reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No najgorsze są te 3 mc, a później z górki :)
No ja mam toxo więc jestem spokojna. Ale i tak staram się uważać co jem. Oj to prawda, że można zryć łeb. I to tym, że nawet przed wizytami czytasz co może się wydarzyć czy jest ok czy znów na odwrót. Kiedyś się pobeczałam i M pyta co się stało. No to mówię, że na necie coś przeczytałam i się zaczełąm bać. Powiedział, że i wszystkie strony zablokuję opróćz forum i faca :D Ale obiecałam mu, że juz nic nie będę szukać po necia :) Jak narazie daje rade :)
Po 3 mcu wcale nie jest z górki :p zawsze będzie coś co przyniesie stres i obawy :( może inaczej jest przy naturalnych ciążach...ciekawe.

reklama
witajcie,

czy mogę się przyłączyć do waszych pogaduszek?

jestem w 12t5d ciąży. wczoraj miałam badania prenatalne. po tylu latach starań wciąż nie może do mnie dotrzeć że nareszcie udało się i maluszek rośnie we mnie

ewelin86 ja mam mdłości praktycznie całą dobę. nawet w nocy mnie wybudzają. mi pomaga tylko jedna rzecz mianowicie sok żurawinowy pół na pół z wodą. wystarczy mi kilka łyków jak tylko przełknę.
niestety nie odpędza to mdłości w 100% (dziś rano nawet wymiotowałam), ale przynosi wielką ulgę.

witajcie,

czy mogę się przyłączyć do waszych pogaduszek?

jestem w 12t5d ciąży. wczoraj miałam badania prenatalne. po tylu latach starań wciąż nie może do mnie dotrzeć że nareszcie udało się i maluszek rośnie we mnie

ewelin86 ja mam mdłości praktycznie całą dobę. nawet w nocy mnie wybudzają. mi pomaga tylko jedna rzecz mianowicie sok żurawinowy pół na pół z wodą. wystarczy mi kilka łyków jak tylko przełknę.
niestety nie odpędza to mdłości w 100% (dziś rano nawet wymiotowałam), ale przynosi wielką ulgę.

Witaj Magda:) gratuluje ciąży. A wiecie juz co bedziecie mieli?

Lekarz mi mówi ze jak czuje się słabo to mam leżeć i basta. Wogóle to powiem Wam ze te pierwsze 3 miechy to był koszmar u mnie. Zero siły, dużo leżałam. Lekka deprecha, ciagle nerwy. Ale spokojnie w drugim trymestrze zobaczycie ze wszystko zmieni się na lepsze. Na prawdę mam więcej siły, jestem spokojniejsza. Poza tym ryzyko poronienia jest już znikome tak ze bajka. Wytrzymacie jeszcze troszkę a na prawdę będzie o niebo lepiej. Mój gin ma teraz podjąć decyzje czy odstawiamy leki. Mówił ze do 16 tyg to na bank trzeba brać ale jak teraz wszystko będzie ok to odstawiamy.
Ja luteine biorę do tej pory . Lekarka mówiła że do 37 tc

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

I jeszcze jeden stresik to te prenatalne. Wogóle to strefa miałam jak robiłam badania na toksoplazmozę. Trzy uważać na te syfy. Na szczęście wszystko ok. Po 12 tyg uspokoicie się. Poza tym czuć już takie pływanie w brzuchu, jakby się woda przelewała i to tez Was uspokoi. Ja pieprze jak to łeb można sobie zryć.
Badania na toxo robię Co 2 miechy. Lekarka kazała bo mam kota

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry