reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja dlugo nie chcialam w sumie wiedziec, ale juz teraz tak :) denerwuje mnie tez bezosobowe zwracania sie o dziecku :)
Powiem Ci, że ja nie chcę wiedzieć :) Ale znów M chce i jest problem :D No ale z tego wszystkiego i mnie namówi pewnie :D
Właśnie cięzko tak bezosobowo zwracać się do brzucha :D Tylko my jeszcze mamy problem z imieniem dla chłopaka. Musimy zmienić na neutralne. Miał być Wojtek, ale znów szwagierki M ma tak na imię. A ona jest taka, że by non stop mówiła, że masz tak na imie jak mój M. I to mnie wkurza. Nie lubie takiego czegoś. Dla mnie on ajest strasnzie dziecinna. Zawsze jak przyjeżdża to do brzucha mojego leci i zaczyna głaskać. Więc ostatnio zwróciłam jej uwagę, że jeszcze brzucha nie ma więc bez sensu to głaskanie.
I jeszcze wkurza mnie, że teściowa i szwagierka już postanowili, że będzie chłopak. I po imieniu się zwracają :( Już kilka razy mówiłam, że nie iwadomo co będzie i nie chcę, żeby po imieniu się zwracały.

Powiem Ci, że ja nie chcę wiedzieć :) Ale znów M chce i jest problem :D No ale z tego wszystkiego i mnie namówi pewnie :D
Właśnie cięzko tak bezosobowo zwracać się do brzucha :D Tylko my jeszcze mamy problem z imieniem dla chłopaka. Musimy zmienić na neutralne. Miał być Wojtek, ale znów szwagierki M ma tak na imię. A ona jest taka, że by non stop mówiła, że masz tak na imie jak mój M. I to mnie wkurza. Nie lubie takiego czegoś. Dla mnie on ajest strasnzie dziecinna. Zawsze jak przyjeżdża to do brzucha mojego leci i zaczyna głaskać. Więc ostatnio zwróciłam jej uwagę, że jeszcze brzucha nie ma więc bez sensu to głaskanie.
I jeszcze wkurza mnie, że teściowa i szwagierka już postanowili, że będzie chłopak. I po imieniu się zwracają :( Już kilka razy mówiłam, że nie iwadomo co będzie i nie chcę, żeby po imieniu się zwracały.
U mnie sa znowy tacy zaparci ze bedzie dziewczynka i wkolo mi to wmawiaja nie wiem po co i w koncu trafia na moj gorszy dzien i wypowiem sie tak ze do sluchu dotrze :) A jakie macie dla dziewczynki ? U mnie tez sa Wojtki w rodzinie :)

U mnie sa znowy tacy zaparci ze bedzie dziewczynka i wkolo mi to wmawiaja nie wiem po co i w koncu trafia na moj gorszy dzien i wypowiem sie tak ze do sluchu dotrze :) A jakie macie dla dziewczynki ? U mnie tez sa Wojtki w rodzinie :)
Powiem Ci, że u mnie się zbiera na wygarnięcie :D
Dla dziewczynki Natalka, a dla chłopca juz jak cos jest Michał i zaczyna mi sie podobać Patryk. Mój M ma Patryk ale on nie chce :p Chyba, że na drugie będzie miał Drugi :D Czyli Patryk Drugi :D Taki cwaniak z mojego M :p

Powiem Ci, że u mnie się zbiera na wygarnięcie :D
Dla dziewczynki Natalka, a dla chłopca juz jak cos jest Michał i zaczyna mi sie podobać Patryk. Mój M ma Patryk ale on nie chce :p Chyba, że na drugie będzie miał Drugi :D Czyli Patryk Drugi :D Taki cwaniak z mojego M :p
Tez myslalam o Natalce, ale tez mamy :D
U nas raczej stanelo wlasnie na Michał / Lidia :)

Tez myslalam o Natalce, ale tez mamy :D
U nas raczej stanelo wlasnie na Michał / Lidia :)
Właśnie u nas nie ma Natalki :)
Nic będziemy się zastanawiać na chłopakiem. Mi sie podoba Filip, ale M tak wybrzydza w tych imionach, że masakra. Nic mu się nie podoba, bo to czy tamto imię mu się źle kojarzy :p

dziewczyny mój M zwariował bo chce ... Ryśka... :)
a mi sie żadne imię męskie nie podoba :)

Pisanka to są juz jakieś wyniki? Bóle przeszły? Jak się czujesz?

Właśnie u nas nie ma Natalki :)
Nic będziemy się zastanawiać na chłopakiem. Mi sie podoba Filip, ale M tak wybrzydza w tych imionach, że masakra. Nic mu się nie podoba, bo to czy tamto imię mu się źle kojarzy :p
Żebyś wiedziała u nas dokładnie to samo :D a do tego mamy b. duże rodziny i już większość imion przebrane :p

reklama
Do góry