reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kate-p7 dokładnie praktycznie w tym samym czasie (Moja mama jest z 25 listopada) dostałaby niezły prezent urodzinowy, hehe. Często miewasz takie "szczypanie" ? Mnie często kłuje po obu stronach pępka, jajniki (ale to raczej przez krwiaka, którego lekarz u Mnie wykrył) noo i oczywiście flaczki, ta strefa nie wróciła jeszcze do normy ;/

reklama
Anulla28 - mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!

liskka - super wynik 3600 :-)

Ja właśnie wróciłam z usg. Serduszko jest, bije - ok 114 uderzeń. Jestem w 6t3d - coś około... kropek ma 3mm - mój mąż powiedział, że "rozmiar to ma na razie ewidentnie po Tobie" :-p cieszę się jak głupek - tak się stresowałam! Na usg był taki malutki słupełek z bijącym serduszkiem :-) słodkości! rozczulam się na samą myśl!
A moje jajniki ewidentnie są przestymulowane, jeden ponad 8 cm drugi ponad 5 cm, więc lekarz powiedział "maja prawo boleć" :dry: pewnie stąd te kłucia. Zobaczymy co mi prof. powie w sobotę w klinice. Pewnie trzeba po prostu czekać aż się wchłonie samo... ale to i tak mało ważne! Teraz upajam się moim słupełkiem ;-) zaraz zrobię suwaczek i jest git! :tak:

liskka - prośba o wpisanie mnie do kalendarza - termin porodu 5 grudnia. Dziękuję! :-)

ja już po wizycie. Oczywiście zawsze coś musi wyniknąć :( Szyjka skróciła mi się dosyć mocno i ma 25mm. Także mam zalecenie leżenia przez te 2 tyg aż do 37tc. Wtedy mogę wstać i normalnie funkcjonować. W poniedziałek mam podjechać do szpitala do lekarza i zrobi mi usg na lepszym sprzęcie, zbada szyjkę i podejmie decyzję. Jeśli się jeszcze skróci to szpital. Jeśli nie, to w domu będę leżeć.
Mała waży 2744g i lekarz przewiduje wagę urodzeniową ok 3500g. Przepływy są ok, także chociaż to dobre, że mała jest dobrze odżywiana.

Szkrabek, gratuluję serduszka. piękny dźwięk :) I na mikołajki będziesz miała prezent i święta spędzicie już w powiększonym gronie, fajnie :)

Witam nowe ciężaróweczki na tym fajnym forum :).
Anulla nie przejmuj sie ą szyjką ja od 33 tc mialam szyjkę skróconą na 21mm do tego rozwarcie na 1 cm i urodzilam w 40 tc, tak wiec głowa do góry, bo okaże sie ze jeszcze przenosisz.

Anulla lez ile wlezie, bycz sie kochana bo juz niedlugo nie bedziesz miala czasu nawet siusiu zrobic ;)

Szkrabek super wiesci :)

Liskka mi doktorek tylko raz sprawdzal szyjke przez usg dopochwowe, pozniej tylko podczas zwyklego badania ginekologicznego, jak byla dluga i zamknieta nie widzial potrzeby dokladnych pomiarow. A na buzke juz niedlugo napatrzysz sie w dzien i noc ;)

Ostatnia edycja:
KWIECIEŃ
1. mi mi (14 kwietnia)
2. Hania39 (17/20 kwietnia) córka Lena

MAJ
3. Liskka
(13 maj) synek
4. Anulla28 (18 maj) córka Wiktoria Amelia
5. Aisa79 (25 maj) syn Marcel Marek
6. anula86@ (29 maj) córka

CZERWIEC

7. Luize ( 14 czerwiec) córka Zuzia i syn Mateusz

LIPIEC

8. lilka-1986 ​ ( 31 lipiec lub 1 sierpień)

WRZESIEŃ
9
. Bunieczek29 (19 września)
10. kikifish87 ( 25 września)

PAŹDZIERNIK

11. GizaS (10październik)

LISTOPAD

12. Nacia90 (20-23listopad)
13.Kate_p7 (20-23 listopad)

GRUDZIEŃ

14. .szkrabek (5 grudzień )

anulla- kochana sciskam mocno kciuki aby bylo ok i szyjka juz sie nie skrociła. ale juz za 2 tyg zobaczysz swojego skarba:-)

lisska- suuper waga dzieciaczka. ohh ty juz tez na wylocie...

mimi i hania- dziewczyny jak tam sytuacja?? trzymam kciuki

ja czekam dalej na wyniki testu. jutro chce zadzwonic do kliniki. jutro bedzie 11 dzien roboczy a niby po 12 powinny byc. zobaczymy czy sie zlituja przed weekendem czy dopiero w poniedzialek...
stres powoli mnie zjada.

dziewczyny nie wiem czy bedziecie pamietac ale czy was tez ciagnął brzuch i czasem mam uczucie jakby mnie ktos kłuł igła w pochwie.
wizyte mam dopiero 5.05 a ostatnia byla 1,5 tyg temu i nie wiem czy isc gdzies prywatnie i to spr?? czy jednak to normalne a ja sie schizuje??

reklama
Do góry