reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, orientujecie się może czy przy planowanym CC może być obecny ojciec dziecka?
Generalnie cc to operacja, więc raczej nie ma opcji, żeby ojciec był na sali. Musi być sterylnie i takie tam, jak pytałam u siebie w poniedziałek, to powiedzieli, że absolutnie na blok operacyjny partner wejść nie może.

reklama
A ja mam pytanie odnosnie tego misia szumisia...ciekawa jestem czy on jest taki super czy wystarczy apka w tel z szumiaca suszarka. Ogolnie wolalabym misia ale czy np jakby szumial i lezal przy dziecku to nie zafalszowywalby dzialania monitora oddechu? Moze glupie pytania ale ma takie wpadlam :):);)

Generalnie cc to operacja, więc raczej nie ma opcji, żeby ojciec był na sali. Musi być sterylnie i takie tam, jak pytałam u siebie w poniedziałek, to powiedzieli, że absolutnie na blok operacyjny partner wejść nie może.
Na innym watku chyba dziewczyna miala cc, a maz stal przy glowie. W niektorych szpitalach mozna, ale to pewnie jest to 1%

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Katherina - szumis ma rozne opinie, u nas moze minialnie pomaga sie wespac dla synka, ale ze uspokaja jak dziecko placze to chyba bujda, bo u nas nie dziala. Mysle ze apka z telefonu da to samo co szumis, jedyny minus ze telefon bedziesz miala ciagle zajety szumieniem. No i fajna opcja jak jest glosno w mieszkaniu to szumis sie wlacza. A co do monitora to napewno nie fałszuje pracy, bo monitor wylapuje oddechy i alarmuje jak nie czuje oddechow dziecka.

Dziewczyny, ile czasu przed porodem pierzecie,prasujecie i ukladacie w komodzie ubranka?
Pierzecie raz? Czy 2 razy?

Oj i mnie to czeka ... to najprzyjemniejsze prania jakie robiłam w życiu :) i ten zapach, pierwszy raz użyłam wtedy proszku i płynu dla dzieci Fairy i sie zakochałam na długo. Często kupuje dla całej rodziny. Z miesiac wcześniej chyba warto mieć poprana i prasować powoli. Chyba, nie pamietam jak ja robiłam, ale pewbie tak, bo mowili ze urodzę przed terminem, a wyszło 10dni po.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do prasowania i prania ciuszkow to ja popralam i poprasowalam wszystko jakos w lipcu ale dlatego ze sie balam ze urodze znowu wczesniej. I w sumie dobrze ze wszystko porobilam :)

Popieram! U nas w szkole rodzenia położna mówiła, że bardzo ważne jest pranie wszystkich ciuszków w specjalnie przystosowanych płynach dla dzieci i prasowanie ich na lewej stronie, aby wyniszczyć wszystkie bakterie.
Mi nawet nie chodzi o te zarazki z tymi nowymi ubraniami, tylko o to ze nowe ubrania pokryte sa chemia. Nawet ostatnio w "Galileo" byl o tym program i miwili ze trzeba prac nowe ubrania zeby splukac ta cala chemie( resztki barwnikow i specjalne preparaty ktorymi sa pokryte ubrania zeby sie nie zniszczyly i wygladaly caly czas jak nowe) uczulali na to ludzi.

reklama
A ja mam pytanie odnosnie tego misia szumisia...ciekawa jestem czy on jest taki super czy wystarczy apka w tel z szumiaca suszarka. Ogolnie wolalabym misia ale czy np jakby szumial i lezal przy dziecku to nie zafalszowywalby dzialania monitora oddechu? Moze glupie pytania ale ma takie wpadlam :):);)
Ja mam szumisia i monitor oddechu. Niczego nie fałszuje bo raz zapomniałam wyłączyć monitor a wyciaglam dziecko i zaczął wyć a szumis byl włączony. A szumis u mnie bardziej się sprawdza dopiero teraz jak mały ma prawie 3 miesiące. Jak był bardzo malutki to nie działało :) ale teraz jest rewelacja. Ale to zależy od dziecka

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry