reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja to jestem gula...a ja to sobie myslalam ze bede dostawac wyplate raz w miesiacu w dzien kiedy dostawalam wyplate w zakladzie pracy. A orientuje sie ktoras jak to jest jak ja mam pozyczke w pracy i co miesiac mi odciagali 500zl z pensji...to jak teraz bedzie?

reklama
A dziewczyna powiem wam zostałam dziś ciocia moja siostra urodziła swoje ksero [emoji2]mały jest tak do niej podobny ze szok... tak długo nie wierzyła ze rodzin ze do szpitala zjechała z pełnym rozwarciem. 2.5 h i na świecie jest juz mały Patryk [emoji173]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Kajka to widze, ze obie zostałyśmy ciociami przed czasem [emoji4] moja siostra urodziła w poniedziałek [emoji4] poszła rano kontrolnie na ktg i juz została [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to jestem gula...a ja to sobie myslalam ze bede dostawac wyplate raz w miesiacu w dzien kiedy dostawalam wyplate w zakladzie pracy. A orientuje sie ktoras jak to jest jak ja mam pozyczke w pracy i co miesiac mi odciagali 500zl z pensji...to jak teraz bedzie?

Czyli będziesz musiała sama robić wpłaty do zakładu pracy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu ja też tak myślałam z ta wypłata ale niestety zus rządzi się swoimi prawami

Nie mam pojęcia może przez to ze pisali w gazecie ze będą kontrolę w wakacje bo ludzie biorą l 4 a potem jada na wakacje a co bardziej mądrzy wstawiając zdjęcia na fb czy instagram z zagranicy czy z Polski z wakacji i ludzie dzwonią z rzyczliwa uwaga do zus a ja też miałam w wakacje ta kontrolę to może też tak myśleli narazie ich nie było więcej
Rybka no to może dlatego że masz zawsze na 2 tyg zwolnienia. Sama nie wiem z jakiej racji kontrola skoro nie masz leżącego.

reklama
Jak Cię nie zastana chyba trzy razy to wyślą pismo ze masz się zgłosić ale na pewno nie wiem za to wiem ze jest opcja tymczasowego pobytu czy jakoś tak ze zgłaszasz ze będziesz pod opieką rodziców lub innych osób i na ten czas będziesz pod ich adresem ale jak to się dokładnie robi to byś musiała się dopytać w zusie

Do góry