reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochane a jaki polecacie sam wózek spacerowy ? Bo wyszła sytuacja taka że będę mieć jednak inny nowy. Moja siostra zaszła w ciążę więc małego woze narazie w gondoli ale jak ona urodzi to maly będzie miał 9 miesięcy i stwierdziłam że dam jej wózek 2w1 a sama kupię po prostu spacerówkę bo po co mi już wtedy gondola

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć mamuśki :D
Przepraszam że nic nie pisałam wczoraj ale byłam taka padnięta że nawet tel do ręki nie wzięłam
Pojechaliśmy wczoraj na te warsztaty na 17, trwały do 20.30 masakra :o
Byłam tak zmęczona że marzyłam o łóżku :)
Pojechaliśmy do szpitala, dotarliśmy na oddział ok 21,położna połączyła mnie do ktg na 20 min i po badaniu lekarz miał zadecydować co dalej ze mną będzie :p
I wszystko było by ok gdyby nie to że wyszła z sali a młody po krótkim czasie zmienił położenie
KTG zaczęło wydawać odgłosy jakby miało się zaraz rozpaść i koniec badania o_O
Zapis trzeba było od nowa zacząć...i tak cztery razy :o
W końcu kazała mi się położyć. Badanie się zaczęło od początku, po 10 min położna wyszła z sali a młody uciekł z pod głowic
Nie muszę chyba mówić co było dalej?
Ciśnienie miałam już takie że myślałam że eksploduje
W końcu położna doszła do wniosku że będzie siedzieć przy mnie cały czas i dopiero wtedy udało się doprowadzić badanie do końca bo jak młody uciekał to ona zmieniała położenie głowicy
Po badaniu czekałam na lekarza...który przyszedł, spojrzał na ktg i kazał się rozebrać do badania
Dodam że była to lekarka która była chyba młodsza ode mnie o_O
Po badaniu stwierdziła że wszystko jest ok, że szyjka ma spokojnie 2,5cm i kazała się ubrać.
Mówię więc że dwa tyg wcześniej miała 4 cm na to ona że przecież z każdym dniem wszystko się zmienia
Ubrałam się i pytam co dalej a ona że mam zwiększyć dawkę magnezu i włączyć na stałe no spe
Poprosiłam by zobaczyła czy taki napięty brzuch jest normą a ona do mnie "no przecież tam jest dziecko " myślałam że źle usłyszałam
Więc mówię jej że trzy dni temu też tam było a brzuch był miękki...Na co stwierdziła że jestem strasznie zdenerwowana i muszę wyluzować bo nerwy wszystko tylko potęgują
Kazała brać leki, leżeć i się nie stresować a na koniec powiedziała że gdyby się coś działo to zaprasza
Masakra!!! Te godziny spędzone w szpitalu dały mi tylko tyle że wiem że młody fika cały czas i że jego serduszko jest ok, a co dalej to już na wizycie u mojego lekarza się dowiem
Wróciliśmy więc do domu, zrobiłam kolacje i padłam a dziś od rana tak mnie glowa boli że oszaleje
Poszłam na spacer ale niewiele pomógł
Tyle u mnie ;)

