reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Tak samo jak nie rozumiem matek które na zwykły spacer biorą dziecko w foteliku na stelazu. Owszem też mam adaptery ale wykorzystuje to tylko wtedy jak jadę na zakupy i nie chce nosić fotelika. W foteliku dziecko może być do 2 godzin dziennie . Na zwykły spacer zawsze biore gondole. Po co dziecko meczyc w niewygodnej dla niego pozycji. Tragedia. Później się dziwia że dziecko chore

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Bo czytalam jak na innym watku dziewczyny pisaly ze zamiast poduszki klin mozna wlozyc ksiazke pod materac zeby dziecko mialo minimalnie wyzej glowke.

Czyli mowicie ze lepiej na ssmym materacu...

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak , na płasko na samym materacu bez poduszek. Zarówno w łóżeczku jak i w wózku .

Każdy postępuje z dzieckiem wg własnych zasad, ja też widuje niemowlęta na ozdobnych poduchach z koronkami itp w wózkach, pomijając względy estetyczne bo mi się to nie podoba to nikt nie zastanowił się nad kręgosłupem dziecka, każdy dobry wózek ma materac w środku więc po co jakieś poduszki?
Masz racje , kazdy robi jak uwaza !

Bo czytalam jak na innym watku dziewczyny pisaly ze zamiast poduszki klin mozna wlozyc ksiazke pod materac zeby dziecko mialo minimalnie wyzej glowke.

Czyli mowicie ze lepiej na ssmym materacu...

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale po co?
Wyżej kładzie się dziecko przy refluksie i ulewaniu ale nie samą główkę tylko cały materac i wtedy najlepiej włożyć coś pod łóżeczko od strony główki żeby zrobić ukos ale kręgosłup nadal jest w linii prostej

Tak samo jak nie rozumiem matek które na zwykły spacer biorą dziecko w foteliku na stelazu. Owszem też mam adaptery ale wykorzystuje to tylko wtedy jak jadę na zakupy i nie chce nosić fotelika. W foteliku dziecko może być do 2 godzin dziennie . Na zwykły spacer zawsze biore gondole. Po co dziecko meczyc w niewygodnej dla niego pozycji. Tragedia. Później się dziwia że dziecko chore

Dokładnie, fotelik na stelaż wózka do sklepu, przychodni itp żeby wypiac z auta zamontować na stelażu i przewieźć kawałek a na spacer gondola tym bardziej że dziecko najczęściej śpi i to kilka godzin i ma mu być wygodnie

A jak jest z tymi klinami. Bo.czytalam ze nie jest to konieczne chyba że bardzo się ulewa dziecku to wtedy coś pod materacyk podłożyć.
A powiedzcie mi jeszvze bo nie mam pomysłu nadal co zrobić z dziećmi. Do sypialni się nie zmieszczą chyba że w kolyske i pomyślałam że będą w swoim pokoju normalnie a na noc wstawać po prostu. W razie jakby bardzo było źle to kupię kolyski do sypialni. Ale co wtedy z monitorem oddechu bo na noc jakby miały spać u mnie w kołyskach to tez trzeba je mieć a w dzień chciałam żeby były w swoim. Ale nie kupię 4 monitorów oddechu a podobno ustawianie tez chwile zajmuje wiec codziennie przekładać 2 razy odpada. Nie wiem za bardzo jak to rozwiązać. Czy gniesc się we 4 w pokoju ale wtedy nie wiem czy dojde do lozka bo może nie być dojścia czy po prostu dzieci w swoim. Czy ktoś z was spał oddzielnie z dziećmi ? Może wejda mi te łóżeczka ale wtedy nawet nie dostanie się do 1 z dzieci ..
Ja nie wyobrażam sobie nocy bez dziecka w pokoju, taki maluszek budzi się kilka razy w nocy a my jako matki budzimy się przy każdym ruchu maleństwa :)
Jakby dziecko było w innym pokoju a nie obok to ja bym chyba nie spała tylko co 5 min chodziła do niego i patrzyła czy wszysko ok
Ja planuje wstawić łóżeczko do naszej sypialni i tam młody będzie spał w nocy a w ciągu dnia w salonie w koszu Mojżesza żebym go miała na oku, po ok 6 miesiącach kupię nianie elektroniczna i wtedy w ciągu dnia będzie spał już na górze w łóżeczku
Skoro w sypialni nie zmiescisz łyżeczek to może dasz radę łóżko przenieść do pokoju dziewczynek?może tak się uda problem rozwiązać?
Bo bez sensu kupować monitory x4 moim zdaniem.

reklama
Ja nie wyobrażam sobie nocy bez dziecka w pokoju, taki maluszek budzi się kilka razy w nocy a my jako matki budzimy się przy każdym ruchu maleństwa :)
Jakby dziecko było w innym pokoju a nie obok to ja bym chyba nie spała tylko co 5 min chodziła do niego i patrzyła czy wszysko ok
Ja planuje wstawić łóżeczko do naszej sypialni i tam młody będzie spał w nocy a w ciągu dnia w salonie w koszu Mojżesza żebym go miała na oku, po ok 6 miesiącach kupię nianie elektroniczna i wtedy w ciągu dnia będzie spał już na górze w łóżeczku
Skoro w sypialni nie zmiescisz łyżeczek to może dasz radę łóżko przenieść do pokoju dziewczynek?może tak się uda problem rozwiązać?
Bo bez sensu kupować monitory x4 moim zdaniem.
Nie da rady :/ pokoik dzieci ma 2.5 m na 2 a łóżko 2.10 x 1.90. Mamy malutkie pokoiki baaarfzo

Do góry