reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Coleta pozazdrościć, że będziecie mieli pokoik dla maleństwa. My na razie u nas w sypialni. Ale w tym roku planujemy zrobić dziurę w ziemi pod dom. Wtedy to już będzie lux. Ja ostatnio z sis pogadałam sporo o dzieciaczkach tzn. na wyprawce. Poleciła mi firmę zajmującą się produkcją ciuszków dla dzieci. Ponoć są cud, miód i cukieraski. Ona swoim chłopakom tylko to kupowała. Na all jest pełno produktów tej firmy i nie są bardzo drogie. Chodzi tu o firmę Ewa Klucze. Będę zamawiać jej ubranka. Bodziaki chodzą pomiędzy 12-16zł.

Różyczko bez względu na rodzaj porodu to samo jest po porodzie potrzebne;-)

A to cenna informacja. Dzięki! Ja szykuję się do cc... ale wydawało mi się, że jakieś inne rzeczy muszę mieć - w sumie to nie wiem dlaczego :baffled:

Marcysiowa, potwierdzam. Mam kilka ubranek od Ewy Klucze i są bardzo fajne - mięciutkie, dobra jakość bawełny. Polecam.
Dziś za podobne pieniądze kupiłam też kilka sztuk w realu.

Różyczko bez względu na rodzaj porodu to samo jest po porodzie potrzebne;-)

Dzięki za info :) właśnie się zastanawiałam jak to jest :) hihi
A co do tego łóżeczka - Łóżeczko z szufladą BUKOWE 3 kolory + materac GPK (2948571295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to też jest fajne - już je kiedyś oglądałam (i zapomniałam o nim)....no i weź i się zdecyduj :p
Z mężem pogadam później. A jutro jadę coś kupić. Cokolwiek. :-)

No właśnie NIC nie mamy. I zaczynam lekko panikować. My mamy podobny metraż mieszkania - przemeblowanie już zrobiliśmy. Teraz pozostało zacząć robić zakupy.
Łóżeczka chciałabym z szufladami też kupić - właśnie ze względu na małą powierzchnię mieszkania. Ale wczoraj znalazłam takie łóżeczko z materacem - dobra oferta..... ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK II SOSNA +MAT GPK 11CM PŁOCK (2985557741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i się zastanawiam co robić. Mogę dokupić zamiast szuflady taki pokrowiec w np. w Ikei i pod łóżeczkiem połóżyć....w tygodniu do hurtowni się jeszcze przejadę zobaczyć jakie są ceny i się wtedy zdecyduję chyba. CO prawda chciałam ciemniejszy kolor - ale z drugiej strony...co za różnica...a łóżeczko posłuży 2 góra 3 lata i tak.
Wózek baby active twinni chyba kupimy (chyba że nam się coś odmieni).
A co do reszty...czas zacząć kupować ciuszki/pieluszki/kocyczki/pościel... Tak się zastanaiwałam - ile pieluch tetrowych kupować? 20? 30? nie wiem....

Dżizaz babulce - mi leci 30 tydzień i dopiero będę zaczynać gromadzenie;-) i jakoś mnie to nie przeraża. Poza tym u mnie na 43 m też nie bardzo jest gdzie to składać. Im później się zagracę tym lepiej. :tak:

Ja chce na przyszły tydzień umówić się ze stolarzem, by zamówić meble dla Maluszka. My mamy swojego stolarza, który nam porobił do całego domu meble w jednakowym stylu. Mamy swojego geniusza. Pokój czekał na Maleństwo. Mieszkały w nim zabawki córki. Tj.jest tam miasteczko dla jej rodzinek Sylvanian. Trudno nam zznaleźć inne miejsce dla nich.
Ja dziś na chwilę usiadłam, bo przyjechali chłopaki z pracy po dokumenty i musiałam odleżeć skurcz brzucha.
My mamy imię dla dziewczynki wybrane: Lidia. Z chłopcem jest większy problem. Ale ponoć jest dziewczynka, więc nie myślimy póki co.

na prenatalne nie trzeba byc na czczo na żadne z jego aspektów:)
film o niani koszmarny!!!! u mnie lekarz powiedzial ze juz sa narzady wykształcone ale jeszcze nam nie powie:( wiec trzeba poczekac z nazywaniem Zuzia czy Filip naszego bąbla:) wiec szał zakupów jeszcze przed nami:)

reklama
Do góry