reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A powiedz mi mialas jakies wskazania do cc czy lekarz ze wzgledu na in vitro zadecydowal o cc? Ja ide we wtorek 18.10 i zamierzam sie ostatecznie dogadac co do porodu i ciekawe czy moje cisnienie bedzie mialo cos do rzeczy mimo ze troche spadlo,ale dzieki temu ze biore leki.
W 20tc lekarz stwierdził łożysko brzeżnie przodujące i powiedział, że jak się nie podniesie, to będzie cc, z miesiąca na miesiąc podnosiło się o 2mm i okazało się, ze to za mało. Do tego walczę od początku ciąży ze wstydliwym problemem jakim są hemoroidy, które ponoć też kwalifikują do cc. Wszystko co dopuszczalne w ciąży przetestowałam, uśmierzało ból, ale nie likwidowało ich.

reklama
MartiniM może jak nie uda Ci sie zbic ciśnienia to będziesz mieć cc. Chyba tez jak coś z Twoim ciśnieniem jest nie halo to dla mnie tez jest to wskazanie do cc. Według mnie też to ma znaczenie.

W 20tc lekarz stwierdził łożysko brzeżnie przodujące i powiedział, że jak się nie podniesie, to będzie cc, z miesiąca na miesiąc podnosiło się o 2mm i okazało się, ze to za mało. Do tego walczę od początku ciąży ze wstydliwym problemem jakim są hemoroidy, które ponoć też kwalifikują do cc. Wszystko co dopuszczalne w ciąży przetestowałam, uśmierzało ból, ale nie likwidowało ich.
Aaaa zapomnialam o lozysku - fakt pisalas :) ja hemoroidy kiedys zglaszalam dr ,ale nie mowil nic ze to moze byc jakies wskazanie :/ no nic pozyjemy zobaczymy. Mam nadzieje ze i u mnie sytuacja we wtorek sie rozjasni :)

MartiniM może jak nie zbijesz ciśnienia to będziesz mieć cc. Chyba tez jak cis z Twoim ciśnieniem jest nie halo to dla mbie tez jest to wskazanie do cc.
Teoretycznie tak... i dopuszczalne jest 140/ 90 najgorsze to drugie, tzn najwazniejsze i przez kilka dni mialam ok 130/90 wiec on sie zaniepokoil i dostalam leki. Teraz wyglada to tak ze mam ok 115/79 wiec w sumie ideal tyle ze puls mam bardzo wysoki dzisiaj np.98 ale on o pulsie nic nie mowil. Oczywiscie wszystko notuje i to mu pokaze we wt.

Ja chcę do domuuu. Przenieśli mnie na patologię ciąży. I cisza, chyba powinien mnie ktoś zbadać?
Wcześniej leżałam na ginekologii, tam na obchodzie dr powiedziała że standardowo obserwacja 3 dni. Wtf?
Ktg wyszło ok, trochę wysokie tętno ale w normie.
Skąd ja to znam, 3 dni bo dopiero wtedy szpital dostanie za ciebie pieniadze :)
Ja czekałam 5 dni aż dyżur miala moja lekarka.

Zamówilam wczoraj tiul na pompony w okolicach łóżeczka:) bardzo mi się podobają takie ozdoby

Załączniki

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Teoretycznie tak... i dopuszczalne jest 140/ 90 najgorsze to drugie, tzn najwazniejsze i przez kilka dni mialam ok 130/90 wiec on sie zaniepokoil i dostalam leki. Teraz wyglada to tak ze mam ok 115/79 wiec w sumie ideal tyle ze puls mam bardzo wysoki dzisiaj np.98 ale on o pulsie nic nie mowil. Oczywiscie wszystko notuje i to mu pokaze we wt.

Hej takie puls wcale nie jest za wysoki [emoji6] ja mam standardowo ok 130 jak mierze (przy okazji badania tez wysokiego ciśnienia), zaniepokoiło mnie to i poszłam do kardiologa założyli mi na 24 godziny holtera i podczas badania wyszło, ze mam sporo tachykardii i tętno najwyższe 172 (przez ten czas praktycznie tylko leżałam w domu) i dwóch kardiologów powiedziało, ze nie jest to powód do cesarki. Taka uroda. A Twoje tętno jest jak najbardziej prawidłowe bo w ciąży tętno się zwiększa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry