Kate niestety szyjka mi się skróciła i jest zagrożenie wcześniejszym porodem stąd ten szpital. Ja jestem dopiero w 31 tygodniu, więc każdy tydzień na wagę złota. Na szczęście dziś mnie lekarz pocieszył, że nie ma tragedii, więc jestem dobrej myśli.
reklama
Luize to trzymamy kciuki za szyjkę :-)
Anula86 u mnie 20 lub 21 ma być zamontowane okno, potem malowanie ścian, wymiana podłogi i składanie szafy wnękowej. Ja w międzyczasie zamawiam regał, komodę i lampę bo to przez neta. I jakiś karnisz jeszcze kupię, firankę mam wybraną. Urządzam pokój w stylu safari z lewkami, słonikami, żyrafkami. A meble wybrałam uniwersalne. Ciekawa jestem strasznie efektu końcowego.
A z porodem to jest tak, że od początku chciałam rodzić sn ale mam coraz większe wątpliwości, boję się przenoszenia i wywoływania porodu. Na szczęście mam możliwość wyboru sn czy cc i na wizycie 23 kwietnia pewnie ustalę z moją dr co i jak :-)
W szpitalu, który wybrałam nie dają znieczulenia do sn. A o bólu to nawet nie myślę :-). Chcę tylko, żeby wszystko z małym było dobrze.
Anula86 u mnie 20 lub 21 ma być zamontowane okno, potem malowanie ścian, wymiana podłogi i składanie szafy wnękowej. Ja w międzyczasie zamawiam regał, komodę i lampę bo to przez neta. I jakiś karnisz jeszcze kupię, firankę mam wybraną. Urządzam pokój w stylu safari z lewkami, słonikami, żyrafkami. A meble wybrałam uniwersalne. Ciekawa jestem strasznie efektu końcowego.
A z porodem to jest tak, że od początku chciałam rodzić sn ale mam coraz większe wątpliwości, boję się przenoszenia i wywoływania porodu. Na szczęście mam możliwość wyboru sn czy cc i na wizycie 23 kwietnia pewnie ustalę z moją dr co i jak :-)
W szpitalu, który wybrałam nie dają znieczulenia do sn. A o bólu to nawet nie myślę :-). Chcę tylko, żeby wszystko z małym było dobrze.
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Aisa, mi dr kazał odstawić już luteinę w 33tc. Także ja to robię stopniowo i już w niedługo całkiem odstawię. Moze przez luteinę też szyjka się nie skraca. Moja koleżanka przy skracającej szyjce dostawała spore dawki luteiny. A potem lekarz kazał jej szybko odstawiać, dużo chodzić i ruszać się, bo szyjka nie chciała się skrócić i jej niestety wywoływali. Także ja chcę już jak najszybciej ją odstawić i od końcówki kwietnia dużo się ruszać. Tylko jak, skoro nawet nie mogę dalej iść na spacer bo muszę kombinować gdzie usiąść
Luize, wytrzymasz jeszcze skoro nie jest źle z szyjką i urodzisz jak maluchy będą bezpieczne. Tylko ciekawe czy do domu Cię wypuszczą. Trzymam kciuki żeby było coraz lepiej
A mój brzuszek rośnie w takim tempie że jestem w szoku. Tak wizualnie tego nie widzę, ale po ubraniach za to tak. Jeszcze niedawno nosiłam wiosenną kurtkę i w nią wchodziłam raczej bez problemu. A dziś ledwo się dopięłam. Niech już będzie ciepło, co kurtek nie trzeba będzie nosić, bo kończą mi się możliwości kurtkowe. Chyba pożyczę od męża
Liskka, oj współczuję, że ta hemoglobina się nie poprawiła. Ale chociaż niespadła, więc jest plus.
Luize, wytrzymasz jeszcze skoro nie jest źle z szyjką i urodzisz jak maluchy będą bezpieczne. Tylko ciekawe czy do domu Cię wypuszczą. Trzymam kciuki żeby było coraz lepiej
A mój brzuszek rośnie w takim tempie że jestem w szoku. Tak wizualnie tego nie widzę, ale po ubraniach za to tak. Jeszcze niedawno nosiłam wiosenną kurtkę i w nią wchodziłam raczej bez problemu. A dziś ledwo się dopięłam. Niech już będzie ciepło, co kurtek nie trzeba będzie nosić, bo kończą mi się możliwości kurtkowe. Chyba pożyczę od męża
Liskka, oj współczuję, że ta hemoglobina się nie poprawiła. Ale chociaż niespadła, więc jest plus.
