reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Agaawa już się bałam że na drugi dzień będę miała stan zapalny dlatego dzialalam szybko a z tego co napisałaś wychodzi że to tak szybko nie przekształca się w stan zapalny? Nawet ibuprom wzięłam bo położna powiedziała że jak nie zejdzie do godz 20 to mam brać. Dodatkowo mama i siora nastraszyly mnie ropieniem i temp do 40 stopni

reklama
Spokojnie, u mnie myśle ze całą dobę bym wytrzymała od momentu odkrycia stwardnienia w piersi bez robienia czegokolwiek, ale oczywiscie działam od razu, żeby bol był jak najmniejszy. Narazie jeszcze do zapalenia nie doszło, czyli jestem skuteczna. :-D

Kasik, ja mam prawie całe opakowanie clexane, które zostało mi po podróży do Chin. Mogę wysłać Anulli po weekendzie (teraz jestem poza domem). Dajcie znać jaki adres.
Niech się kobieta trzyma dzielnie, mnie też po cc poskladalo i gdzie dopiero po tygodniu poczułam się jak matka a nie jak pozszywana kukła.

Ostatnia edycja:
Witajcie kobitki. Stawiam się po dłuższej przerwie. Chciałabym podziękować dziewczyną które mnie oświeciły co do ruchów małego. Faktycznie ruchy zdecydowanie zmalały i jeszcze żeby tego było mało dostałam czegoś dziwnego. Czułam koszmarny dyskomfort tak jak by coś ze mnie ciekło. W poniedziałek rano zadzwoniłam do mojej ginki zapytać się czy mnie przyjmie wcześniej bo coś tam zaobserwowałam a ona że natychmiast do szpitala bo to może być płyn owodniowy. Zwyłam się jak głupia ale wziełam piżamę, ciapcie i szlafrok i pojechałam. Zostałam przyjęta do szpitala na ostro z podejrzeniem przedwczesnego porodu. Na szczęście po zrobieniu badań i sprawdzeniu szyjki okazało się że to na pewno nie płyn owodniowy ale musiałam zostać bo musieli wybadać co mi jest. Okazało się że mam jakąś bakterię, dostałam antybiotyk, luteine, magnez. Na usg okazało się że synuś ma się świetnie więc trochę sie uspokoiłam. Rośnie i jest bardzo ruchliwy ale ze względu na moje większe gabaryty ruchy mogą być mniej odczuwalne ale na szczęście wróciło wszystko do normy bo jak tylko wyszłam ze szpitala to dzidziuś zwiększył moc i teraz znów go odczuwam:-)

bunieczek super ze wszystko dobrze:-) czyli jednak jak cos nie tak to szpital i nie ma wybacz:-p

A powiedz mi jak to jest z ruchami od którego tc się je odczuwa i jak to wygląda:sorry:Bo niby dziewczyny już w 16tc czują a ja nic...moim zdaniem to jeszcze wcześnie, ale może się mylę.

Kate ja pierwsze ruchy poczulam w 20 tyg a od 18 wystawiala sie taka kuleczka. Teraz w tej ciazy juz prawdziwe kopniaki w 18. Wszystko zalezy od ulozenia lozyska.

lilka jak zwykle nie zastapiona szybko i na temat:-) trochę się zmartwiłam bo czytam o jakiś kobietkach co nawet w 12tc czuły już ruchy :-D a dziecko przecież jest takie małe, nawet teraz co może takie 30 gramów? dobra to czekam spokojnie do 20tc. Ale to kopniaki się czuje już? czy może smyrganie, bulgotanie?

Wyobrazcie sobie, ze Anulla jeszcze jest w szpitalu :( Wczoraj ich nie puscili bo Wiktoria za bardzo spadla na wadze przez durne polozne, ktore nie chcialy jej dac mm :( Wczoraj jeszcze mala zlapala zapalenie spojowek, podali jakis lek ale nie pomoglo i prawdopodobnie czeka ja antybiotyk, maja sciagnac okuliste dzieciecego. Lekarze mowia, ze jeszcze ze 3 dni polezy w szpitalu. To beda juz prawie 3 tygodnie jak biedna Anulla lezy w szpitalu, nie ma sie co dziwic, ze ma dosyc.

Finesse Anulla na razie dziekuje za clexane bo ja jej wyslalam a nie wiadomo jak dlugo bedzie w szpitalu i jak dlugo bedzie musiala ja brac. W razie czego odezwie sie juz z domu na forum.

Ostatnia edycja:
Kate ja bulgotek ani przelewania nie czulam. A roznica jest spora bo z Hania mialam lozysko inaczej niz teraz i malo ja czulam. Masz jeszcze sporo czasu. Ja nie wierze ze mozna czuc ruchy w 12 tyg to chyba sobie wmawiaja :-D

reklama
Kate ja pierwsze maleńkie ruchy poczułam w 20 tygodniu, a takie normalne ruchy zaczęły sie dopiero w 24 tyg. Tez pisałam, ze sie martwię, a wszystko było ok:-D

Do góry