reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

MAJ
&&&&&&
:)

25: Annemarie - wizyta przed histeroskoci
25: Natalia89 - betowanie
25: gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji

27: pisanka89– wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje
28: Mgs - urodziny
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze

CZERWIEC

1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
8: MartiniM - wizyta kontrolna
9: Madzionga - wizyta kontrolna
13: Nikaaa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14: kinia83111 - czerwiec wizyta kontrolna
29: anika - wizyta u gin prowadzącego

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz! kogo i gdzie wpisać 8-)[/

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki
Ja dzisiaj znowu miałam noc pełna wrażeń z wymiotami psa :) ktoś musi wymiotowac w czasie ciazy :) mnie wczoraj mdlilo po południu no i kulo w podbrzuszu w sklepie a wieczorem w pochwie takie mocne 4-5 ukuc aż.sie przestraszylam i to w samiutkiej pochwie blisko ujścia :D też tak miałyście??

Kiedy zaczelyscie tyc? Tzn waga zaczęła się chociaż delikatnie podnosic? Czytałam że już teraz osocza i ukrwienie macicy może podnieść wagę ale chyba u mnie to było na początku bi teraz jest tak samo Ja może z kilogram przytylam od początku ciąży ale to dlatego że dużo odpoczywam. Przy stymulacji w 3 tyg przytylam 3 kg :p zastanawiam się kiedy będzie jakaś zmiana. Ja nadal nie wierzę że w ciąży jesten :)

cześć dziewczyny

troszkę mnie nie było, ale spanie mnie ciągle łamie i mam spore problemy z koncentracją więc wszelkie czynności domowe zajmuja mi o wiele więcej czasu niż normalnie.

pisanka
też miałam takie kłucia i teraz też sie zdarzają, ale takie pojedyncze i nie często

wczoraj miałam wizytę kontrolną u okulisty i okazało się, że czeka mnie cc. spodziewałam się, ale miałam nadzieję że jednak mnie minie. chciałam jak najszybciej wrócić po maluszki które czekają na zimowisku, a trzeba będzie swoje odczekać...

zmykam na zakupy, bo jutro wolne i pewnie tłumy w sklepach będą, a chcę tego uniknąć.

podczytałam że pisałyście o poznawaniu płci dziecka w trakcie usg. ja od początku wiedziałam, że to chłopiec, a upewniłam się na badaniach prenatalnych co wyglądało następująco: " piękna kość nosowa, dwie rączki z paluszkami, płeć męska, mocz w pęcherzu, dwie nóżki z paluszkami..." także nie było pytania czy chcemy czy nieo_O

udanego dnia dla wszystkich:-) :)

cześć dziewczyny

troszkę mnie nie było, ale spanie mnie ciągle łamie i mam spore problemy z koncentracją więc wszelkie czynności domowe zajmuja mi o wiele więcej czasu niż normalnie.

pisanka
też miałam takie kłucia i teraz też sie zdarzają, ale takie pojedyncze i nie często

wczoraj miałam wizytę kontrolną u okulisty i okazało się, że czeka mnie cc. spodziewałam się, ale miałam nadzieję że jednak mnie minie. chciałam jak najszybciej wrócić po maluszki które czekają na zimowisku, a trzeba będzie swoje odczekać...

zmykam na zakupy, bo jutro wolne i pewnie tłumy w sklepach będą, a chcę tego uniknąć.

podczytałam że pisałyście o poznawaniu płci dziecka w trakcie usg. ja od początku wiedziałam, że to chłopiec, a upewniłam się na badaniach prenatalnych co wyglądało następująco: " piękna kość nosowa, dwie rączki z paluszkami, płeć męska, mocz w pęcherzu, dwie nóżki z paluszkami..." także nie było pytania czy chcemy czy nieo_O

udanego dnia dla wszystkich:-) :)
Hej :) mnie tez spanie ciągnie ale niestety w dzień a w dzień spać nie potrafię... W nocy zresztą też :) chyba mnie bezsenność dopadła.
Ci do płci to chciałaś ja znać czy chciałaś ja poznać w nieco inny sposób? Dziwne że od tak zaczął sobie opowiadać :/
Odzywaj się do nas częściej :*

Hej :)
A ja mam zapalenie tchawicy i krtani i dostałam antybiotyk :( i nie wiem czy go brać w ogóle :( co za beznadzieja...

Ja mam jakieś przeczucie ze chłopak jak nic bd. Moja siostra tez jest przekonana ze chłopak.
Madzionga to się załatwiłas :(

Co do cc moja ginekolog prowadząca , poprosiła o zaświadczenie z kliniki , że ciąża jest po in vitro. Powiedziała, że już sobie zbiera pod cesarkę. Lekarka w klinice wypisała mi bez problemu, jeszcze okazało się, że zna moją prowadzącą, to już w ogóle. Tak jak mówicie normalnie umawiają się dziewczyny z lekarzami, koleżance lekarz kazał w dniu wyznaczonym przez niego zgłosić się na ip powiedzieć, że nie czuje ruchów dziecka . Wyszła trochę dziwnie bo ruchy były ;) ale i tak ją położyli i jej lekarz już na oddziale normalnie cesarkę zrobił.

Co do tycia, ja póki co schudłam kg i przytyłam kg :) jestem wiec na zero :) Niestety teraz weszłam na etap, że co chwilę robię się okropnie głodna, tym samym jest mi koszmarnie niedobrze i muszę coś zjeść, natychmiast. Nawet stojąc na przystanku, muszę wejść do sklepu po cokolwiek, staram się przegryzać owoce, wafle ryżowe, warzywa, ale jestem trochę przerażona tym głodem. Odruch wymiotny też mnie męczy, wczoraj jak poczułam makrelę w lodówce to myślałam, że padnę, tak mnie zaciągało. Na samo wspomnienie dzisiaj jest mi źle.

Aha ja wizytę u gin prowadzącej ciążę mam 31 maja. Poprosze o wpisanie do kalendarza

reklama
Do góry