Cześć mamuśki :D
Przepraszam że nic nie pisałam wczoraj ale byłam taka padnięta że nawet tel do ręki nie wzięłam
Pojechaliśmy wczoraj na te warsztaty na 17, trwały do 20.30 masakra :o
Byłam tak zmęczona że marzyłam o łóżku :)
Pojechaliśmy do szpitala, dotarliśmy na oddział ok 21,położna połączyła mnie do ktg na 20 min i po badaniu lekarz miał zadecydować co dalej ze mną będzie[emoji14]I wszystko było by ok gdyby nie to że wyszła z sali a młody po krótkim czasie zmienił położenie
KTG zaczęło wydawać odgłosy jakby miało się zaraz rozpaść i koniec badania o_O
Zapis trzeba było od nowa zacząć...i tak cztery razy :o
W końcu kazała mi się położyć. Badanie się zaczęło od początku, po 10 min położna wyszła z sali a młody uciekł z pod głowic
Nie muszę chyba mówić co było dalej?
Ciśnienie miałam już takie że myślałam że eksploduje
W końcu położna doszła do wniosku że będzie siedzieć przy mnie cały czas i dopiero wtedy udało się doprowadzić badanie do końca bo jak młody uciekał to ona zmieniała położenie głowicy
Po badaniu czekałam na lekarza...który przyszedł, spojrzał na ktg i kazał się rozebrać do badania
Dodam że była to lekarka która była chyba młodsza ode mnie o_O
Po badaniu stwierdziła że wszystko jest ok, że szyjka ma spokojnie 2,5cm i kazała się ubrać.
Mówię więc że dwa tyg wcześniej miała 4 cm na to ona że przecież z każdym dniem wszystko się zmienia
Ubrałam się i pytam co dalej a ona że mam zwiększyć dawkę magnezu i włączyć na stałe no spe
Poprosiłam by zobaczyła czy taki napięty brzuch jest normą a ona do mnie "no przecież tam jest dziecko " myślałam że źle usłyszałam
Więc mówię jej że trzy dni temu też tam było a brzuch był miękki...Na co stwierdziła że jestem strasznie zdenerwowana i muszę wyluzować bo nerwy wszystko tylko potęgują
Kazała brać leki, leżeć i się nie stresować a na koniec powiedziała że gdyby się coś działo to zaprasza
Masakra!!! Te godziny spędzone w szpitalu dały mi tylko tyle że wiem że młody fika cały czas i że jego serduszko jest ok, a co dalej to już na wizycie u mojego lekarza się dowiem
Wróciliśmy więc do domu, zrobiłam kolacje i padłam a dziś od rana tak mnie glowa boli że oszaleje
Poszłam na spacer ale niewiele pomógł
Tyle u mnie ;)
Taka lekarka z brązowymi włosami ? Jak ja byłam to była taka nieprzyjemna jedna ze myślałam że ja po pysku wyszczelam. Też taka młoda

Taka lekarka z brązowymi włosami ? Jak ja byłam to była taka nieprzyjemna jedna ze myślałam że ja po pysku wyszczelam. Też taka młoda

Chyba brązowe nie wiem, jakieś takie ciemne w kucyk w każdym bądź razie
Ona nawet nie tyle że nie miła,była miła tylko że podeszła do tematu jak do zlamanego paznokcia a to chodzi przecież o życie dziecka

Aaa zapomniałam dodać że położna po którymś razie jak od nowa zaczynała badanie to mówi do mnie " no to jest przecież bez sensu, ja nie będę tu cały czas siedzieć bo nie mam czasu "
Nie ma kur...czasu!!! Ja pierdziele to jest jej zasrany obowiązek! Ma być jeśli trzeba i jeszcze się uśmiechać a nie głupio komentować
A potem ci powiedzą że masz wyluzować bo strasznie spięta jesteś :mad:

To wiem która. Ona jest niepoważna

No właśnie! Nie wiem co myślec
Na pewno wspomnę o całej sytuacji pani dr, niech przekaże mężowi.
Albo sama mu wspomnę jak będziemy zwiedzać porodówkę, niech wie jaki ma personel...
Po wczorajszej wizycie boję się tam rodzić
Chyba wybiorę prywatny szpital u siebie

Aaa zapomniałam dodać że położna po którymś razie jak od nowa zaczynała badanie to mówi do mnie " no to jest przecież bez sensu, ja nie będę tu cały czas siedzieć bo nie mam czasu "
Nie ma kur...czasu!!! Ja pierdziele to jest jej zasrany obowiązek! Ma być jeśli trzeba i jeszcze się uśmiechać a nie głupio komentować
A potem ci powiedzą że masz wyluzować bo strasznie spięta jesteś :mad:
A położna taka blondynka krotkoscieta która chodzi jak chłop ?

reklama
A położna taka blondynka krotkoscieta która chodzi jak chłop ?

Taka blondynka z krótkimi włosami mnie wpuściła na oddział najpierw bez żadnego dobry wieczór drzac się przez drzwi "słucham, słucham " pomyślałam że to jakaś niedouczona sprzątaczka i nie wie jak się zachować
A ta która robiła badanie to taka gruba, niska i ciemne włosy miała, długie spiete w kucyk

Do góry