reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A powiedz mi mialas jakies wskazania do cc czy lekarz ze wzgledu na in vitro zadecydowal o cc? Ja ide we wtorek 18.10 i zamierzam sie ostatecznie dogadac co do porodu i ciekawe czy moje cisnienie bedzie mialo cos do rzeczy mimo ze troche spadlo,ale dzieki temu ze biore leki.
W 20tc lekarz stwierdził łożysko brzeżnie przodujące i powiedział, że jak się nie podniesie, to będzie cc, z miesiąca na miesiąc podnosiło się o 2mm i okazało się, ze to za mało. Do tego walczę od początku ciąży ze wstydliwym problemem jakim są hemoroidy, które ponoć też kwalifikują do cc. Wszystko co dopuszczalne w ciąży przetestowałam, uśmierzało ból, ale nie likwidowało ich.

reklama
MartiniM może jak nie uda Ci sie zbic ciśnienia to będziesz mieć cc. Chyba tez jak coś z Twoim ciśnieniem jest nie halo to dla mnie tez jest to wskazanie do cc. Według mnie też to ma znaczenie.

W 20tc lekarz stwierdził łożysko brzeżnie przodujące i powiedział, że jak się nie podniesie, to będzie cc, z miesiąca na miesiąc podnosiło się o 2mm i okazało się, ze to za mało. Do tego walczę od początku ciąży ze wstydliwym problemem jakim są hemoroidy, które ponoć też kwalifikują do cc. Wszystko co dopuszczalne w ciąży przetestowałam, uśmierzało ból, ale nie likwidowało ich.
Aaaa zapomnialam o lozysku - fakt pisalas :) ja hemoroidy kiedys zglaszalam dr ,ale nie mowil nic ze to moze byc jakies wskazanie :/ no nic pozyjemy zobaczymy. Mam nadzieje ze i u mnie sytuacja we wtorek sie rozjasni :)

MartiniM może jak nie zbijesz ciśnienia to będziesz mieć cc. Chyba tez jak cis z Twoim ciśnieniem jest nie halo to dla mbie tez jest to wskazanie do cc.
Teoretycznie tak... i dopuszczalne jest 140/ 90 najgorsze to drugie, tzn najwazniejsze i przez kilka dni mialam ok 130/90 wiec on sie zaniepokoil i dostalam leki. Teraz wyglada to tak ze mam ok 115/79 wiec w sumie ideal tyle ze puls mam bardzo wysoki dzisiaj np.98 ale on o pulsie nic nie mowil. Oczywiscie wszystko notuje i to mu pokaze we wt.

Ja chcę do domuuu. Przenieśli mnie na patologię ciąży. I cisza, chyba powinien mnie ktoś zbadać?
Wcześniej leżałam na ginekologii, tam na obchodzie dr powiedziała że standardowo obserwacja 3 dni. Wtf?
Ktg wyszło ok, trochę wysokie tętno ale w normie.
Skąd ja to znam, 3 dni bo dopiero wtedy szpital dostanie za ciebie pieniadze :)
Ja czekałam 5 dni aż dyżur miala moja lekarka.

Zamówilam wczoraj tiul na pompony w okolicach łóżeczka:) bardzo mi się podobają takie ozdoby

Załączniki

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Teoretycznie tak... i dopuszczalne jest 140/ 90 najgorsze to drugie, tzn najwazniejsze i przez kilka dni mialam ok 130/90 wiec on sie zaniepokoil i dostalam leki. Teraz wyglada to tak ze mam ok 115/79 wiec w sumie ideal tyle ze puls mam bardzo wysoki dzisiaj np.98 ale on o pulsie nic nie mowil. Oczywiscie wszystko notuje i to mu pokaze we wt.

Hej takie puls wcale nie jest za wysoki [emoji6] ja mam standardowo ok 130 jak mierze (przy okazji badania tez wysokiego ciśnienia), zaniepokoiło mnie to i poszłam do kardiologa założyli mi na 24 godziny holtera i podczas badania wyszło, ze mam sporo tachykardii i tętno najwyższe 172 (przez ten czas praktycznie tylko leżałam w domu) i dwóch kardiologów powiedziało, ze nie jest to powód do cesarki. Taka uroda. A Twoje tętno jest jak najbardziej prawidłowe bo w ciąży tętno się zwiększa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry