reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kinia gratuluje udanej wizyty. Co do wód to ja nawet nie wiem ile mam, bo tu nikt tego nie sprawdza :-/ mnie sie wydaje że duzo pije, tzn zmuszam sie, ale jak sobie tak policzę to moze ze 2 litry wyjdzie :-( ja zawsze mało piłam, wolę jesc :-)
Pisanka ja tez pije wodę z dystrybutora, wiadomo nie jest jakaś mineralna, ale ważne że w ogóle pijesz wodę. Ja staram sie pic rożne płyny - woda, sok żurawinowy, melisa, herbata z kopru włoskiego (to na moje kolki), staram sie robić soki. Ale jakoś wychodzi moze z 6 szklanek dziennie tylko :-/

Ewelin ja miałam takie bole głowy codziennie w I trymestrze. Masakra, współczuje ci, bo ja wstawałam i juz wiedziałam, ze będę mieć bol głowy. A jeszcze u was takie upały teraz a to wcale nie pomaga :-( musisz pic duuuużo wody i spróbuj masować głowę, ramiona, kark.

Czesia moze siksa poszła po rozum do głowy i zmądrzała. Jejku jak sie czujesz z myślą że to ostatni wasz tydzien we dwoje, ostatni weekend, że od przyszłego tygodnia wasze życie sie przewróci do góry nogami??? To musi byc strasznie dziwne i ekscytujące zarazem!
Dzięki. Gin zauważył ze jest mało i trochę larum zrobił. Ponoć na dalszym etapie nie jest to już tak istotne ale teraz tak. Ja tez nie bardzo z tym piciem. Zdecydowałam sie tylko na wodę mineralną bo słodkie napoje nie wskazane. Piłam te wody smakowe ale koleżanka mnie pouczyła jaki syf tak jest. Chemia itp. Gin zalecił przynajmniej 2,5 l dziennie. Muszę dać radę. I to sikanie masakra.

reklama
14
MAJ
&&&&&&
:)

25: Annemarie - wizyta przed histeroskoci
25: Natalia89 - betowanie
25: gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji

27: pisanka89– wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje
28: Mgs - urodziny
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC

1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
8: MartiniM - wizyta kontrolna
9: Madzionga - wizyta kontrolna
13: Nikaaa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz! kogo i gdzie wpisać 8-)

14 czerwiec wizyta kontrolna

Dzięki. Gin zauważył ze jest mało i trochę larum zrobił. Ponoć na dalszym etapie nie jest to już tak istotne ale teraz tak. Ja tez nie bardzo z tym piciem. Zdecydowałam sie tylko na wodę mineralną bo słodkie napoje nie wskazane. Piłam te wody smakowe ale koleżanka mnie pouczyła jaki syf tak jest. Chemia itp. Gin zalecił przynajmniej 2,5 l dziennie. Muszę dać radę. I to sikanie masakra.
Położna mi powiedziała że najlepsza w ciąży jest woda Jana :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesia, niezła akcją z tym szpitalem. A ta siksa na bank opowiedziała Twoją historię jako ciekawostkę przy kawce, że przylazła taka i na cc się chciała umawiać. I że w głowach im się poprzewracało i zapewne wtedy ktoś normalny to usłyszał i pewnie dostała opiernicz. No i bardzo dobrze. To za parę dni zmieni się całe Twoje życie

Hej Kochane :)
Co do picia to i ja dużo nie pije. Ale jak tak piszcie musze M powiedzieć żeby mnie pilnował :p jeszcze tydz temu tyle piłam a teraz lipa. Nawet w nocy tylko raz pójdę do wc.
Z tą głowa to jest dziwne. Nigdy na zmianę pogody czy ciśnienia nie bolała a teraz to tragedia. Wczoraj z tego wszystkiego się popłakałam. Miałam już dość. Ale szybko zasnęłam o odpukać jest ok. Może to kurcze id tego słońca.
Niny wczoraj z 3 razy mnie złapały te odruchy. Zobaczymy co dzisiejszy dzień mi przyniesie.
Miłego dnia :*

Kinia gratuluje udanej wizyty. Co do wód to ja nawet nie wiem ile mam, bo tu nikt tego nie sprawdza :-/ mnie sie wydaje że duzo pije, tzn zmuszam sie, ale jak sobie tak policzę to moze ze 2 litry wyjdzie :-( ja zawsze mało piłam, wolę jesc :-)
Pisanka ja tez pije wodę z dystrybutora, wiadomo nie jest jakaś mineralna, ale ważne że w ogóle pijesz wodę. Ja staram sie pic rożne płyny - woda, sok żurawinowy, melisa, herbata z kopru włoskiego (to na moje kolki), staram sie robić soki. Ale jakoś wychodzi moze z 6 szklanek dziennie tylko :-/

Ewelin ja miałam takie bole głowy codziennie w I trymestrze. Masakra, współczuje ci, bo ja wstawałam i juz wiedziałam, ze będę mieć bol głowy. A jeszcze u was takie upały teraz a to wcale nie pomaga :-( musisz pic duuuużo wody i spróbuj masować głowę, ramiona, kark.

Czesia moze siksa poszła po rozum do głowy i zmądrzała. Jejku jak sie czujesz z myślą że to ostatni wasz tydzien we dwoje, ostatni weekend, że od przyszłego tygodnia wasze życie sie przewróci do góry nogami??? To musi byc strasznie dziwne i ekscytujące zarazem!

Powiem Ci ze jest mega dziwnie...przyzwyczailismy sie do stanu rzeczy jaki jest i tak chyba jest dobrze. Ostatnio rozmawialismy o tym. Tyle bylo staran o ta ciaze,a tu prosze juz po wszystkim. To jest az niesamowite.
Tyle lat bylimy tylko my,a teraz zastanawiamy sie jak to bedzie we 4 ;)
Wczoraj M mowi,ze ma nadzieje,ze w przyszlym tyg porodowka bedzie pelna i jak urodze to wroce na patologie (tam sa odwiedziny,rodzina moze na luzie wejsc na oddzial i na sale wejsc a na polozniczym nie,tzn dziecko mozna zobaczyc zza szyby,a jesli maja byc odwiedziny to musze z dziecmi do takiego pokoju w holu wyjsc:( ) mowie ze tez bym wolala na patologie wrocic,ze tam bedzie mogl tatus malucha wziasc na rece...M wyciagnal rece przed siebie i pokazuje jak bada mu sie trzesly ;) i mowi chcesz zebym na zawal zszedl...ja sobie na was bede paczyl:)

reklama
Czesia, niezła akcją z tym szpitalem. A ta siksa na bank opowiedziała Twoją historię jako ciekawostkę przy kawce, że przylazła taka i na cc się chciała umawiać. I że w głowach im się poprzewracało i zapewne wtedy ktoś normalny to usłyszał i pewnie dostała opiernicz. No i bardzo dobrze. To za parę dni zmieni się całe Twoje życie
Noo,a wiesz lezalam tam na poczatku kwietnia i bylam sensacja na oddziale wiec sila rzeczy mnie zapamietali. Wtedy doswiadczeni lekarze trzesli sie nade mna,no bo jednak blizniaki i po ivf,a to juz priorytetowa ciaza,a ta w dupie wszystko miala...wcale mi jej nie jest zal. Mam nadzieje,ze sowicie jej sie dostalo:p

Do góry