reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dodora
to faktycznie 200zł za sesję to mało, a brzuch z pewnością wyjdzie duży :-), ja już teraz jak to mój mąż powiedział rosnę z dnia na dzień.....kurczę ja wizytę mam dopiero 29 lipca i wtedy mam dostać skierowanie na KTG , też jestem ciekawa kiedy się rozpakujemy i jak to będzie :-) ale mam nadzięję że cały lipiec jeszcze wytrzymam

reklama
hej! Dziewczyny pomóżcie - mam dylemat lekowy dotyczący Estrofemu. Lekarz który prowadzi mi ciążę kazał kategorycznie odstawić (co zrobiłam) a lekarz z kliniki w której robiono mi kriotransfer kazał nadal brać - aż do 14 tygodnia. Mam mętlik w głowie. Rozsadek każe mi zaufać lekarzowi z kliniki ale mam wątpliwości.
Iniia - pamiętam że Ty też kiedyś pisałaś o takiej sytuacji - jaką decyzję podjęłaś?

Dziewczyny napiszcie mi jak długo brałyście Estrofem czy Progynove w ciąży ?
dzięki..

laura81 mi lekarz kazał nadal brac estroferm do kolejnej wizyty czyli do 9 tc wierze mu mysle ze po zabiegach wiedźą co robią...jedyne co z 3 tabletek mam brac 2 dziennie.

laura ja też brałam estrofem mniej więcej do 9 tygodnia, potem lekarz z kliniki mi odstawił bo powiedział że już organizm tyle produkuje tego hormonu że tabletki nie są wcale potrzebne...

hej! Dziewczyny pomóżcie - mam dylemat lekowy dotyczący Estrofemu. Lekarz który prowadzi mi ciążę kazał kategorycznie odstawić (co zrobiłam) a lekarz z kliniki w której robiono mi kriotransfer kazał nadal brać - aż do 14 tygodnia. Mam mętlik w głowie. Rozsadek każe mi zaufać lekarzowi z kliniki ale mam wątpliwości.
Iniia - pamiętam że Ty też kiedyś pisałaś o takiej sytuacji - jaką decyzję podjęłaś?

Dziewczyny napiszcie mi jak długo brałyście Estrofem czy Progynove w ciąży ?
dzięki..

czesc laura, bralam progynove do ok 9-10 tygodnia 2x2, dokladnie nie pamietam ale w papierach mam na pewno do 9 a 11 juz nie bralam, zdecydowanie sluchalabym lekarza z kliniki a nie normalnego ginekologa, ktory sie w tym kierunku nie specjalizuje i zwyczajnie nie ma pojecia i pewnie opiera sie na tym co napisane na ulotce, mi tez te leki nie pasowaly i jeszcze do tego mialam steryd i fragmin-zastrzyki no i oczywiscie luteine 3x2 i mialam dosyc tych tabletek ale wszystkie bralam, ciaza byla super, i maly jest zdrowy jak kon wiec sie nie martw!

martula-gratuluje i widzisz wszystko jest ok, za kare pojdziesz do sklepu i kupisz malenstwu jakas nagrode ;), ja tak robilam i troche sie tego nazbieralo, sama panikowalam wiec staram sie was tu podnosic na duchu skoro mialam podobne dylematy i niepotrzebnie, w sumie to mi wszystkie obawy minely jak poczulam ruchy i do konca czulam sie super, ciaze przenosilam chociaz tez tak jak dziewczyny na finiszu nie chcialam urodzic przed czasem no i tak mocno trzymalam malego ze go przez cesarke wyciagali w 42 tc ;P, wszystko poszlo sprawnie ale jak o tym mysle to mi w tej ciazy chyba bylo pod koniec tak super ze nie chcialam sie z tym stanem rozstac :D
pozdrawiam wszystkie ciezarowy i kibicuje dalej!!!!!!!

martula, szarlotka, hope - dzięki za info i wparcie; Widzę że wszystkie podobnie odstawiałyście estradiol ok. 9 tygodnia. Podejrzewam że ja muszę brać ten estrofem aż do 14 tyg bo miałam transfer na cyklu bezowulacyjnym.
Życzę wszystkim miłego dnia !

hope71 kochana chetnie bym wyszła i cos kupiła ale musze siedziec w domku i odpoczywac wiec za 3 tygodnie zrobie dzidzi jakis prezent:-)

reklama
Dziewczynki chyba wyjechały na urlop i dlatego taka cisza tutaj.

Kochane trzymajcie kciuki za moje jutrzejsze usg prenatalne. Jestem raczej spokojna,mysle,ze powinno byc wszystko w porzadku.

Po mnie juz widać,że jestem w ciazy,brzuszek zrobił się pełniejszy.Duzo znajomych,których spotykam od razu jak mnie widzą pytaja się czy jestem w ciązy.Nie ukrywam,ze jest to w jakis sposób miłe dla mnie.:-)

Do góry