reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kochane ja w szpitalu, więc nie pociągnę dalej kalendarza. Niestety nikt się nie zgłosił, więc jeśli jakoś sama z siebie któraś z Was nie przejmie, to szkoda :( Ja już nie dam rady w każdym razie.
==============

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!

MAMUSIE DAWAJCIE ZNAĆ KOGO DOPISAĆ ;) niech nam rośnie szczęśliwa lista
Witamy nowe mamusie i czekamy na kolejne :)

Fiołek81 witamy na świecie :)
Mavi wciąż trzymamy kciuki!!!

Agatek28 ma na sprzedaż ciuszki w rozmiarze 50 :)
Zestaw zawiera:
kombinezon (smyk) - szary, cieplutki, puchaty, milusi w dotyku, body na krótki rękaw (f&f) 6 szt., body na długi rękaw (smyk) 5 szt., czapeczki (h&m) 2 szt., body kopertowe na długi rękaw (h&m) 4 szt., półśpiochy (tzw spodenki - h&m) 3 szt., pajace długi rękaw (f&f) 5 szt.

STYCZEŃ

17: natula - wizyta u gin prowadzącego ciążę
19: natula - wizyta u diabetologa
29: butterfly1331 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LUTY

01: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06: ema51 - usg
17: Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

MARZEC

02: cytrynkaxxxx84 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

15.02.2017 - Flandi: Lena & Leon
22.02.2017 - Mavi: Zoja
23.02.2017 - Kajka*89: Wojtuś
21.03.2017 - ma_rta: dziewczynka
26.03.2017 - nieagatka: Liliana

28.03.2017 - natula: Natalia
05.04.2017 - husann: Jakub
06.04.2016 - rybka14: Wojtuś & Piotruś cc

14.04.2017 - Peugeotka36: dziewczynka
18.04.2017 - Atena33: chłopiec
21.04.2017 - Lile: Łucja & Łukasz
14.05.2017 - Katharina203: Maja
15.05.2017 - Butterfly1331: Staś

22.05.2017 - cytrynkaxxxx84: chłopiec
19.06.2017 - ema51 ?
17.07.2017 - Rustynka: ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dziewczyny mam w domu małego ssaka terroryste. Po przebudzeniu zmieniam jej pieluche bo po jedzeniu konczy sie to wręcz wymiotami ale za to przed jedzeniem mała jest tak niecierpliwa ze wydziera sie na caly blok. Ona nie krzyczy tylko wrzeszczy i jedyne co ją uspokoi to cycek. Pediatra zalecila zageszczacz pokarmu podawac zeby tak nie ulewala , dzisiaj pierwsze podejscie robie do tego . szczerze mowiac boje sie trochę bo to papka jest którą mam podac łyżeczką. Nawet dzwoniłam na infolinie bebilonu kobieta uspokoila mnie ze to zupelnie bezpieczne u tak malego dziecka ale wiadomo nowe to sie boję. .

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Martka, moj maly tak samo zarlok terrorysta. Je lapczywie, wrecz polyka, jakby miesiac nie jadl. Dlawi sie, musze mu przerwy robic jak je. Tak wpitaja to mleczko, ze jak mu zabiore butle to oddychac nie moze, taki zmeczony jakby maraton przebiegl. Cwanumy jest, jak mu wyciagam butle z buzi, to sam ja raczkami dopycha zebym mu spowrotem oddala, albo mnie lapue za reke zebym mu nie wyciagnela.Po jedzeniu duzo ulewa. Jak sie obudzi to musi juz miec mleczko, bo sie drze na caly blok. Jedyne co mu potrzeba do szczescia to pelny brzuszek i wtedy jest aniolek[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Martka, moj maly tak samo zarlok terrorysta. Je lapczywie, wrecz polyka to jedzenia jakby miesiac nie jadl. Dlawi sie, musze mu przerwy robic jak je. Po jedzeniu duzo ulewa. Jak sie obudzi to musi juz miec mleczko, bo sie drze na caly blok. Jedyne co mu potrzeba do szczescia to pelny brzuszek i wtedy jest aniolek[emoji6]

To widze ze mamy tak samo [emoji4]

Flandi, juz nie moge sie doczekac Twoich blizniakow.
Pisz nam co tam Ci w szpitalu mowia. A cc juz masz zaplanowane? Czy poszlas wczesniej zeby czuc sie bezpiecznie?

Dzis dostalam drugi antybiotyk na moja chorobe...zobacze jak leukocyty i crp po nim. Chcialam rodzic w szpitalu A gdzie nie ma znieczulenia ale cud sie stal bo moj tesc stal sie ludzki i zalatwil mi jutro rozmowe w szpitalu B gdzie zna ordynatora i gdzie jest znieczulenie. Ciekawe co mi zaproponuje czy sn czy cesarke...
A wy dziewczyny co polecacue? Sn czy cc na zadanie?

Jeszcze jedno pytanie do mam: szczepicie na rotawirusy? Ja dostalam recepte bylam zdecydowana szczepic ale ostatnio dowiedzialam sie ze przy karmieniu piersia jest to praktycznie nieskuteczne bo jakis składnik pokarmu niweluje dzialanie szczepionki. Oczywiście moja pediatra nic o tym nie wie, ale ona jest starej daty bardzo i teraz mam dylemat. Szczepienie mamy wyznaczone na 19.01 na wzw i wlasnie rotawirusa mialam podac
Nie jest tania wiec nie wiem co robić [emoji55]

Ja szczepie na rotawirusy tylko ja karmie piersia i sztucznym mlekiem. Ale moja dr też nic nie mówiła, że jak tylko piersią to jest nieskuteczne.
My mamy szczepienia 20.01 i na szczęście dziś dostaliśmy szczepionkę 5w1, którą cieżko u nas dostać

Straw no planowo lekarz mnie wysłał żebym już była pod kontrolą. Zanudzę się tu, ale faktycznie czuję się bezpieczniej. Na ktg rano wyszły skurcze, więc od razu mnie wzięli na badania i usg. Dzieciaki rosną równo, 2250g i 2320g mają. Dali mi pierwszą dawkę sterydów i czekam co dalej. Jutro będzie mój lekarz, więc zobaczymy. Może jeszcze w tym tygodniu coś się wydarzy? [emoji7]

Nie to mój na szczęście jak wstanie na jedzenie to tylko z 2 razy zapłacze i wtedy idziemy do jego pokoju i go bierzemy. Je z piersi z 40min i zasypia, ale jeszcze 60ml z butli dostaje i tak zasypia jak skończy jeść. Chociaż przy jedzeniu ma zamknięte oczy.
Mój może raz dziennie się uleje, więc nie ma jakiegoś problemu.

Straw no planowo lekarz mnie wysłał żebym już była pod kontrolą. Zanudzę się tu, ale faktycznie czuję się bezpieczniej. Na ktg rano wyszły skurcze, więc od razu mnie wzięli na badania i usg. Dzieciaki rosną równo, 2250g i 2320g mają. Dali mi pierwszą dawkę sterydów i czekam co dalej. Jutro będzie mój lekarz, więc zobaczymy. Może jeszcze w tym tygodniu coś się wydarzy? [emoji7]

Zawsze bezpieczniej w szpitalu. Można się faktycznie zanudzić w szpitalu, ale jak masz ksiązkę szybko leci :) Już nie mogę się doczekać jak pokażesz dzieciaczki :)

reklama

Flandi, dobrze, ze jestes w szpitalu.
Ponudzisz sie, ale przynajmniej jestes bezpieczna z dzieciakami.

Do góry