reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny moze sie i myle ale mi chyba nadal pracodawca bedzie wyplacal zasilek chorobowy. Przeczytajcie co znalazlam....
Ustalanie prawa do zasiłku chorobowego i jego wypłatą należy do obowiązków pracodawcy lub ZUS. Uzależnione jest to od liczby ubezpieczonych zgłaszanych do ubezpieczenia chorobowego przez płatnika składek. Gdy przedsiębiorca zgłasza do ubezpieczenia chorobowego powyżej 20 ubezpieczonych, wówczas to on nalicza i wypłaca zasiłki chorobowe swoim pracownikom. Liczbę ubezpieczonych ustala się na dzień 30 listopada poprzedniego roku kalendarzowego. Natomiast w sytuacji, gdy pracodawca zgłasza do ubezpieczenia chorobowego nie więcej niż 20 osób, wówczas ZUS ustala prawo i wypłaca świadczenia chorobowe ubezpieczonym zatrudnionym u tego płatnika

reklama
Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !
Martka za Twoją szyjkę, żeby sobie żartów nie robiła :*

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
5: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: lile - badania prenatalne I trymestu
11: kinia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
11: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: butterlfy1331 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: Olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: lile - wizyta u gin prowadzącego ciąże
21: husan -wizyta u gin prowadzacego ciaze
25: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciąże + KTG
25: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
26: kasia_basia - badania prenatalne III trymestru
26: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LISTOPAD
14: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
22: fiolek81- usg prenatalne III trymestru

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
27.10.2016 - kinia: dziewczynka cc
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
18.11.2016 - Olusja1987: chłopiec

17.12.2016 - ewelin86: chłopiec
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka
24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
27.12.2016 - pisanka89: dziewczynka & dziewczynka
28.12.2016- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
21.04.2017 - lile: ?&?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moze sie i myle ale mi chyba nadal pracodawca bedzie wyplacal zasilek chorobowy. Przeczytajcie co znalazlam....
Ustalanie prawa do zasiłku chorobowego i jego wypłatą należy do obowiązków pracodawcy lub ZUS. Uzależnione jest to od liczby ubezpieczonych zgłaszanych do ubezpieczenia chorobowego przez płatnika składek. Gdy przedsiębiorca zgłasza do ubezpieczenia chorobowego powyżej 20 ubezpieczonych, wówczas to on nalicza i wypłaca zasiłki chorobowe swoim pracownikom. Liczbę ubezpieczonych ustala się na dzień 30 listopada poprzedniego roku kalendarzowego. Natomiast w sytuacji, gdy pracodawca zgłasza do ubezpieczenia chorobowego nie więcej niż 20 osób, wówczas ZUS ustala prawo i wypłaca świadczenia chorobowe ubezpieczonym zatrudnionym u tego płatnika
Zgadzam się tylko pracodawcy wola ten obowiazek przeżucic na zus tak idzie to z państwa a tak z jego kieszeni w przedszkolu jak pracowałam to tak właśnie było i tak mi tłumaczyła księgowa żaden pracodawca nie będzie płacić za pracownika który nie pracuje bo zgodnie z prawem może na twoje miejsce zatrudnić kogoś na czas zastępstwa

Zgadzam się tylko pracodawcy wola ten obowiazek przeżucic na zus tak idzie to z państwa a tak z jego kieszeni w przedszkolu jak pracowałam to tak właśnie było i tak mi tłumaczyła księgowa żaden pracodawca nie będzie płacić za pracownika który nie pracuje bo zgodnie z prawem może na twoje miejsce zatrudnić kogoś na czas zastępstwa
Tak on placi a potem sobie potraca ze skladek zusowskich...moja kolezanka cywil w wojsku tak miala...

Dziewczyny powiedzcie mi jeżeli któraś jest na l4 juz w zusie jak oni wypłacają pieniądze? Czy robią to raz w miesiącu czy czy za okres l4 np.3 tygodnie. Generalnie trochę czytam na necie i wolę dowiedzieć się z pierwszej ręki. No forach piszą różnie. Z góry dziękuję [emoji5]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
To zależy, kto płaci. Jeśli firma jest duża, to wypłaca zasiłki w terminie wypłaty i potem się rozlicza z ZUS. Przy mikro lub małym przedsiębiorcy płaci od razu ZUS i jest tak, jak napisała Martini.

To nie do końca tak jest Rybko. Pacuję w płacach i właśnie tym się zajmuję :) Zgadza się to, co napisała Kasia. Wszystko zależy od wielkości firmy. Jeśli płaci pracodawca, to wypłacone zasiłki potrąca sobie w deklaracji DRA z naliczonych składek.

To zależy, kto płaci. Jeśli firma jest duża, to wypłaca zasiłki w terminie wypłaty i potem się rozlicza z ZUS. Przy mikro lub małym przedsiębiorcy płaci od razu ZUS i jest tak, jak napisała Martini.
Pracuje w duzym przedsiebiorstwie miejskim i mam nadzieje ze to oni beda mi placic i potracac pozyczke zebym miala jak najmniej komplikacji...

Rybka nie wprowadzaj ludzi w błąd. Gdyby tak było jak piszesz to w PL nie powstawałyby firmy mające więcej niz 20 pracowników bo nie byłoby to opłacalne... nie trzeba miec wiedzy ekonomicznej wystarczy pomyśleć... owszem firma jest odpowiedzialna za naliczenie i wypłatę, ale to sobie potrąca ze składek które jako płatnik musi przekazać do ZUS.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
oki juz sie nie wypowiadam ja napisalam tak jak mi powiedziala ksiegowa w przedszkolu i jak mam teraz w pracy przedszkole zatrudnialo ok 80 osob to chyba nie jest maly zaklad pracy a ksiegowa z 30 letnim stazem chyba nie jest glupa skoro ma takich przedszkoli 4 do ogarniecia Przepraszam przeczytaj dobrze co napisalam a potem mnie besztaj widze ze cale forum ogarnal kryzys ja spadam bo tego juz sie nie da i prosze wypiszcie mnie z kaledarza powodzenia dziewczyny

Do góry