reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzień dobry .
Uroczyście oświadczam ze usg kontrolne bez zmian -nie jest gorzej czyli dobrze :D
Kolejny krok do przodu
Następny poniedziałek onkolog.
Każdy mi che w dziurkę zajrzeć :laugh2:
Pozdrawiam
Super. Trzymamy kciuki dalej niech zagladaja i dają zgodę na nowy start [emoji3]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Buterfly, moze poprostu oni sie tak ciesza z wnuka ktory sie pojawi? Jak piszesz, ze mieliscie wczesniej super kontakt.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Cieszą się aż za bardzo- to pierwszy wnuk, mąż jest jedynakiem. Ale sytuacja jest chora- wydaje im się, że urodzę dziecko dla nich, że będą go zabierać, a nam oddawać na weekendy. Już zaplanowali, kiedy wrócę do pracy, czego go nauczą etc. Mogłabym wymieniać w nieskończoność. Moja mama np. usłyszała, że już ma wnuczkę, więc Staś będzie ich... Mąż próbuje ich prostować i tłumaczyć nasze stanowisko, na razie z marnym skutkiem.

Cieszą się aż za bardzo- to pierwszy wnuk, mąż jest jedynakiem. Ale sytuacja jest chora- wydaje im się, że urodzę dziecko dla nich, że będą go zabierać, a nam oddawać na weekendy. Już zaplanowali, kiedy wrócę do pracy, czego go nauczą etc. Mogłabym wymieniać w nieskończoność. Moja mama np. usłyszała, że już ma wnuczkę, więc Staś będzie ich... Mąż próbuje ich prostować i tłumaczyć nasze stanowisko, na razie z marnym skutkiem.
To faktycznie, chore ich zachowanie[emoji15]

No pomysły mają... rozumiem,że pierwszy wnuk i można oszalec z radosci, ale Oni chyba dosłownie oszaleli :(
Musisz jasno wytyczyc granice,bo będą Ci się we wszystko wtrącać a czas po porodzie to nie czas na stres,tylko zajęcie się dzieckiem i sobą.
Takie rozmowy mile nie są ale warto zaznaczyć,że to rodzice są od wychowania a dziadkowie od rozpieszczania :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Buterfly, moze poprostu oni sie tak ciesza z wnuka ktory sie pojawi? Jak piszesz, ze mieliscie wczesniej super kontakt.

Moja tesciowa tez oszalala z radisci odkad jest wnuk. Caly czas kupuje mu ubranka, paskudne jak diabli. Nie sa brzydkie, tylko paskudne, a ona sie cieszy ze cos wnusiowi przyniosla. Powiedzielismy zeby nie kupowala mu ubranek, bo mamy strasznie duzo i Tymek nawet nie zdazy w niektorych pochodzic. Nie chcielismy jej przykrosci sprawic, to tak sklamalismy. Teraz sie obawiam ze wpadnie na pomysl kupowania mu zabawek[emoji15]
Dziewczyny, ja nie wiem czy ze mna cos nie tak, ale ja nie chce zeby mi ktos kupowal zabawki czy ubranka dla dziecka. To moje wymarzone dziecko i ja chce sama mu wszystko wybierac i kupowac, tym bardziej ze to co dostaje jest brzydkie, bardzo brzydkie[emoji15] Dawniej inaczej sie dzieci ubieralo, teraz inaczej.

Ja mam podobnie :)
Chciałabym wszystko kupić sama, choć pewnie czymś nas rodzina obdaruje :)
Dużo osób się pyta,czy chcemy ubranka po jakimś dziecku. Normalnie jestem za przekazywaniem sobie ubranek czy zabawek,ale dla pierwszego dziecka chciałabym sama kupić wszystko :)
Może to głupie,ale obiecuję że wszystko będę szanować i bez mrugnięcia okiem oddam :)

No pomysły mają... rozumiem,że pierwszy wnuk i można oszalec z radosci, ale Oni chyba dosłownie oszaleli :(
Musisz jasno wytyczyc granice,bo będą Ci się we wszystko wtrącać a czas po porodzie to nie czas na stres,tylko zajęcie się dzieckiem i sobą.
Takie rozmowy mile nie są ale warto zaznaczyć,że to rodzice są od wychowania a dziadkowie od rozpieszczania :)

Cały czas to mówimy.

A z ciuszkami mam podobne podejście do Was :)

U mnie znowu teściowa mnie raczy tylko krytyka i zabobonami i uwaga kupiła coś dla chłopaków ale wełniane takie jak kiedyś jej dzieci nosiły i w rozm 62 w sam raz na lato :( to pewnie nawet tego nie założą a zresztą wogule mi się nie podobają te rzeczy w dodatku są identyczne a ja nie chce chłopaków identycznie ubierać tak mnie słucha :growl: moja Mama jak coś kupowala dla moich chłopaków zresztą u brata tak samo umawialiśmy się i ja wybierałam lub pokazywała mi coś i pytała i wtedy kupowala choć nie raz musiałam ja chamowac bo cały sklep by kupiła choć wcale nie jest milionerka tak się cieszy ale nigdy nie wchodzi do nas ani do brata z butami teraz zakazałam:biggrin2: jej już kupować bo w szafkach juz nie mieszczą się ciuchy no to powiedziała ze jeśli chce to mam wybrać bujaczki i ona je kupi ale mam nadzieje ze teściowa nie będzie mi tu siedzieć na głowie bo będzie siwy dym zresztą ostatnio mi powiedziała ze wózek jej się nie podoba bo jak ona będzie do Biedronki na zakupy chodzić :growl: no ręce opadają

U mnie znowu teściowa mnie raczy tylko krytyka i zabobonami i uwaga kupiła coś dla chłopaków ale wełniane takie jak kiedyś jej dzieci nosiły i w rozm 62 w sam raz na lato :( to pewnie nawet tego nie założą a zresztą wogule mi się nie podobają te rzeczy w dodatku są identyczne a ja nie chce chłopaków identycznie ubierać tak mnie słucha :growl: moja Mama jak coś kupowala dla moich chłopaków zresztą u brata tak samo umawialiśmy się i ja wybierałam lub pokazywała mi coś i pytała i wtedy kupowala choć nie raz musiałam ja chamowac bo cały sklep by kupiła choć wcale nie jest milionerka tak się cieszy ale nigdy nie wchodzi do nas ani do brata z butami teraz zakazałam:biggrin2: jej już kupować bo w szafkach juz nie mieszczą się ciuchy no to powiedziała ze jeśli chce to mam wybrać bujaczki i ona je kupi ale mam nadzieje ze teściowa nie będzie mi tu siedzieć na głowie bo będzie siwy dym zresztą ostatnio mi powiedziała ze wózek jej się nie podoba bo jak ona będzie do Biedronki na zakupy chodzić :growl: no ręce opadają

Byla jakas slaska piosenka "tesciowo ty stary rowerze"?czy Sue myle ,czytam cie to mi to na mysl przyszlo ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja moja tesciowa nawet szkolic nie musze pierw wysyla foto i sie pyta czy nam Sue tez podoba [emoji3]kochana moja tesciowa [emoji23][emoji23]

Chyva wkoncu przyszly te skurcze przed porod owe mia bo brzuch mi Sue napina i odpreza.zdaje Sue nieagatka ty o tym kiedys pisalas ......

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry