reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

szkrabek ok, zdarza się :-). Dobrze, że wyniki są ok :) co do kremów to ja nie pomogę. Smarowałam dla kobiet w ciąży z rosmanna, ale dostałam uczulenia. Potem smarowałam zwykłą oliwką i było ok, dopóki nie dostałam zakazu dotykania brzucha. Więc nie smaruję niczym, tylko czasami oliwką jak swędzi albo jest bardzo sucha skóra na brzuchu.

Aisa, dobre z tym pajacem:) mój sam zaproponował żebym mu szkolenie zrobiła z ubrań, ale co z tego jak wiem, że tego nie zapamięta. Dlatego spakowałam więcej rzeczy do torby, w razie ewentualnego cc i żebym nie musiała się denerwować, że przyniesie coś co nie będzie mi pasowało.

reklama
Hania kciukasy, zeby wszystko poszlo wedlug planu :)

Gizas super wiesci :) zakupy mozesz zaczac od rozeznania sie w wozkach, fotelikach, lozeczkach itp. Porownaj, wybierz, zapisz sobie bo pozniej ciezko bedzie chodzic po sklepach a nawet siedziec przy kompie. Wozek ma gwarancje wiec nie ma sensu kupowac duzo wczesniej bo szkoda, zeby gwarancja juz leciala.

Luize nie ma jak w domu, odpoczywaj.

Anulla bilirubina jeszcze.

Szkrabek ja uzywalam balsamu z Rossmana Babydream i mimo, ze brzuch mialam bardzo duzy nie mam ani jednego rozstepu :)

Witam nowe ciezarowki :)

Ja myślę, że nasi faceci to będą mieli mega stresa i jakiekolwiek tłumaczenie czegokowiek nic nie da i dlatego muszę opracować jakiś plan dot ewentualnego donoszenia ubranek i jeszcze dla mnie na wyjście coś by się przydało. Zrobię taką "torbę zapasową", którą postawię w widocznym miejscu albo zostawię w aucie.

Kasik dzięki, wiedziałam, że były 4 badania. Oby to nie było to cholerstwo ale muszę sprawdzić.

Aisa,
ja biorę większość ze sobą. Jeśli coś będzie mi potrzebne, to mąż mi dowiezie, bo już egzamin z tego miał jak trafiłam do szpitala i tylko zdążyłam zabrać ze sobą kartę ciąży i koszulę w razie czego. Także potem pół domu przywiózł mi do szpitala i nawet to czego nie chciałam :-D

Najbezpieczniej będzie jak zatrudnię mamę, będziemy pewnie razem układać w szafie to będzie zorientowana. Co nie zmienia oczywiście faktu, że mężuś musi się nauczyć. Jak miałam w styczniu to plamienie to prawie zgubił kluczyki jak leciał do mnie na ip z parkingu. W śnieg mu wpadły, ale znalazł. Oby nie zapomniał z nerwów zapakować mnie do auta jak zacznę rodzić :-D

trzęsę portkami przed dzisiejszym usg... :baffled: mam nadzieję, że wszystko jest z maluchem dobrze i zobaczę serduszko... jeszcze 3,5 h...
27dpt to już chyba serduszko będzie prawda?

reklama
Aisa79 ja mam termin porodu na 25 listopad, ale boję się nawet o tym myśleć jeszcze może się zmienić tyle rzeczy. Jakoś boje się przywiązywać do myśli o ciąży, bo boje się że nie dam rady jak ją stracę. Ostatnio jak bylam na usg, to maluch urósł tak bardzo przez 1,5 tygodnia że aż mi oczy wyszly, wiem teraz skąd ten wystający brzuch...W ogóle mówi się że po 12-13 tc brzuch widać, a u mnie figura się tak zmieniła, że już jak latam w bieliźnie po domu to widać:confused: jakoś wcześnie? do tego brzuch mnie tak boli dziwnie, coś mnie w środku szczypie...??

Nacia9 jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się rozpakowywać w podobnym terminie:-)

liskka ja mam termin porodu na 23-25 listopad, ale to się zmienia w zależności od kalkulatora:-p

Luize to leż w domu i wypoczywaj, żeby następnych atrakcji nie było:-p

szkrabek wszystko będzie dobrze, serduszko na pewno będzie:-)

Do góry