reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mam podobnie :)
Chciałabym wszystko kupić sama, choć pewnie czymś nas rodzina obdaruje :)
Dużo osób się pyta,czy chcemy ubranka po jakimś dziecku. Normalnie jestem za przekazywaniem sobie ubranek czy zabawek,ale dla pierwszego dziecka chciałabym sama kupić wszystko :)
Może to głupie,ale obiecuję że wszystko będę szanować i bez mrugnięcia okiem oddam :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To sluchaj...moja szwagierka nic mi nie chce przekazac tylko pozyczyc...moj m wzial ale wrzucil do pownicy i powiedzial ze nic z tego nie uzyjemy...zeby sie stresowac czy pobrudzimy lub zniszczymy...

reklama
To sluchaj...moja szwagierka nic mi nie chce przekazac tylko pozyczyc...moj m wzial ale wrzucil do pownicy i powiedzial ze nic z tego nie uzyjemy...zeby sie stresowac czy pobrudzimy lub zniszczymy...
Pożyczyć?? Dla noworodka,który leży i robi pod siebie,że o wymiotach i ulewaniu się nie wspomnę... no ciekawe co sobie myślała :)
Jak dla mnie brawo dla Twojego męża :) [emoji122][emoji122][emoji122]

Byla jakas slaska piosenka "tesciowo ty stary rowerze"?czy Sue myle ,czytam cie to mi to na mysl przyszlo ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie taka była i to się bardzo tyczy mojej teściowej a najlepsze to pamiętam jak po ślubie mi powiedziała ze chciałaby żebym mówiła do niej MAMO bo ona wie jak to jest z wredna teściowa i ona taka nie chce być a jest jeszcze gorsza :growl::szok:

Ja moja tesciowa nawet szkolic nie musze pierw wysyla foto i sie pyta czy nam Sue tez podoba [emoji3]kochana moja tesciowa [emoji23][emoji23]

Chyva wkoncu przyszly te skurcze przed porod owe mia bo brzuch mi Sue napina i odpreza.zdaje Sue nieagatka ty o tym kiedys pisalas ......

No ja mam od jakiegos czasu. Jak ide na spacer i sie zmecze to nawet bardzo sie napina. Ale lekarka mowi, ze jesli po odpoczynku przechodzi to nie ma problemu i to normalne [emoji4]

Buterfly, moze poprostu oni sie tak ciesza z wnuka ktory sie pojawi? Jak piszesz, ze mieliscie wczesniej super kontakt.

Moja tesciowa tez oszalala z radisci odkad jest wnuk. Caly czas kupuje mu ubranka, paskudne jak diabli. Nie sa brzydkie, tylko paskudne, a ona sie cieszy ze cos wnusiowi przyniosla. Powiedzielismy zeby nie kupowala mu ubranek, bo mamy strasznie duzo i Tymek nawet nie zdazy w niektorych pochodzic. Nie chcielismy jej przykrosci sprawic, to tak sklamalismy. Teraz sie obawiam ze wpadnie na pomysl kupowania mu zabawek[emoji15]
Dziewczyny, ja nie wiem czy ze mna cos nie tak, ale ja nie chce zeby mi ktos kupowal zabawki czy ubranka dla dziecka. To moje wymarzone dziecko i ja chce sama mu wszystko wybierac i kupowac, tym bardziej ze to co dostaje jest brzydkie, bardzo brzydkie[emoji15] Dawniej inaczej sie dzieci ubieralo, teraz inaczej.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam dokładnie tak samo:) sama chcę chodzić na zakupy i wybierać wszystko dla młodego, nawet jak mąż chce coś kupić to najpierw mi fotkę wysyła ze sklepu i kupuje dopiero po mojej akceptacji:)
Rzeczy które dostaliśmy od rodziny i znajomych w większości nie trafiły w mój gust i leżą w szufladzie (musiałam zorganizować cała tylko na nietrafione prezenty) i czekają na wystawienie na olx ;) pewnie komuś posłużą a ja za kasę ze sprzedaży kupię młodemu integrację zmysłów Mr B :)

Mam dokładnie tak samo:) sama chcę chodzić na zakupy i wybierać wszystko dla młodego, nawet jak mąż chce coś kupić to najpierw mi fotkę wysyła ze sklepu i kupuje dopiero po mojej akceptacji:)
Rzeczy które dostaliśmy od rodziny i znajomych w większości nie trafiły w mój gust i leżą w szufladzie (musiałam zorganizować cała tylko na nietrafione prezenty) i czekają na wystawienie na olx ;) pewnie komuś posłużą a ja za kasę ze sprzedaży kupię młodemu integrację zmysłów Mr B :)

