reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny przy ilu cm mialyscie zakladane pessary? Bo nie pamietam.
Je mozna zakladac do konca ciazy czy do ktoregos tam tygodnia?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam 2.3 a minimum to 2.5. Mialam zakladany w 30tc a dr powiedzial ze gdyby to byl 34 to juz by mi nie zakladal. Martka miala z tego co pamietam cos miedzy 26-27tc chyba , ale nie pamietam jaka ta szyjke miala. Nie nastawiaj sie jeszcze ze Cie to czeka :)

reklama
Ja mialam 2.3 a minimum to 2.5. Mialam zakladany w 30tc a dr powiedzial ze gdyby to byl 34 to juz by mi nie zakladal. Martka miala z tego co pamietam cos miedzy 26-27tc chyba , ale nie pamietam jaka ta szyjke miala. Nie nastawiaj sie jeszcze ze Cie to czeka :)
Kurcze troche sie boje, bo za 3 tyg mam wizyte i napewno mi sie skroci do 2,5 albo i wiecej. Lekarz mnie nie straszyl, ale dolozyl mi jeszcze lutke bo mu sie ta szyjka nie podobala, a w karcie napisal zagrazajacy porod przedwczesny. Nie mowil, ale czytalam jak pisal.

Kurcze troche sie boje, bo za 3 tyg mam wizyte i napewno mi sie skroci do 2,5 albo i wiecej. Lekarz mnie nie straszyl, ale dolozyl mi jeszcze lutke bo mu sie ta szyjka nie podobala, a w karcie napisal zagrazajacy porod przedwczesny. Nie mowil, ale czytalam jak pisal.

A ile mialas ostatnio ? bo zapomnialam. Ja na poczatku przed zalozeniem pessara i pare dni po tez bralam lutke i cos na skurcze ale jak mi sie skonczylo to juz wiecej nie przepisal.

Strawbelka może się nie skróci.
A widzę, że Tobie się co wizyte skraca :( Może teraz nie będzie tak źle. A jak bedzie konieczność założą Ci pessar i będzie dobrze.
Z tego co wiem Pisanka ma 2.5 juz spory czas i nic się nie zmieniło. Zobaczymy na kolejnej wizycie co jej wyjdzie

Siedzę i czekam przed gabinetem. .za każdym razem tak się denerwoje wizyta ze , aż ciśnienie mi skacz. I jeszczce jakieś bakterie w moczu wyszły no zobaczymy co powie. . Odezwe się jak wyjdę. .

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja miałam ciężki wczorajszy wieczór i noc :( Zjadłam kolacje i nagle cos mnie zaczęło w prawej łopatce łapać, że nic nie pomagało. Za chwilę to samo uczucie na żołądku. Poszłam się położyć, bo myślałam, że coś pomoże. I nic. Jak położyłam się na prawym boku to pod łopatką bylo już ok, ale znów pod żebrami mnie łapało :( Zaczęłam beczeć, bo nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić :( Za chwilę mi sie jedzeniem odbijało i poszłam wymiotować. Wróciłam do łóżka i jakimś cudem zasnełam. Obudziłam się koło 23, ale na szczęście już wszystko było ok. Dopóki ok 3 w nocy nie zaczęło mi się cofać :( I jakieś 20min męczyłam się z tym. Straszny gorzki smak w gardle, poszłam to czymś popić i przegryźć i doopa :( Ale na szczęście mały zaczął szaleć więc myślałam o tym co wyprawia i jakoś znów zasnęłam
Ale ja nie wiem od czego to. Do tej pory wszystko było ok i nic mi się nie cofało :(

Do góry