da radę......a póki co pogoda jest super i jutro wybieramy się na sesję :-), a jak Twoje zdjęcia ? dostałaś już ?

Eweli
gratuluję kopniaczków, to wspaniałe uczucie ;-)

Martula
jakbym słyszała siebie, ja na początku miałam dużo objawów ale jakoś tak koło 9tc wszystko przeszło, zaczęłam świrować i doszło nawet do tego że powtarzałam testy ciążowe :-D, ale tydzień póxniej wszystkioe objawy wróciły, Ty nie musisz mieć jakiś szczególnych objawów jesteś i w ciąży i tyle !!

hope71 :-) oj masz racje kochana chyba lanie na dupsko mi sie przyda hehe, ale dzieki Wam trochę sie uspokajam:-) ja tez sledze strony z rozwojem dzidziusia obmyslam zakupy itd. Siedze w tym domu i przychodzą mi do glowy jakies glupoty... Ale mnie rozbawiłas tym kijkiem do podnoszenia he no proszę jak kobieta potrafi byc zaradna i niezalezna pomysł rewelacyjny:tak:wera86 pocieszające jest to naparwde ze nie tylko ja tak swiruję czasami głupio sie przyznac ale chyba taki nasz los ze bedziemy sie martwic do samego rozwiązania... Najpierw człowiek mysli ze najtrudniej zajsc w ciąże a pozniej nawet nie zdaje sobie sprawy co go jeszcze czeka Prawda???!!!:-)

Ostatnia edycja:
Martula
dokładnie tak jest, zmartwienie będzie zawsze, ja teraz jak tylko minie gdzieś godzina a ja nie czuję ruchów to też świruję, zaczynam gładzić brzuch, stukać w niego , pukać żeby tylko córcia się poruszyła :-) i zawsze działa

I znowu nie dostałam się dzisiaj do lekarza, w szpitalu nawet prywatnie ciężko jest się dostać, mam dzwonić jutro :wściekła/y:, nie byłam już u lekarza prawie 4 tygodnie i jak nic w tym tygodniu muszę iść na wizytę

ewli - gratuluję kopniaczków :) to naprawdę pięęęękne uczucie i jest się czym cieszyć :tak:
wera - o kurcze , współczuję , ze ci się znowu nie udało dostać do lekarza , pewnie zastanawiasz się co i jak tam a tu taki pech . Trzymam kciuki za udaną sesję , a moje zdjęcia jeszcze nie dotarły :no: i nie wiem czy ta fotograf wysłała je w końcu pocztą może a nie mailem bo idą , idą i dojść nie mogą :wściekła/y:

reklama
Martula dziewczyny mają rację,nie powinnaś się martwic brakiem objawów,wiem co czujesz,bo ja tez nie czułam,ze jestem w ciązy i byłam z tego powodu załamana:zawstydzona/y:Najchetniej to chodziłabym na usg codziennie,zeby miec potwierdzenie,ze jestem w ciąży:tak:Teraz juz mi przeszło,ale nie końca,nadal martwie sie o dzidziusia,ale staram się myśleć pozytywnie.
Eweli to super,ze czujesz obecnośc dziecka!!!Pewnie jest to niesamowite uczucie czuc ruchu dziecka,ech ja to musze jeszcze poczekać ze 2 miesiące:-)

Do góry