reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
kasik dokładnie tak, nie umiem się cieszyc ciaza, obiecałam sobie ze w 12tc wyluzuje bo już będzie bezpiecznie. Niby z dania na dzień szanse na donoszenie rosną ale to jeszcze cały miesiąc przede mną. No i martwię się czy nawet jak się uda czy dziecko będzie zdrowe, ostatnio miałam dość traumatyczna sytuacje i chyba napędziła mój lęk. W "dobrej wierze" ktoś mi opowiedział historie pewnej pary co podeszli do ivf i urodziło im się chore dziecko, a teraz zaszła naturalnie i dziecko jest zdrowe...wczesnej jakoś nie wierzyłam w takie bzdury, ale cała ta ciąża jest przepełniona lękiem a to łatwy grunt na wierzenie w głupoty.

Kate nawet nie sluchaj takich historii, zdrowe dziecko moze sie urodzic tak samo z ciazy naturalnej jak i ivf. Ja mam kolezanke, ktora jedno dziecko ma bardzo chore a drugie calkiem zdrowe, obie ciaze naturalne. Wszyscy jej sie dziwili, ze zdecydowala sie na drugie dziecko po pierwszym chorym.

ja witam się po kolejnej nieprzespanej nocy. No już dzisiaj mała dała mi popalić i znowu pojawił się ból brzucha jak na @. Nie spałam prawie całą noc, bo im bardziej mała się rusza, tym bardziej bolało. No spa nie bardzo pomogła - może na godzinę. Także dzwoniłam do lekarza i kazał mi przyjść na wizytę dzisiaj za 2 godziny. Jeśli szyjka będzie się skracać, albo będzie coś nie tak, to szpital. A jak będzie ok, to leżenie i zero spacerów. Oby było wszystko dobrze. Jeszcze 2 tygodnie niech się moja mała wstrzyma z wychodzeniem.

My po wizycie :-) wg mojej lekarki lisek ważyć moze 3600 ale trzeba liczyć dopuszczalny błąd pomiaru +/-300gr .
Pobrała mi wymazy, za tydzień kolejna wizyta i za dwa zaczynamy ktg raz w tygodniu.
Jestem w 36tc i do tej pory nie sprawdzono mi jak tam moja szyjka, naprawdę nie dowierzam :-)

Widziałam dzisiaj jego buźkę w koncu cała nie zasłonięta, nie mogę sie doczekać jak sie zobaczymy na żywo . Szkoda Ze wczoraj tak sie nie pokazał, dzisiaj nie było zdjeć ...

Ostatnia edycja:
reklama
Takie dokładne usg ( miałam ich w sumie 6 wykonuje inny lekarz specjalista- ten sam co w12 robił genetyczne i 20 połówkowe. Potem z tymi wynikami idę do swojej lekarki i ona generalnie na każdej wizycie tez robi usg ale takie błyskawiczne, zeby tylko serduszko usłyszeć. Nie bada mnie dopochwowo nic chyba ze jej powiem ze mam jakies dolegliwości.
Raz bolały mnie nerki i prawa strona brzucha to wtedy sprawdziła szyjkę ale nie przez usg i powiedziała ze jest ok to był tydzień 24. Dlatego myślałam ze tak można tylko
sprawdzić szyjkę ale jesli mówicie ze przez usg tez

Ostatnia edycja:
Do góry