Po 3 mcu wcale nie jest z górki zawsze będzie coś co przyniesie stres i obawy może inaczej jest przy naturalnych ciążach...ciekawe.No najgorsze są te 3 mc, a później z górki
No ja mam toxo więc jestem spokojna. Ale i tak staram się uważać co jem. Oj to prawda, że można zryć łeb. I to tym, że nawet przed wizytami czytasz co może się wydarzyć czy jest ok czy znów na odwrót. Kiedyś się pobeczałam i M pyta co się stało. No to mówię, że na necie coś przeczytałam i się zaczełąm bać. Powiedział, że i wszystkie strony zablokuję opróćz forum i faca Ale obiecałam mu, że juz nic nie będę szukać po necia Jak narazie daje rade
reklama
agatek28
Fanka BB :)
Mialam, ale nie, nie uzywalamA używałaś rożka przy pierwszym dziecku?
MagdaM33
witajcie,
czy mogę się przyłączyć do waszych pogaduszek?
jestem w 12t5d ciąży. wczoraj miałam badania prenatalne. po tylu latach starań wciąż nie może do mnie dotrzeć że nareszcie udało się i maluszek rośnie we mnie
ewelin86 ja mam mdłości praktycznie całą dobę. nawet w nocy mnie wybudzają. mi pomaga tylko jedna rzecz mianowicie sok żurawinowy pół na pół z wodą. wystarczy mi kilka łyków jak tylko przełknę.
niestety nie odpędza to mdłości w 100% (dziś rano nawet wymiotowałam), ale przynosi wielką ulgę.
jestem w 12t5d ciąży. wczoraj miałam badania prenatalne. po tylu latach starań wciąż nie może do mnie dotrzeć że nareszcie udało się i maluszek rośnie we mnie
ewelin86 ja mam mdłości praktycznie całą dobę. nawet w nocy mnie wybudzają. mi pomaga tylko jedna rzecz mianowicie sok żurawinowy pół na pół z wodą. wystarczy mi kilka łyków jak tylko przełknę.
niestety nie odpędza to mdłości w 100% (dziś rano nawet wymiotowałam), ale przynosi wielką ulgę.
iga2421
Mialam, ale nie, nie uzywalam
No właśnie ja też. Raz zawinęłam dziecko i było mi niewygodnie i do tej pory leży w szafie.
iga2421
witajcie,
Witaj Magda gratuluje ciąży. A wiecie juz co bedziecie mieli?
Nikaaa
Ja luteine biorę do tej pory . Lekarka mówiła że do 37 tcLekarz mi mówi ze jak czuje się słabo to mam leżeć i basta. Wogóle to powiem Wam ze te pierwsze 3 miechy to był koszmar u mnie. Zero siły, dużo leżałam. Lekka deprecha, ciagle nerwy. Ale spokojnie w drugim trymestrze zobaczycie ze wszystko zmieni się na lepsze. Na prawdę mam więcej siły, jestem spokojniejsza. Poza tym ryzyko poronienia jest już znikome tak ze bajka. Wytrzymacie jeszcze troszkę a na prawdę będzie o niebo lepiej. Mój gin ma teraz podjąć decyzje czy odstawiamy leki. Mówił ze do 16 tyg to na bank trzeba brać ale jak teraz wszystko będzie ok to odstawiamy.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Nikaaa
Badania na toxo robię Co 2 miechy. Lekarka kazała bo mam kotaI jeszcze jeden stresik to te prenatalne. Wogóle to strefa miałam jak robiłam badania na toksoplazmozę. Trzy uważać na te syfy. Na szczęście wszystko ok. Po 12 tyg uspokoicie się. Poza tym czuć już takie pływanie w brzuchu, jakby się woda przelewała i to tez Was uspokoi. Ja pieprze jak to łeb można sobie zryć.
Nikaaa
Mi lekarka poleciła tabletki prevomit. Specjalnie dla kobiet w ciąży.Dziewczyny pomóżcie. Co można wziąść na odruchy wymiotne i na mdlości, bo ja zaraz oszaleje
Nikaaa
Mnie się mdlosci zaczęły po 12 tc[emoji14]Ewelin pij herbatke imbirowa, albo cukierki imbirowe :-) no i czekaj. Po 12 tc powinno byc lepiej!
reklama
Ja z luteiną miałam spokój od końca stycznia do kwietnia, na patologii znowu kazali mi ją brac. Wczoraj lekarz stwierdził, że już wystarczy.Ja luteine biorę do tej pory . Lekarka mówiła że do 37 tc