reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja juz po....Niestety srednio kolorowo, dostalam leki na cisnienie, to drugie jest na skarju i musze teraz brac tabletki i mierzyc cisnienie, oby spadlo lub przynajmniej nie wzrastalo. Do tego lekarz mnie wkurza bo ciagle ghlupa pali wzgledem porodu wie ze chce rodzic w szpiatlu innym niz on pracuje i ciagle mi o nim gada i oczywiscie ze jak cisnienie bedzie za wysokie to musze zglosic sie na wizyte do niego jak najszybciej i wrazie czego to do tego "jego" szpitala no i pytam sie kiedy zdejmujemy pessar bo teoretycznie mial byc 25.10 zdjety a on mi mowi ze nie bedziemy go zdjemowac do konca i w szpitalu go zdjemiemy, jak uslyszalam ze zdejmiemy to mowie ze ale jak bo ja przeciez nie rodze tam gdzie on pracuje, a on aha i czy bylam juz po kwalifikacje zeby rodzic tam gdzie chce ja mowie ze tak, a on no dobra to zdejma jak sie zacznie tylko trzeba powiedziec ze jest. Zaczynam sie niepokoic czy pozniej nie bedzie akcji typu ze przenosze ciaze i znowu bedzie na sile ciagnal mnie do tego swojego szpitalika??
Martini, dziwny ten Twoj lekarz[emoji53]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Co jest z tymi lekarzami? Ostatnio koleżanka też mi pisąła, że jej coś miesza strasznie itd Widzę, że im bliżej porodu to im coś odwala.
No to nie za fajnie z tym ciśnieniem masz :( A pessar raczej kilka tyg przed porodem się zdejmuje.
Moj jest super. Powiedzial ze nawet jak w swieta nie bedzie go w szpitalu, to specjalnie przyjedzie zrobic mi cesarke.
Ja sie czuje ze swoim ginem bezpiecznie, jesli chodzi o porod.

Nie wiem o co juz w tym wszystkim chodzi - plakac mi sie chce, mial byc zdjety w 38 tyg a teraz co ?! Zalecil jeszcze masaz krocza zeby bylo latwiej przy porodzie i zeby nie bylo konieczne naciecie krocza. No i 11.5 kg do przodu duzo mi sie wydaje :(
Martini ja mam juz 13 kg! Teraz tyje 3 kg w ciagu 3 tygodni. Nie wiem od czego. Przypuszczam ze to moje hashi zwariowalo po odstawieniu sterydu.

A tamten lekarz gdzie bedziesz rodzic...nie mozesz do niego isc na konsultacje? Czesto po zdjeciu pessara zaczyna sie porod w ciagu paru dni.

Ja juz po....Niestety srednio kolorowo, dostalam leki na cisnienie, to drugie jest na skarju i musze teraz brac tabletki i mierzyc cisnienie, oby spadlo lub przynajmniej nie wzrastalo. Do tego lekarz mnie wkurza bo ciagle ghlupa pali wzgledem porodu wie ze chce rodzic w szpiatlu innym niz on pracuje i ciagle mi o nim gada i oczywiscie ze jak cisnienie bedzie za wysokie to musze zglosic sie na wizyte do niego jak najszybciej i wrazie czego to do tego "jego" szpitala no i pytam sie kiedy zdejmujemy pessar bo teoretycznie mial byc 25.10 zdjety a on mi mowi ze nie bedziemy go zdjemowac do konca i w szpitalu go zdjemiemy, jak uslyszalam ze zdejmiemy to mowie ze ale jak bo ja przeciez nie rodze tam gdzie on pracuje, a on aha i czy bylam juz po kwalifikacje zeby rodzic tam gdzie chce ja mowie ze tak, a on no dobra to zdejma jak sie zacznie tylko trzeba powiedziec ze jest. Zaczynam sie niepokoic czy pozniej nie bedzie akcji typu ze przenosze ciaze i znowu bedzie na sile ciagnal mnie do tego swojego szpitalika??
O kurcze, dziwny ten lekarz, wygląda to tak jakby za wszelką cenę chciał Cię przekonać żebyś rodziła w jego szpitalu

Martini ja mam juz 13 kg! Teraz tyje 3 kg w ciagu 3 tygodni. Nie wiem od czego. Przypuszczam ze to moje hashi zwariowalo po odstawieniu sterydu.

A tamten lekarz gdzie bedziesz rodzic...nie mozesz do niego isc na konsultacje? Czesto po zdjeciu pessara zaczyna sie porod w ciagu paru dni.

Bylam u szefa szpitala 4 tyg temu na kwalifikacji do porodu co pisalam ze nie dal mi na cc, ale oczywiscie do sn zostalam zakwalifikowana no i powiedzial ze u tego caly czas mam sobie prowadzic ciaze i ze za 3-4 tyg zdejmie mi krazek wiec wypadalo 37+4tc. To jest prywatna klinika i wlasnie tutaj tez przyjmuje lekarz ktory mnie ciagnie na porod do innego, bo tutaj gdzie ja chce rodzic porodow nie odbiera. Mam nadzieje ze nie zamotalam za mocno :p

Tez mam takie wrazenie tylko pytanie dlaczego ? Przeciez on za mnie kasy nie dostanie bezposrednio ani ja nie zamierzam mu dac...to panstwowy szpital.
No ale szpital dostanie kasę za Ciebie
Może ma jakiś układ z dyrekcją,nie wiem sama, dziwna sytuacja, jeszcze ten pessar...powiedzieć że jest przed porodem, no zajebiste podejście o_O

No ale szpital dostanie kasę za Ciebie
Może ma jakiś układ z dyrekcją,nie wiem sama, dziwna sytuacja, jeszcze ten pessar...powiedzieć że jest przed porodem, no zajebiste podejście o_O
Nie wiem wlasnie jakie ma uklady ,ale zaczyna mnie to draznic, ale musze sie uspokoic bo moje cisnienie... :D
TeQuila ale co ze jest przed porodem? teraz powiedzial ze zdjety bedzie jak sie zacznie...nie wiem czy zle napisalam czy zle zrozumialas :)

reklama
Nie wiem wlasnie jakie ma uklady ,ale zaczyna mnie to draznic, ale musze sie uspokoic bo moje cisnienie... :D
TeQuila ale co ze jest przed porodem? teraz powiedzial ze zdjety bedzie jak sie zacznie...nie wiem czy zle napisalam czy zle zrozumialas :)
Zrozumiałam że z akcją porodowa masz się udać do szpitala i poinformować ich że masz krążek mimo iż powiedział że zdejmie ci go w 38tc i mimo tego że ściąga się go wcześniej a nie jak już się rodzi :D dobrze zrozumiałam? :p

Do góry