reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja też Wam kobitki życzę udanej niedzieli. U mnie pochmurno i słoneczka brak. No ale czym tu się przejmować jak w końcu jesteśmy w ciąży:) Chociaż ja to się nie czuję, nie mam żadnych objawów, mój mi aż mówi że chyba ciąży nie ma:( Oby się mylił. Usg mam 19 marca i musi być dobrze.

reklama
Czesc mamuski :-) Witam was w ten niestety wietrzny i zimny dzień.. Ja dziś smucę bo mężuś odfrunął :-:)-:)-( i dopiero 28 marca bedzie w domu... Także Marcysiowa, nie nie masz tak źle ;-) znów dzielę los Gotadory ;-) Teraz odliczam do 21 marca do USG genetycznego :szok::szok::szok: boje sie bardzo żeby maleństwo było zdrowiutkie! Tydzień temu maluch mial juz prawie 3cm i serducho 170! gdzieś wyczytalam ze puls w gornej granicy jest przy dziewczynkach, slyszalyscie cos o tym? jak u was bylo?
Coleta śliczna tunika, gdzie mozna taką sobie fundnąć?

Ja mam normalne ciśnienie, dziewczyny tętno też mają normalne więc nie do końca w to wierze.

Jestem po glukozie i żyje. Nie było takie straszne. Bardziej męczyło mnie siedzenie niż słodkość.

Jednak poczytałam, że na odwrót jest niż piszę, ale i tak mam nadzieję, że to dziewczynka, chociaż czuję że chłopak. Ależ to zagmatwałam:-)

Sony juz troche tak, choc to za szybko... moze dlatego ze zaczelam sie objadac jak wariat :-) no i wobec tego musialam ostatnio powiedziec w pracy:szok: ale na L4 na razie sie nie wybieram poki dobrze sie czuje.. Ja tez mysle ze bedzie dziewczynka, choc naprawde marze o zdrowym maluszku!!a co do płci może być każda :-)Sony a u ciebie jakie tętno było?

Sony, objawy ciazowe to indywidualna sprawa, pewnie masz je slabsze i odczuwasz narazie, pozniej pewnie beda intensywniejsze. U mnie okropne mdlosci zaczely sie na poczatku 7tc, teraz sa znacznie zadsze, za to czuje bulgotanie i napiecie w brzuchu, bo tempo wzrostu maluchu sie zwieksza.. mnie martwi kazde uklucie ale jak nic nie czuje to tez sie martwi... i jak tu zadowolic ciezarna???

He he, no tak jak tu nas zadowolić. Tętno u mnie na pierwszym usg to 135. Zobaczymy jak pójdę 19 marca czy będzie takie same. Miałam troszkę mdłości ale nic nie wymiotowałam,

reklama
Sony bo tetno maluszka wzrasta od czasu jak sie pojawi chyba do 9-10 tyg. U mnie ze 120 w 6tc, potem 150 8tc wzroslo do 170 w 10tc. A co do Twoich mdlosci to wlasciwe objawy :-) a mówisz że ich nie masz :-pwymiotuje się raczej rzadziej, mi sie na szczesie ani razu nie udało
Qcze oby ten pierwszy trymestr juz sie zakonczyl szczesliwie... jeszcze 3 tygodnie:szok:! potem mam nadzieje już z górki ;-)

Do góry