reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Opowiem Wam krótko mój dzisiejszy dzień...KUR.. MA.!!!!!!!! Koniec.

Pojechaliśmy dzisiaj do szpitala - zgodnie z tym czego oczekiwał mój lekarz. Ostatnio dał mi skierowanie do szpitala, miałam się zgłosic na wyznaczenie terminu cc. Jutro zaczynam 37 tc, podobno w późniejszym czasie wzrasta ryzyko mniejszej masy urodzeniowej więc wg mojego lekarza najpóźniej w przyszłym tyg powinnam miec cc.
Na izbie przyjęc była jakaś młoda siksa, która prawie roześmiała mi się w twarz...oświadczając, że nie ma czegoś takiego jak cc na życzenie. Więc nie wytrzymałam i mówię, nie no spoko ciąża po in vitro, bliźniacza, oboje dzieci leży w tej chwili w poprzek a wg was mam rodzic naturalnie?! Od razu tłumaczenie, że ona nie będzie podejmowac decyzji za lekarza dyżurnego jaki akurat będzie na oddziale...
Za chwilę się pyta jak ułożone są dzieci i w którym miejscu...-zamiast zrobic usg. A skąd ja niby mam wiedziec czy dziś są dokładnie w tych samych miejscach co w środę???
Za chwilę następne pytanie - czy chcę byc zbadana...?
Ręce mi opadły :(
Pytam się tej siksy kiedy w takim razie mam się zgłosic? - jak się będzie coś działo...:realmad::realmad::realmad:
Aaaa czyli mam tak sobie czekac nie wiadomo do kiedy...??? -nie no najpóźniej w wyznaczonym terminie porodu proszę przyjśc...:growl: Tylko się wkurzyłam i wróciłam do domu.
Yyy właśnie miałam pytać kiedy rodzisz.... Przyjedz do mnie ja cię zooperuje... Co to są za niepoważni ludzie....A ta baba to z choinki się chyba urwała...niestety tacy kompetentni ludzie pracują w naszej służbie zdrowia. I kiedy idziesz znowu do szpitala się pytać?

Też słyszałam że bliźniaki najlepiej pp skończonym 37 tygodniu najlepiej połowa 38 bo potem już jest właśnie to zatrzymanie wzrostu :/

reklama

Link do: MAMO-TATO Poduszka dla kobiet w ciąży Kule lato

Ja mam coś takiego, tylko dużą. Jak dla mnie rewelacja. Fakt, że w nocy jak zmieniam boczek to kręcę się razem z jak to M nazwał dżdżownicą :p ale nie wyobrażam sobie jak bym dała radę bez tej poduchy, A kosztowała niespełna 70.

Yyy właśnie miałam pytać kiedy rodzisz.... Przyjedz do mnie ja cię zooperuje... Co to są za niepoważni ludzie....A ta baba to z choinki się chyba urwała...niestety tacy kompetentni ludzie pracują w naszej służbie zdrowia. I kiedy idziesz znowu do szpitala się pytać?

Też słyszałam że bliźniaki najlepiej pp skończonym 37 tygodniu najlepiej połowa 38 bo potem już jest właśnie to zatrzymanie wzrostu :/

No widzisz, a pani z dr przed nazwiskiem tego nie wie.
Jutro zadzwonię do swojego lekarza i zapytam jak mam to rozegrac, bo już sama nie wiem.
Chyba, że w piątek pojadę znowu do szpitala i nawkręcam im że np brzuch mnie boli albo dzieciaki słabiej czuję, wtedy będą musieli mnie zbadac albo i położą na oddział.

No widzisz, a pani z dr przed nazwiskiem tego nie wie.
Jutro zadzwonię do swojego lekarza i zapytam jak mam to rozegrac, bo już sama nie wiem.
Chyba, że w piątek pojadę znowu do szpitala i nawkręcam im że np brzuch mnie boli albo dzieciaki słabiej czuję, wtedy będą musieli mnie zbadac albo i położą na oddział.
No kombinuj coś.myskalam że twój lekarz może Ci dać po prostu skierowanie na dany dzień :/

reklama
Czesia co oni sobie w kulki lecą?? Przecież ty nie przyszłaś sie umawiać na zabieg kosmetyczny tylko na cesarkę!!! Moze idź tam jeszcze raz i poproś o rozmowę z ordynatorem a nie jakaś siksa bedzie z ciebie drwić jakbyś nie wiedziała co jest dla ciebie i dzieci najlepsze!!masakra jakaś

Do góry