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
aha, Aisa, rodzić bez możliwości znieczulenia to niebardzo. może wcale nie będziesz potrzebować, ale jak wiesz, że jest taka możliwość to lepiej działa na psychikę. Także przemyśl inny szpital lub właśnie cc. Ja o porodzie zdecyduję dopiero w 39tc - chybaże wcześniej zacznę rodzić i stwierdzę, że nie dam rady, to będę dzwonić do swojego lekarza niech przyjeżdża i mnie kroi
dziewczyny czy wasze maluchy też mają czkawkę? Kurczę, moja to ma kilka razy dziennie i troche mi jej szkoda, chociaż podobno dzieci nie odczuwają tego jako coś nieprzyjemnego. Boje się, żeby jej to po porodzie nie zostało.
dziewczyny czy wasze maluchy też mają czkawkę? Kurczę, moja to ma kilka razy dziennie i troche mi jej szkoda, chociaż podobno dzieci nie odczuwają tego jako coś nieprzyjemnego. Boje się, żeby jej to po porodzie nie zostało.
Ostatnia edycja:
No właśnie od poprzedniej wizyty biorę już 2 tabl luteiny a przy następnej wizycie zjadę pewnie do jednej i potem odstawię zupełnie.
Kurtkę wczoraj sobie kupiłam bo w żadną już nie wchodziłam :-)
Pochwal się brzuszkiem :-)
Edit
Ze szpitalem to będzie problem bo na Kliniczną się nie wybieram, po opisach porodu Smerfety i Kotuśki to już w ogóle, do wojewódzkiego moja dr mnie nie puści i zostaje mi zaspa. Szpital dobry ale bez znieczulenia.
Czkawkę mały ma codziennie, czasem nawet 2, 3 razy. Ale to nie przeszkadza maluchom :-)
Kurtkę wczoraj sobie kupiłam bo w żadną już nie wchodziłam :-)
Pochwal się brzuszkiem :-)
Edit
Ze szpitalem to będzie problem bo na Kliniczną się nie wybieram, po opisach porodu Smerfety i Kotuśki to już w ogóle, do wojewódzkiego moja dr mnie nie puści i zostaje mi zaspa. Szpital dobry ale bez znieczulenia.
Czkawkę mały ma codziennie, czasem nawet 2, 3 razy. Ale to nie przeszkadza maluchom :-)
Ostatnia edycja:
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Aisa jutro z mężem wybieramy się nad jeziorko posiedzieć i pospacerować, to może jakieś zdjęcia porobimy i wtedy wstawię na fb. A goły brzuch to już nie bardzo się nadaje na zdjęcia, bo jest dużo niżej jak u was i taki jakiś mało kształtny jest
kasik36
Fanka BB :)
Anulla moj Junior pod koniec ciazy tez mial czesto czkawke a teraz prawie po kazdym jedzeniu ma. Szkoda mi go jak tak sie meczy ale wlasnie polozna mowila, ze dla dziecka nie jest to dokuczliwe, ze to my sie meczymy patrzac na to a on nie.
U
Usunięty2
Gość
Kasik moj tez ma czkawke prawie po kazdym jedzeniu. A jak u Was z kupami?? jakiego sa koloru?? karmisz piersią??
Bziumelka nawał mam od srody ale dzis juz lepiej dzieki za rady cycki okładałam zimnymi pieluchami kapusta biała dzis jest juz o niebo lepiej i zmienjszylam czas sciagania i jest na razie ok zobaczymy jutro. a u Ciebie ile to trwało i co z tym robiłas odciagałas??
Bziumelka nawał mam od srody ale dzis juz lepiej dzieki za rady cycki okładałam zimnymi pieluchami kapusta biała dzis jest juz o niebo lepiej i zmienjszylam czas sciagania i jest na razie ok zobaczymy jutro. a u Ciebie ile to trwało i co z tym robiłas odciagałas??
reklama
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Kasik, oj to coś czuję, że moja też będzie miała po urodzeniu. Teraz to wiem kiedy je, bo za każdym razem czkawkę ma