reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Tak tylko panicznie się boję tej cesarki. W końcu to operacja

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem coś o tym. Też miałam cc ale nie planowane tylko tak na szybko i byłam w takim szoku że nawet nie wiem kiedy to minęło. Fakt że miałam fajną lekarke i żartowała sobie ze mną w trakcie a jak już mały przyszedł na świat to pielęgniarka nai nadążyła mi lez wycierać:D no i bardzo szybko doszłam do siebie. Po 10 godz pielęgniarka już ściągnęła mnie z łóżka pod prysznic. Jak to mówią najważniejsze żeby wstać i jak się leży to przekręcać sie z boku na bok bo wtedy szybciej dochodzi się do siebie.

Ja mam córkę z cc.Zaczrkam rodzic naturalnie i 12 godzin strasznego bólu i brak postępu porodu po całym dniu męczarni rozwarcie na 4 cm a do porodu musi byc 10 wody odchodziły wiec decyzja o cesarce znieczulenie w kręgosłup było jak zbawienie i 15 minut i corka była na świecie a kolejne 15 minut i byłam juz po na sali pooperacyjnej.Szczerze jeśli uda mi sie byc w kolejnej ciazy to żadnego porodu naturalnego tylko cc ;)

Wiem coś o tym. Też miałam cc ale nie planowane tylko tak na szybko i byłam w takim szoku że nawet nie wiem kiedy to minęło. Fakt że miałam fajną lekarke i żartowała sobie ze mną w trakcie a jak już mały przyszedł na świat to pielęgniarka nai nadążyła mi lez wycierać:D no i bardzo szybko doszłam do siebie. Po 10 godz pielęgniarka już ściągnęła mnie z łóżka pod prysznic. Jak to mówią najważniejsze żeby wstać i jak się leży to przekręcać sie z boku na bok bo wtedy szybciej dochodzi się do siebie.
A miałaś maleństwo odrazu przy sobie na sali czy zabierali ?

Nic się nie bój, ja miałam cesarke i teraz też będę mieć, nie wyobrażam sobie porodu SN, 20 min i synus będzie na świecie a nie jak przy porodach naturalnych kilka lub kilkanaście godzin ☺będzie dobrze i nie będziesz zalowac napewno
Gdzie radzisz? Świętochłowice?

Nic się nie bój, ja miałam cesarke i teraz też będę mieć, nie wyobrażam sobie porodu SN, 20 min i synus będzie na świecie a nie jak przy porodach naturalnych kilka lub kilkanaście godzin [emoji5]będzie dobrze i nie będziesz zalowac napewno
Gdzie radzisz? Świętochłowice?
Tak w Swietochlowicach. Jednak bezpieczniej się będę czuła jak będę miała lekarza prowadzącego w szpitalu

reklama
A miałaś maleństwo odrazu przy sobie na sali czy zabierali ?

Zabrali. Po jakichś 2-3 godzinach dostałam na próbe karmienia:D potem znowu zabrali. Później znowu ze dwa razy przynosili a na stałe dostałam go nastepnego dnia jak już mnie od cewnika odłączyli i mogłam wstawać sama z łóżka. Ale ja to jak tylko jakaś położna czy salowa widziałam to upominałam się żeby mi go przynieśli i jak słyszałam że jakieś dziecko płacze to od razu mówiłam że to mój i chce go przy sobie mieć.

Do góry