A ja pozwalam kupowac - mama szaleje na punkcie Lili, a jeszcze jej nie poznala, wiec pozwalam, zeby kupowala ile i co chce, bo widze, jaka radosc jej to sprawia. To samo maz - uwielbia zakupy i jak idziemy razem to on wybiera sukienki i body, a ja sie ciesze bardzo, ze sie tak angazuje, tez czekal na nia dlugo [emoji4]
Za to nie wyobrazam sobie, zeby ktos za mnie wybral czy kupil wozek, lozeczko i inne takie - te rzeczy wybieram ja i konsultuje z mezem.

*** MAMUSIOWY KALENDARZ ***
LUTY

17: Peugeotka36 - wizyta z USG u gin prowadzącego ciążę
17: nieagatka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: natula - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: Butterfly1331 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: Rustynka - II badania prenatalne
27: Atena33 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

MARZEC

01: Katharina 203 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01: BeataWarszawa - USG połówkowe
02: cytrynkaxxxx84 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03: Jogo - I badania prenatalne
07: Butterfly1331 - III badania prenatalne
16: Peugeotka36 - wizyta z USG u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

22.02.2017 - Mavi: Zoja
23.02.2017 - Kajka*89: Wojtuś
21.03.2017 - ma_rta: dziewczynka
26.03.2017 - nieagatka: Liliana
28.03.2017 - natula: Natalia
05.04.2017 - husann: Jakub
06.04.2016 - rybka14: Wojtuś & Piotruś cc
14.04.2017 - Peugeotka36: Nicole cc
18.04.2017 - Atena33: Wiktor
21.04.2017 - Lile: Łucja & Łukasz
14.05.2017 - Katharina203: Maja
15.05.2017 - Butterfly1331: Staś
22.05.2017 - cytrynkaxxxx84: chłopiec
19.06.2017 - ema51: chłopiec
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja
17.07.2017 - Rustynka: Franio
08.09.2017 - Jogo: ???

Co to ta integracja zmyslow?

Wiesz...ja nikomu nie chce robic przykrosci, ale jak mi sie to nie podoba, (nie sadze zeby na olx nawet ktos to za darmo chcial), to nie chce zeby ktos wydawal pieniadze na cos co nigdy sie nie przyda. Taka niezreczna sytuacja, bo nie wiadomo jak to komus powiedziec, zeby go nie urazic. Udaje tylko ze sie ciesze i ze ladne. Mam nadzieje ze z zabawkami sie teraz nie zacznie.

A ja pozwalam kupowac - mama szaleje na punkcie Lili, a jeszcze jej nie poznala, wiec pozwalam, zeby kupowala ile i co chce, bo widze, jaka radosc jej to sprawia. To samo maz - uwielbia zakupy i jak idziemy razem to on wybiera sukienki i body, a ja sie ciesze bardzo, ze sie tak angazuje, tez czekal na nia dlugo [emoji4]
Za to nie wyobrazam sobie, zeby ktos za mnie wybral czy kupil wozek, lozeczko i inne takie - te rzeczy wybieram ja i konsultuje z mezem.

Nieagatko, bo pewnie mama ma dobry gust i kupuje ladne ubranka.
Jakbym Ci wyslala to co ja dostalam to bys tego za darmo nie wziela. Jeden palac po praniu zrobil sie jak szmata, jakby byl po kilku niemowlakach. Drugie spiochy tak paskudne, ze nie ubiore w nie Tymka. Sa ubranka nie w moim guscie, ale sa ladne, a te sa okropne. Jednego pajacyka tylko zalozylismy i wyslalismy w nim zdjecie zeby sie tedciowa cieszyla.

reklama
Co to ta integracja zmyslow?

Wiesz...ja nikomu nie chce robic przykrosci, ale jak mi sie to nie podoba, (nie sadze zeby na olx nawet ktos to za darmo chcial), to nie chce zeby ktos wydawal pieniadze na cos co nigdy sie nie przyda. Taka niezreczna sytuacja, bo nie wiadomo jak to komus powiedziec, zeby go nie urazic. Udaje tylko ze sie ciesze i ze ladne. Mam nadzieje ze z zabawkami sie teraz nie zacznie.

A propos zabawek ;)
1486643542-aaaaaa.jpeg

Do góry