reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Z paciorkiem można rodzic sn, tylko wtedy przed akcja porodowa musza podać kobiecie antybiotyk aby nie zarazić dzidzi jak bedzie wychodził przez kanał rodny, podobno to bardzo ważne. Wymaz pobiera sie na ok 4 tyg przed porodem z szyjki i pupci :)

Szkrabek, fajnego masz synka :) a ma jakies preferencje co do rodzeństwa ?
Aaa i nie czytaj tego parenting.pl to jest chyba najgorszy portal, tam tylko straszą... Pamietam czytałam na początku i doszłam do wniosku ze zawsze tam pesymizmem powiewa :-)

Aisa79, to teraz mam nadzieje juz z górki :)

reklama
Aisa - dzięki, uspokoiłaś mnie trochę. Ja jestem w permanentnym remoncie od kilku lat, ale remont pokoju dzieciątka to mega specjalny remont! :-) i tak strasznie cieszy, nawet jak jest przez chwilę upierdliwy! :tak: Trzymam kciuki!

Kate_p7 - lekarz nakierował kursor na serduszko i pokazał się wykres bicia serca, który pokazał częstotliwość uderzeń. Lekarz zmierzył też wielkość zarodka i miał 3mm, nie wiem czy wpisał ją i wyskoczył wiek 6tyg 2dni na urządzeniu czy sam to obliczył... tego już nie zarejestrowałam...
Niewiedza jest błogosławieństwem w tym przypadku - ja wiem i już się zamartwiam...

liskka to może ten portal dlatego tak mi się podoba :-D Tak sobie myślałam że jak zajdę w ciąże to wszystko będzie już super, a tu kolejne stadium lęku..cóź taki mózg ale dodałyście mi trochę wiary :-) postaram się ją utrzymać.

szkarbek to może jakaś drobniutka kobitka rośnie, łatwiej będzie rodzić, jeszcze pożałujesz jak podskoczy i będzie musiała się wydostać:-D Co do portali, mi się ostatnio spodobał kalendarz ciąży na bb, nie ma za dużo norm i cały czas piszą że każda ciąża jest inna . A tak patrzę na te kalendarze i szczerze mam problem bo nie wiem który tydzień mam czytać, teoretycznie jestem teraz w 9tc, ale jakoś 8tc w kalendarzu bardziej mi się zgadza z opisu? Może ja coś źle liczę i nie wiem w którym tc jestem :-D
A co do wykresów na usg to nic takiego u mnie nie było:-(

Ostatnia edycja:
liskka - dzięki. Masz rację, ciągle coś tam wyczytam co mnie dołuje - chyba rzeczywiście przestanę tam zaglądać.
A co do preferencji to wszyscy chcą syna (moj M.) lub brata (mój syn) :-) a ja po cichutku myślę o dziewczynce, chociaż wiem, że z synkiem będzie łatwiej - wszystko mam i już to przeszłam z chłopakiem ;-)

kate_p7 ja mam to samo! Niby jestem w 8 tc (zaczęłam wczoraj) a normy i opis wychodzą mi jak z 7tc z tych kalendarzy ciąży na portalach.
I też kalendarz bb i mamazone są moje ulubione :-)

liskka mi się wyświetla ze nie można wyświetlić żądanej strony :-( A poza tym ja nie jestem wielka fanka fb nawet zdjęcia profilowego nie mam, próbowałam siedzieć kiedyś na nk, ale mnie to nie bawi..:sorry:

Chętne do grupy muszą pisać do elleni ona może zapraszać

Edit
Chyba zresztą każda z grupy może dodawać członków tylko musicie napisać do którejś z nas swoje dane

Ostatnia edycja:
Milena87, właśnie tez o tym pomyslałam ze my tez możemy zapraszać.wydaje mi sie ze jest taka opcja

Katep7, bardziej chodzi w tym zeby sie poznać, zobaczyć dzieciaczki, brzuszki etc . Nie każda z nas lubi wklejać do sieci swoje prywatne zdjęcia a tam sa same ciężarówki i mamy z tego forum .

reklama
Do góry