reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Robie tak cały czas i trochę tego mleka więcej
Z każdą godziną, dniem będzie więcej :-) ja odciągałam między kamieniami jeszcze w szpitalu a potem malutki zrobił resztę. U mnie nie pozwolono mi dokarmic mm bo skoro dziecko ładnie ssie to znaczy że da radę się najeść i myślę że to w dużej mierze pomogło. Jednak po mm brzuszek jest pełny dłużej i dziecko rzadziej chce ssać pierś. Może spróbuj cały dzień być bez butelki przystawiac małego często.on najlepiej rozkreci laktacje :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

W nocy obudzil mnie bol tak jakby od nerki promieniujacy na caly brzuch. Strasznie sie wystraszylam. Maz chcial dzwonic na pogotowie. Ale 5 minut i przeszlo. Dobrze ze jade wlasnie na wizyte bo moze mnie uspokoi i powie co to moglo byc.

W nocy obudzil mnie bol tak jakby od nerki promieniujacy na caly brzuch. Strasznie sie wystraszylam. Maz chcial dzwonic na pogotowie. Ale 5 minut i przeszlo. Dobrze ze jade wlasnie na wizyte bo moze mnie uspokoi i powie co to moglo byc.

U mnie cos podobnego to byla infekcja pecherza. Bujalam sie z nia 2 miesiace i wzielam 3 antybiotyki. Mam nadzieje, ze u Ciebie to nie to.
Powodzenia na wizycie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z każdą godziną, dniem będzie więcej :-) ja odciągałam między kamieniami jeszcze w szpitalu a potem malutki zrobił resztę. U mnie nie pozwolono mi dokarmic mm bo skoro dziecko ładnie ssie to znaczy że da radę się najeść i myślę że to w dużej mierze pomogło. Jednak po mm brzuszek jest pełny dłużej i dziecko rzadziej chce ssać pierś. Może spróbuj cały dzień być bez butelki przystawiac małego często.on najlepiej rozkreci laktacje :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko ze u mbie mały prawie 5 dni był na mm bo ja tyle czasu leżałam i nie chodziłam wiec i pokarmu było brak. No ja robie tak. Jak mały wstaje daje pierś jedno potem druga odciagniety pokarm i mm jeślinie wystarcza mu. Ale staram się więcej na piersi go karmić. A i tego mm teraz coraz mniej je bo więcej z cyca pociągnie. No i pi zjedzeniu laktator.

Tylko ze u mbie mały prawie 5 dni był na mm bo ja tyle czasu leżałam i nie chodziłam wiec i pokarmu było brak. No ja robie tak. Jak mały wstaje daje pierś jedno potem druga odciagniety pokarm i mm jeślinie wystarcza mu. Ale staram się więcej na piersi go karmić. A i tego mm teraz coraz mniej je bo więcej z cyca pociągnie. No i pi zjedzeniu laktator.
a jak Ty się czujesz?

Trochę jestem zaniepokojona bo nie mam jeszcze ustalonej godziny wizyty. W piątek minęły dwa tygodnie od ostatniego usg, poinformowała mnie wtedy że nie ma mnie gdzie wcisnąć. Chyba też liczyła na to że urodzę do poniedziałku, a tu klops.

reklama
My juz mieliśmy karmienie piersia w miarę opanowane. Mała budzilam się vo 1.5 albo dwie godziny. Ale dwie ostatnie noce byly okropne. Tak jakby sir nie najadala bo wisiala na piersi zasypiajac i ciumkajac. Jak odkladalam to placz i tak po trzy godziny... Dzisiaj w nocy to sam. A jak odciagne i daje z butelki to odpływa jak na haju. Wczoraj juz z tej niemocy oboje z m stwierdzilismy ze jak tak dalej pójdzie to podamy mm chociaż do tej pory udawalo sie bez. Dzisiaj byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry na szczescie mala przybrala chociaż nie dobiła jeszcze do wagi urodzeniowej wazy 3400. Żółtaczka ciągle się utrzymuje: /

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry